AWC JO13-2 na slechte eerste helft ten onder bij Beuningse Boys: 1-0

Op de heenweg werd Sil vergeten, omdat er gedacht werd dat hij al in één van de auto’s zat. Gelukkig was Marja wel scherp en kon hij toch aan de selectie worden toegevoegd. Op dezelfde manier begon AWC ook aan de wedstrijd. Er kan lang en breed over gediscussieerd worden, maar de eerste helft moeten we maar héél snel vergeten, want er werd alleen maar TV-voetbal gespeeld, oftewel gekeken naar voetbal, in plaats van meedoen met het spelletje. De enige keer dat Beuningen over de middenlijn was gekomen, was het uit een corner ook raak. Ook hier werd alleen maar gekeken, waardoor de bal net tien centimeter genoeg over de achterlijn was. Dit werd ook heel eerlijk en terecht zo gevlagd door Patrick (vader van Naut).

In de rust was er gelukkig zelfkritiek bij de meeste jongens. De eerste 10 seconden leek echter wederom op de eerste helft, waarbij comedy capers weer om de hoek kwam kijken. Er werd gestruikeld over een harde tackle van een graspol en er werd over de bal heen gemaaid, waarschijnlijk over dezelfde graspol. Gelukkig ging daarna de knop om en werd er wel voor iedere bal geknokt. Met Jayden in de goal, Sjoerd, Yves, Derk en Maurits achterin werden die enkele ballen die er tussendoor kwamen zorgvuldig weggewerkt. Op het middenveld stonden Mitch, aanvoerder Naut en Niek, die veel dynamischer waren en voetballend de oplossing zochten. Voorin moesten Milan, Sil en Lars voor het gevaar zorgen, wat ook meer en meer gebeurde. Ondanks de forse tegenwind, werd er tenminste een poging gedaan om elkaar in te spelen en diepte in het spel te krijgen. Milan werd diverse keren door Sil, Derk en Naut weggestuurd. Zijn uitstekende loopacties brachten hem dan voor de doelman van Beuningen en vervolgens belandden de ballen iedere keer net vijf centimeter naast de goal. Vroeger was er gezegd dat ze dan naar Jan Moors moesten gaan ;-).

Het was vooral jammer dat Milan zijn uitstekende tweede helft niet bekroonde met minimaal één goaltje. Er werd meer en meer druk naar voren gezet, waarbij tien minuten voor tijd er minutenlang in de zestien werd geprobeerd om de gelijkmaker te produceren. Het leek wel een schiettent op de kermis, waarbij het vizier van onder anderen Derk, Tijn, Sid, Milan, Sil, Maurits, Lars en Yves niet op scherp stond. Het wou maar niet lukken. Iedere keer zat er weer een teen of een veter tussen de schoten op goal. Daarnaast belandden enkele schoten ook bij de cornervlag. Aan de andere kant lag het veld open en vaak waren Yves en vooral ook Tom degenen die dan moesten corrigeren. Er waren nog 2 gevaarlijke momenten voor de goal van Jayden. Maar beide keren werd er voorlangs geschoten. Nog één keer zette AWC aan met de goed opkomende Sid en Maurits leek er toch nog een puntje in te zitten. Maar wederom smoorde het schot, waarna Beuningen voor de tweede keer dit seizoen veel meer kreeg dan het wedstrijdbeeld had laten zien. De volgende keer maar direct met de tweede helft beginnen?

Aanwezig: Derk Venema, Jayden Linders, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier ©, Niek Jongsma, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Tijs Janssen

SponsorVisie Responsive iframe Example