Het team is niet gevonden, neem contact op met de webmaster.

AWC 17-2

AWC 17-2

Het team is niet gevonden, neem contact op met de webmaster.

03-05-2023 Jonge Kracht JO17-2 – sv AWC JO17-2 3-4

De wedstrijd in Huissen, die 2 keer eerder was uitgesteld, moest tijdens de meivakantie gespeeld worden. De eerste keer was de wedstrijd verzet van wege de open dagen van de vervolgopleidingen en de tweede keer vanwege Koningsnacht. Hierdoor ontbrak een aantal spelers i.v.m. vakantie en werk (Chris, Joey, Lars, Mitch en Yves), waardoor er een beroep gedaan moest worden op de O17-1, waar Douwe en Glenn zich graag beschikbaar stelden. Aan het einde van de middag bleek echter ook dat Soma zich geblesseerd had en dat Bartje een vraagteken zou zijn. Gelukkig kon er snel geschakeld worden met trainer-coach Frank, waardoor ook nog Sem “gehuurd” kon worden.

Eenmaal in Huissen aangekomen, bleek het sportpark onherkenbaar veranderd te zijn met een hele nieuwe kantine met kleedkamers eronder. Op de tegenstander, de kantinejuffrouw en de scheidsrechter na, waren er verder op het sportpark nauwelijks mensen aanwezig. De warming-up werd op veld 1 gedaan, waarbij het toegangspoortje echter niet open was en mogelijk al een teken aan de wand was. Vlak voor aanvang van de wedstrijd, moesten beide teams naar veld 2 verhuizen. Daar was het toegangspoortje wel open en was bovendien een deel van de omheining niet aanwezig, waardoor met name de trainers en grensrechters geen rare capriolen uit hoefde te halen om het veld te kunnen betreden. Op het oog had het veld slechts de minimale afmeting, waardoor er mogelijk veel duels verwacht zouden kunnen worden.

AWC startte met Levi in de goal, Jan, Douwe, aanvoerder Bart en Wouter in de laatste linie. Op het middenveld stonden Glenn, Sem en Tijs en voorin waren Jort, Jake en Job opgesteld. Door het ontbreken van de tribune, namen Sandra en Yvette plaats op de bank in de dugout. In de functie van “verzorgers” is hier toestemming voor verleend. Direct na het startsignaal van de scheidsrechter, bleek het voetbal van de groen-witten uitermate verzorgd. Met een aantal goede steekpasses van Sem en Glenn op Job, Jake en Jort werden de eerste halve, hele en driedubbele kansen gecreëerd. Het hielp ook niet dat de grensrechter van de thuisploeg zijn eigen vlaggetjesparade aan het spelen was. Letterlijk de eerste keer dat de tegenstander in balbezit de middenlijn passeerde, was het raak. Een klein foutje van Levi, betekende de 1-0. Bart vlagde nog voor buitenspel, maar kennelijk wist alleen de scheidsrechter de regels correct te hanteren, want ook de tegenstander leek te berusten in een eventuele afkeuring van de goal. Het duurde echter niet lang voordat het rechtgezet kon worden. Een kopbal van Jake zorgde voor de 1-1, waarbij hij nog wel stevig geraakt werd door de uitkomende doelman. Wederom leek het een kwestie van tijd voordat AWC op voorsprong zou komen. Met een vrije trap van Sem bovenkant lat, schoten van Tijs, Joep, Bart, 1 op 1 situaties met Mick en Jake, waren er legio kansen om voor rust de wedstrijd al te beslissen. In het enthousiasme was echter niet altijd de restverdediging bij omschakeling verzorgd. Een twijfelachtige vrije trap op het middenveld werd snel en vakkundig door Jonge Kracht genomen, waardoor Levi opeens oog in oog met de spits kwam te staan en was kansloos op de goede afwerking. Afgezien van iets te veel ballen die over de omheining gingen, was het spel schitterend om te zien. De 3 aandachtspunten voor de wedstrijd werden nagenoeg prefect nagestreefd en uitgevoerd. De ploeg had afgesproken om de bal snel rond te laten gaan en door te bewegen, uit de ruimte te gaan als je niet aangespeeld zou worden (om zo ruimte te maken voor je ploeggenoot) en de minst goede back vrijlaten om daarna druk te zetten. De statistieken van ESPN wezen uit dat het percentage balbezit op grondgebied van de tegenstander nagenoeg 80% was. Het opkomen van de backs Wouter, Jan en Joep was een lust voor het oog en daardoor ook een extra wapen.

