AWC JO11-1 wint in oefenwedstrijd van PSV JO10-1: 11-9

Voor het verslag gaat beginnen voor iedereen nog een gezond, gelukkig en sportief 2019! Het is al weer een tijd geleden dat we een wedstrijd gespeeld hebben buiten op het veld, de laatste keer was op 15 december. Daarna hebben we nog een kerstzaaltoernooi gehad bij de Olympic hal waar we een mooie tweede plaats behaald hebben. Om de tweede seizoenshelft te laten starten hebben we in januari vier oefenwedstrijden kunnen inplannen om zodoende de jongens weer klaar te stomen voor de tweede competitiehelft.

Met de eerste twee trainingen van 2019 in de benen mochten we afgelopen zaterdag 12 januari aantreden tegen een bekende voetbalclub: PSV uit Eindhoven. Dat maakte het extra leuk voor de jongens, om een keer te mogen spelen tegen zo’n grote club. Dus dat betekent voor deze wedstrijd lekker genieten van de wedstrijd en plezier hebben! Nadat wij een mooie voorbereiding hadden gedaan, begonnen we met de warming-up. Vandaag hebben we weer een aanwinst in ons midden; Tijn Toonen mocht dit keer ook nog meedoen. Aan het begin van het seizoen heeft hij al paar keer meegedaan. Ook voor hem extra leuk om tegen PSV te spelen. Afgesproken was dat we vijf keer vijftien minuten gingen spelen aangezien PSV bijna twee teams bij had.

En daar klonk het fluitje voor het begin van de wedstrijd door een goed geleide scheidsrechter Sem, AWC begon vanaf het begin heel sterk aan de wedstrijd omdat het juist een extra motivatie is om van PSV te winnen. Dat was gelijk te zien want binnen twee minuten stond de 1-0 voor AWC al op het scorebord door doelpuntenmaker Daan na een aanval over rechts! PSV had ook gelijk wel goede kansen om tot 1-1 te komen en die viel dan ook. Daarna liep voor AWC de voorsprong op tot 4-1 in het eerste kwart. De doelpunten kwamen van Jordy (twee keer) en Youri. Het tweede kwart was voor AWC het minste over de hele wedstrijd. We hadden hierin even de organisatie niet onder controle en daar voetbalde PSV beter mee uit en het scoorde hierin twee keer dus ze kwamen terug tot 4-3. Nog voor het einde van de eerste helft kwam AWC op 5-3 door een doelpunt van Tijn Toonen.

De tweede helft ging weer van start en PSV liet natuurlijk zien dat ze niet wilden verliezen dus deze helft werd nog spannender, ook voor de toeschouwers langs de lijn. De wedstrijd was overigens druk bezocht; altijd fijn om te zien! De PSV’ers waren natuurlijk beter in de techniek en lieten af en toe hele mooie dingen zien. Maar toch hielden wij het heel erg goed vol door niet op te geven en zelf mooie aanvallen te creëren door van achteruit op te bouwen. Er ontstonden steeds één of twee doelpunten voorsprong in het voordeel van AWC en in de tweede helft werden nog doelpunten gemaakt aan de kant van AWC door Sid (drie keer), Jordy, Youri en Tijn Toonen. Uiteindelijk wisten wij in deze wedstrijd elf keer te scoren. PSV wist in het laatste gedeelte van de wedstrijd niet van opgeven en het scoorde uiteindelijk ook negen doelpunten waardoor de uitslag in het voordeel viel van AWC: 11-9.

Er was na afloop volop vreugde en plezier in de kleedkamer. Uiteindelijk is het hele team een tijd in de kantine gebleven en hebben de spelers genoten van een welverdiende warme chocolademelk. Vanuit AWC willen wij PSV bedanken voor de leuke oefenwedstrijd, die erg sportief was. Daniël, bedankt voor deze wedstrijd en leuk om tegen je oude teamgenootjes te spelen, succes verder bij PSV! Volgende week mogen we thuis tegen VV Engelen.

SponsorVisie Responsive iframe Example