AWC JO13-2 wint met liefst 1-9 van Woezik JO13-4M!

Woezik JO13-4M – AWC JO13-2
Na twee oefenwedstrijden en een toernooi stond de eerste officiële wedstrijd op het programma. Met de afwezigheid van Milan, Sid en Niek werd een beroep gedaan op Bram en Sam van de JO13-3. Zij hadden al een wedstrijd in de benen, maar wilden ondanks de hoge temperaturen toch nog meespelen. De eis die overigens vooraf was gesteld, was dat er alleen spelers mee mochten doen als ze op elkaar rijmden. De tegenstander was over het algemeen een flink stuk groter, mede omdat meiden een jaar ouder mogen zijn. Daarnaast was de voorbereiding ook twee keer zo lang als die van de groen-witten.

AWC startte met Jayden in de goal, Sjoerd, Yves, Tom en Maurits achterin, Mitch, Sil en Naut op het middenveld en Tijs, Tijn en aanvoerder Lars voorin. Het allereerste duel werd op kracht door Woezik gewonnen, maar daarna was het AWC dat de klok sloeg. Kennelijk waren de jongens in het begin toch nog wat onder de indruk van de grote meiden, maar toen ze elkaar goed konden bereiken ebde dat weg. De aanvallen werden keer op keer van achteruit opgezet, waarbij het middenveld goed bereikt werd. Van daaruit kon de voorhoede zowel in de diepte als in de voeten aangespeeld worden. Het duurde lang voordat de eerste treffer viel, omdat de keepster van Woezik erg sterk was. Met een knap schot met links maakte Tijn haar echter kansloos. Daarna was het hek van de dam. Mitch maakte de 0-2 uit een een-tweetje met Sil en vlak voor rust scoorde Sam met het hoofd uit een corner van Tijn.

In de rust werd er aangegeven dat er uitstekend gespeeld was, maar dat het nog geen einde wedstrijd was. Deze melding was niet aan dovemansoren gericht. Iedereen begon mogelijk nog feller aan de tweede helft. Jayden werd een enkele keer goed ingespeeld door Derk, Tom en Yves en vervolgens bleef hij kalm en speelde hij de backs goed aan. Tom speelde zoals vertrouwd en heeft alle duels gewonnen. Yves en Derk bleven ontzettend rustig en verdeelden het spel, zodat de opbouw kon beginnen. Sjoerd en Maurits waren als twee terriërs op de zijkanten, waardoor ze zelf af en toe wel een tikkie kregen. Sil speelde op mid-mid alsof hij er al jaaaaren speelt en Mitch, Naut en Tijs gingen lekker de duels aan en speelden daarna goed de voorhoede in. Ook Bram had nog niet vaak op een groot veld gespeeld, maar kon keer op keer lekker de diepte ingaan en de bal heerlijk voorgeven. Tijn, Sam en Lars waren een plaag voor de verdediging. Die wisten niet of zij in de voeten of in diepte aangespeeld gingen worden en dat maakt deze voorhoede ook niet uit, multifunctioneel.

De goals vielen aan de lopende band, ondanks de uitstekende keepster. Tijn scoorde er nog twee, waarbij zijn laatste van veraf wel erg mooi was. Tom scoorde zijn eerste van het seizoen met het hoofd uit een corner van Bram, prachtig. Naut werd in de diepte gestuurd door Sjoerd met een schitterende pass en werd op even zo mooie wijze afgerond. Sam maakte zijn tweede in de verre hoek na een uitstekende pass van Tijs. En laatstgenoemde schoot van afstand precies in de uiterste hoek van de goal. Tussendoor was Woezik twee keer dichtbij een goal. In de eerste situatie was Jayden net op tijd, in de tweede situatie was er centraal net iets te weinig personeel aanwezig om de eretreffer te voorkomen.

Onder de streep een geweldige wedstrijd van AWC, tegen een erg sportief Woezik (aan aantal meiden heeft zelfs bij AWC gevoetbald en/of zit bij een aantal jongens in de klas). En met een bakje Pringles of Doritos kon de uitwedstrijd bij dorpsgenoot Woezik voor het eerst in al die jaren met winst afgesloten worden. ’s Avonds kon er tijdens de barbecue nog even verder over worden gepraat. Ga zo door mannen!

Aanwezig: Bram van der Kamp (JO13-3), Derk Venema, Jayden Linders, Lars Renkens ©, Maurits Minderhoud, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Sam Huitink (JO13-3), Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Milan Bos, Niek Jongsma en Sid Heintzbergen

SponsorVisie Responsive iframe Example