Komt De Voetbal BSO naar Wijchen!?

De voorbije periode hebben AWC en Sport BSO Time4Skills verkennende gesprekken gevoerd om de start van een sportieve BSO bij AWC te onderzoeken. Deze gesprekken verliepen dermate positief dat beiden partijen enthousiast zijn geworden. Een peiling onder mogelijk geïnteresseerden moet de komst hiervan in stroomversnelling brengen.

Ontstaan Voetbal BSO Time4Skills
Op 24 augustus 2020 is Voetbal BSO Time4Skills van start gegaan bij voetbalvereniging HVCH in Heesch, nabij Oss. Al snel maakte het een vliegende start! Want bij aanvang van de lockdown (14 december 2020) speelden al een 40-tal kinderen één of meerdere dagen per week bij de Voetbal BSO.

Initiatiefnemer Roy de Haan:
“In mijn jongere jaren, voorafgaand aan de periode waarin ik fulltime in de voetballerij werkzaam was, was ik als sportief pedagogisch medewerker werkzaam voor een reguliere kinderopvangorganisatie in de omgeving Nijmegen. In deze periode zag ik dat zowel jongens als meiden na een dag stilzitten vooral op een externe locatie, buiten hun eigen schoolomgeving, veelal willen sporten en spelen. Wij willen inzoomen op die persoonlijke behoeftes van onze kinderen en ruimte bieden om eigen (sportieve) vaardigheden verder te ontwikkelen: Time4Skills.”

Véél meer dan voetbal alleen
Roy: ‘’Een uitdagende plek waar kinderen zelf invulling aan hun vrije tijd mogen geven. Thuis op de (voetbal)club, dát is waar De Voetbal BSO voor staat. Kinderen ervaren, naast lekker voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals o.a. (knots)hockey, basketbal, poolen, (tafel)tennis en sinds kort zijn we ook fanatiek aan het lasergamen. Na van school te zijn gehaald eten en drinken we gezamenlijk waarna het spelen kan beginnen! Kinderen kunnen deelnemen aan georganiseerde activiteiten, even rustig een boekje lezen of in de speelhoek aan de slag met LEGO. Op trainingsdagen maakt een groep kinderen gebruik van de optie een avondmaaltijd bij ons te nuttigen. Doordat kinderen direct vanuit de BSO doorstromen in de training nemen we de nodige stress bij het gezin weg.”

Eventueel interesse? Geef het door!
Om tot een definitieve samenwerking te komen is het prettig om te weten hoeveel ouders en kinderen interesse hebben in deze vorm van buitenschoolse opvang. Het doel is om, mits COVID het toelaat, per medio juni of ingaan van het schooljaar ’21 aan te vangen. Bij voldoende interesse zal een Open Dag en een (digitale) informatiebijeenkomst worden georganiseerd ter kennismaking. Je kunt jouw interesse vrijblijvend doorgeven via [email protected].

Wil je meer info over de Voetbal BSO?
Bezoek dan www.devoetbalbso.nl en https://www.instagram.com/voetbalbsoheesch/ voor een nog beter beeld!
Of:
Website HVCH:
https://www.hvch.nl/over-de-club/de-voetbal-bso

Na de eerste maand bracht DTV Oss een bezoek:
https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/kinderen-vermaken-zich-bij-nieuwe-voetbal-bso-time4skills

SponsorVisie Responsive iframe Example