Het team is niet gevonden, neem contact op met de webmaster.

JO 13-1

JO 13-1

Het team is niet gevonden, neem contact op met de webmaster.

09-09-2023 sc Woezik JO13-1 – sv AWC JO13-1 1-5

Vandaag stond de eerste derby van het seizoen op het programma. Dit was met name voor Levi en Flinn extra speciaal, omdat ze vorig jaar nog het blauw wit aan hadden. Maar ook voor de rest was het een wedstrijd met veel bekenden in en buiten het veld. De trainingsweek voorafgaand aan de wedstrijd was wederom niet ideaal. Deze keer was de hitte de stoorzender. Met de heetste september tot nu toe, moest er tijdens de trainingen veel rekening gehouden worden met de weersomstandigheden. Dertig graden is op het randje van het toelaatbare. De vele waterspelletjes op donderdag hielpen daarbij overigens wel.

Eenmaal bij Woezik aangekomen was het zicht door de mist slecht en konden vanaf de middenstip de goals niet gezien worden. Gelukkig was dit nog vóór de warming-up. Toen de mist optrok was het ook direct benauwd en erg warm. AWC startte met Tijn in de goal, Puk, Zian, Lucas en Levi achterin. Op het middenveld begonnen Kymo, Jort en Flinn en voorin stonden Mika, aanvoerder Mats en Benthe opgesteld. Er was vooral gehamerd op het in eerste instantie vrijlaten van de backs om daarna vol druk te zetten op de bal, waarbij de rechterzijde naar binnen zou gaan als de bal over onze linkerkant zou gaan en andersom. Daar lagen qua snelheid en technische vaardigheid veel mogelijkheden. Dit zou dan ook van achteruit gecoacht moeten worden. Het was ook ter voorkoming van de lange bal direct vanuit de doelman van de thuisploeg. Dit lukt vanaf het eerste moment al vrij aardig. Het spel speelde zich daardoor ook veelvuldig af op de helft van de tegenstander. Rond de 15e minuut was eindelijk de beloning voor het goede spel. Zian gaf een perfecte bal in de diepte waar Puk als een echte wingback op af sprintte. Even leek Mika in de bal te komen, maar omdat wij weer van de bal af lipe ging zijn directe tegenstander met hem mee en kon Puk pukgaaf.. Eeh puntgaaf voorzetten. Met een zweefduik zoals Van Persie (of Beb Bakhuys voor de ouderen onder ons), kopte Flinn de 0-1 binnen, wat een goal! Ook de duels werden nu meer en meer gewonnen. Daarnaast liep nu ook niet iedereen in de bal, maar werd er soms ook diep gelopen. Een perfect steekpass van Mika bereikte Thijs, die messcherp de tweede goal binnenprikte. Kort daarop leek de wedstrijd gespeeld, toen de combinatie net andersom was en Thijs Mika wegstuurde. Eenmaal voor de doelman schoot Mika ijskoud binnen. AWC was nog een aantal keren dicht bij een treffer en aan de andere had Tijn weinig te doen. Normaal zou je zeggen dat hij het koud kreeg, maar met deze temperaturen was dit niet het geval.

In de rust was er een iets te grote euforie, die een beetje de kop in gedrukt moest worden. Er zijn namelijk gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Woezik ging op bepaalde momenten iets meer fysiek in de strijd gooien (op een fair e manier overigens) en in de omschakeling, was de restverdediging niet helemaal zoals het had moeten zijn. Daar profiteerde de thuisploeg goed van, 1-3. Lang was het echter niet spannend. Een verkeerde terugspeelbal van de onder druk gezette back werd heel slim opgepikt door de zeer scherpe Mees, die weer voor een marge van 3 zorgde. Het druk zetten had dus rechtstreeks invloed op een goal, wat prachtig was om te zien. Vervolgens was er nog een groot aantal halve en hele kansen. Rond de 54e minuut werd er wederom erg goed gevoetbald. De bal werd op het middenveld op gepikt en er kwamen zoveel spelers van AWC aan de bal, dat het vanavond maar bij ESPN moet worden nagekeken. Uiteindelijk kwam de bal bij Mats die de bal op de achterlijn onder controle kreeg en perfect de bal teruglegde op de ingekomen Robin, die perfect binnenschoot. Tijn moest nog één keer redden op een hoge lange bal richting de kruising. Lastig als je weinig getest bent, maar juist dit was afgelopen week met de keepers besproken, focus blijven houden tot na het laatste fluitsignaal. In de laatste minuut kreeg Woezik nog een corner, wat nog wel een aandachtspunt is van de groen-witten. Echter gooiden zich een aantal spelers, waaronder Fedde, Jort en Zian zich zo goed voor de bal, dat een tweede treffer Woezik niet gegund was.

Een erg mooie, verdiende overwinning, door een team dat iedere week beter speelt en steeds beter begint te beseffen wat er gedaan moet worden op een groot veld… TOP!

 

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Tijn, Thijs en Zian