Corona

Iedereen mag weer naar de club komen om zijn of haar team aan te moedigen! Geen beperkingen meer in aantallen voor supporters langs de lijn en voetballers op het veld of in de hal. Met elkaar dus weer genieten van al het moois wat voetbal te bieden heeft, op het veld en langs de lijn. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ is veranderd in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.

Nadat de regering op de persconferentie van 14 september jl. deze versoepelingen van de coronamaatregelen heeft aangekondigd, hebben de gemeente en de KNVB aanvullende instructies verstuurd. Wat houdt dit in?

Zitten in de kantine met je coronatoegangsbewijs
Wanneer je in de kantine gaat zitten om wat te eten of te drinken, moet je je QR-code op je Coronacheck-app kunnen tonen. Heb je geen mobiel? Dan laat je een print van je QR-code in combinatie met je legitimatiebewijs zien. AWC is verplicht hierop te controleren.  We gaan werken met eenmalige armbandjes (zoals je momenteel ook in de horeca veel gebruikt ziet worden). Wanneer je je toegangsbewijs hebt getoond, ontvang je van ons een armbandje die we om je pols doen. Hiermee willen we voorkomen dat we je vaker om het toegangsbewijs vragen dan nodig is. Bovendien werkt dit ook prettig voor de controleurs zodat zij een goed overzicht hebben van wie wel of niet het toegangsbewijs heeft laten zien.

Bestellen en afhalen met/zonder corona toegangsbewijs
In alle andere gevallen is dat niet nodig! Het blijft daarom toegestaan om zonder coronatoegangsbewijs eten en drinken af te halen in de kantine. Je gaat vervolgens naar buiten om je eten en/of drinken daar te nuttigen. Om deze twee stromen duidelijk zichtbaar te maken, scheiden we de kantine in een toegangsbewijsvrij gedeelte en een gedeelte waar je kunt zitten op vertoon van je coronatoegangsbewijs.

Drukke momenten in de kantine
Om de de handen van het kantinepersoneel zo veel mogelijk vrij te houden voor de tap, gaan we op (verwachte) drukke momenten in de kantine, zoals bijvoorbeeld tijdens thuiswedstrijden van AWC 1, al bij de entree van het sportterrein om je toegangsbewijs vragen. Uiteraard levert deze controle weer een extra belasting op voor onze vrijwilligers. Niemand zit te wachten op discussies over de maatregelen en de noodzaak daarvan. Als vereniging doen we er alles aan om op een veilig en verantwoorde manier en binnen de richtlijnen onze bezoekers gastvrij te ontvangen. Wij rekenen erop dat al onze leden en bezoekers begrip kunnen opbrengen voor de mensen die deze controletaak op zich nemen.
Ook hierin geldt ‘Samen één, samen beter’!

Gebruik kleedkamers en wc`s
De kleedkamers en de wc’s kunnen zonder coronatoegangsbewijs gebruikt worden. Ook het terras en de velden zijn zonder beperkingen bereikbaar.

Meer info
Meer informatie over corona vind je op de website van de Rijksoverheid en over verantwoord sporten op de website van NOC*NSF.


SponsorVisie Responsive iframe Example