In de rust werden kleine accenten aangegeven die voor nog meer kansen zouden moeten zorgen. Toch liep het in het begin iets stroever dan voor rust. Er was iets meer onnauwkeurigheid in de passing en de keuze voor de oplossing was niet altijd de juiste. Desondanks bleef AWC heer en meester. Met Douwe en Bart was er zo veel rust in de opbouw, waarbij ook nog het middenveld gepenetreerd kon worden. Ook werden er meer dan voldoende kansen gecreëerd. Mick, Job, Jort, Pepijn, ze waren allemaal ontzettend dichtbij de gelijkmaker. De paal, lat en keeper waren een enorme sta-in-de-weg. En het cliché “als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander dit wel”, is niet voor niets een cliché. Een diepe bal werd wederom onhoudbaar binnengeschoten, 3-1. Toch voelde de ploeg dat alles nog mogelijk was, omdat het veldspel zo goed was en het alleen wachten was op de afronding van alle kansen en mogelijkheden. De aansluitingstreffer volgde niet veel later. Na een prachtige aanval over diverse schijven, werd Jort diep gestuurd. Met een uitstekende assist stelde hij Mick in de gelegenheid om de bal snoeihard in de kruising te jagen. Hierna was het balbezit mogelijk al 90% geworden. Glenn bleek een meester in het verplaatsen van de bal van de ene naar de andere kant, waardoor toch iedere keer de ruimte gezocht kon worden. Diverse keren bereikten de steekpasses daarna de voorhoedespelers of de mee opgekomen middenvelders, waardoor de druk gigantisch werd op de goal van de thuisploeg. Uit een scrimmage scoorde wederom Jake met het hoofd, maar hij moest dit wel in 2 instanties doen. Waarschijnlijk kon hij ook alleen maar met het hoofd scoren, aangezien zijn schoenen met Duck tape bij elkaar gehouden werden. Wederom volgden er kans op kans, waarbij opnieuw doelman, paal en lat de spelbrekers waren. Kort daarna kon Jake alleen op de goal afgaan, maar werd daarbij fors onderuitgetrokken. Normaal zou een rode kaart het gevolg zijn, maar het was de scheidsrechter helaas ontgaan.  In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het wel raak. Sem werd diep gestuurd en hij schoot onberispelijk binnen, waardoor “la remontada” een feit leek. Toch liet de onpartijdige nog 6 minuten doorspelen, waarbij Levi nog een lastige bal uitstekend wist te pareren. Met het uitvallen van Joep in extra tijd, mocht Douwe nog even in de spits gaan spelen. Ondanks dat er geen echte kans meer kwam voor Jonge Kracht, was het nog wel even billenknijpen. Na het laatste fluitsignaal was iedereen het er over eens, dat het absoluut geen gestolen wedstrijd was en werden de complimenten dan met liefde ook in ontvangst genomen. Een verfrissend drankje aangeboden door een anonieme sponsor mocht dan ook meer dan terecht worden geconsumeerd.

 

Aanwezig: Bart©, Douwe (JO17-1), Glenn (JO17-1), Jake, Jan, Job, Joep, Jort, Levi, Mick, Pepijn, Sem (JO17-1), Tijs en Wouter

Niet inzetbaar: Chris (werk), Joey, (vakantie), Lars (werk), Mitch (vakantie), Soma (blessure) en Yves (werk)