Regiocup bij sv AWC

In het voorjaar heeft de KNVB de Regiocup in het leven geroepen omdat door corona andere competitieopzetten niet meer mogelijk bleken. Om alle teams de kans te bieden om hieraan deel te nemen zijn alle jeugdteams voor de deadline van 17 mei jl. door AWC ingeschreven.

Lange tijd was onduidelijk of de Regiocup doorgang kon hebben. Vorige week kwam dan toch het groene licht van de KNVB. De wedstrijdschema’s zijn maandag 31 mei jl. gepubliceerd waarbij van uit is gegaan dat alle velden (1, 2, 3 en 6) beschikbaar zijn. Dat laatste blijkt nu niet meer het geval te zijn. Bovendien heeft de overheid de leeftijdsgrens bij t/m 18 jaar gelegd, waardoor JO19 niet mee kan doen. Dit heeft de volgende consequenties:

– De Regiocup kan tot de zomerstop maximaal 4 weekenden/wedstrijden plaatsvinden met huidige/oude teams. Echter, omdat we nog maar één weekend (4/5 juni) alle velden ter beschikking hebben proberen we alle teams t/m JO17 te laten voetballen. We kunnen daarbij niet garanderen dat iedereen kan voetballen. Diverse clubs hebben zich teruggetrokken of hebben – net als AWC – minder velden beschikbaar dan was voorzien. Daardoor vallen gaten in de wedstrijdschema’s welke de KNVB met Sportlink en Voetbal.nl niet kan volgen. Wie geen tegenstander heeft kan dus helaas niet spelen.

– Na het eerste weekend gaan de grasvelden in onderhoud en heeft AWC alleen veld 2 (kunstgras) beschikbaar. We schatten in dat JO8, JO9 en JO10 door kunnen voetballen in een schema dat past tot eind juni. Dit kan dan nog drie zaterdagen. Omdat JO11 op halve velden spelen, moeten we nog bekijken of dit organisatorisch haalbaar is.

– Voor de junioren vanaf JO12 worden de thuiswedstrijden afgelast en kunnen alleen  eventuele uitwedstrijden gespeeld worden. Volg hiervoor de informatie op Voetbal.nl. Wedstrijdzaken van sv AWC zal, zoals gewoonlijk het geval was, op donderdag het wedstrijdschema voor de komende zaterdag communiceren.

Wie mogen op de accommodatie aanwezig zijn?

Op sportaccommodaties zijn alle personen welkom die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden. Dit is inclusief ouders die het vervoer naar uitwedstrijden verzorgen. Publiek en overige ouders mogen zowel binnen als buiten niet op de accommodatie aanwezig zijn.

Bij AWC gaan de kleedkamers weer open om je om te kleden, maar er mag niet worden gedoucht i.v.m. mogelijke legionella. Na het sporten gelden nog steeds de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

 

 

SponsorVisie Responsive iframe Example