Brakkenstein JO13-1 en AWC JO13-2 delen de punten: 2-2

In de ochtend had het nog hard geregend, maar in de middag kwam de zon met regelmaat tevoorschijn. Toch was de spreekwoordelijke zonneschijn nog niet te zien tijdens de warming-up van de groen-witten. En zoals vaker aangegeven en geconstateerd, je speelt een wedstrijd zoals je de voorbereiding doet. A.W.C. startte (bij afwezigheid van Jayden) met Liam in de goal, Yves, Derk, Tom en Maurits achterin, met aanvoerder Sjoerd, Tijs en Niek op het middenveld en Milan, Tijn en Sid in de voorhoede. Sil en Lars hadden even rust gekregen omdat ze al een wedstrijd met de O13-4 in de benen hadden. Mitch was helaas ziek en kon daarom niet meedoen. De eerste paar minuten leek de voorspelling na de matige warming-up totaal niet uit te komen. Binnen 40 seconden was het al 0-1 door het eerste doelpunt van Derk uit een corner, die nota bene voor het eerst getraind was deze week. De voorsprong had na 10 minuten echter al verdrie- of verviervoudigd moeten zijn, aangezien het maar liefst 4 keer alleen op de doelman af kon gaan.

Zoals het hele seizoen schort het aan een nauwkeurigheid in de afwerking. De eerste keer dat de thuisploeg vervolgens over de middenlijn kwam, was direct gevaarlijk. Een verkeerde inschatting achterin en de speler van Brakkenstein ging neer in het strafschopgebied. Een terechte penalty was het resultaat. Liam die uitstekend keepte probeerde er nog alles aan te doen, maar de bal was zo hard en zuiver binnengeschoten, dat hij kansloos was. De scheidsrechter die overigens uitstekend floot, was wel een pietje precies. Aanvoerder Sjoerd werd even tijdelijk gewisseld, maar moest en zou de aanvoerdersband toch afgeven aan Naut. Ook in het vervolg van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting Brakkenstein, maar het lukte keer op keer niet. Waar mogelijk een felle verstoring van de opbouw tot nog meer kansen had geleid, werd dit helaas nagelaten.

In de rust moest Niek naar een volgende afspraak en kon Maurits met dikke tranen over de wangen niet starten aan de 2e helft omdat hij te veel last had van zijn been. Er werd nog meer druk naar voren gegeven, maar wel met regelmaat werd de pressie met 1 of 2 passen te laat ingezet. Brakkenstein voetbalde zich er iets eenvoudiger onderuit en kwam iets vaker over de middenlijn. Na een mooie aanval over rechts met Sil, Naut en Sid, belandde de bal bij Tijn die met 1 kapbeweging de bal voor zijn linker kreeg en in de uiterste hoek plaatste, 1-2. Er leek verder geen vuiltje aan de lucht, behalve dat A.W.C. wederom kans op kans kreeg en de eindpass en afwerking slordig was, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Een kwartier voor tijd was het inderdaad raak. Een afgeketste bal in een woud van benen, zorgde voor de 2-2.

Wat A.W.C. daarna ook nog deed, was niet voldoende voor de eerste competitieoverwinning van het seizoen. Dit zag ook oud-trainer Jeremy langs de kant. Er werd zelfs met 4 spitsen gespeeld, waar de inspeelpasses werden net iets te laat gegeven. Wiel Coerver staat vaak hoog op het to-do lijstje van alle trainers, maar het kappen en draaien werd in de deze wedstrijd net te ver doorgedreven, waardoor de pijlsnelle aanvallers te weinig in stelling gebracht werden. 2-2 Was ook de eindstand en daarmee had A.W.C. zich voor de zoveelste keer tekort gedaan. Gelukkig was de stemming al weer snel goed en kwam de scheidsrechtercursus ter sprake. Maar liefst 8 van de 18 spelers die deelnemen aan de cursus komen uit de O13-2, dus met de teamspirit zit het wel goed.. Nu nog jezelf belonen met een overwinning!

Aanwezig: Derk Venema, Lars Renkens, Liam Olsen (O13-3), Maurits Minderhoud, Milan Bos, Naut Pentier, Niek Jongsma, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers©, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jayden Linders en Mitch van Rossum

SponsorVisie Responsive iframe Example