Help AWC de energiecrisis door!

Ook AWC heeft te maken met stijgende energiekosten. Als we geen maatregelen nemen zullen de energiekosten met ongeveer 40-50K€ stijgen bij gelijk verbruik t.o.v. vorig jaar. Dat kunnen wij als club niet opvangen, mede omdat concrete steun van de overheid, gemeente of KNVB (nog) niet in zicht is. Omdat wij een contributieverhoging willen voorkomen, hebben wij onderzocht op welke manier we met z`n allen de energiekosten kunnen beperken.

Uit analyses van het energieverbruik blijkt dat de verwarmingen in de kleedkamers de grote boosdoener zijn, gevolgd door het gebruik van de douches. Om deze reden hebben wij besloten het energieverbruik terug te brengen door de volgende maatregelen te nemen die ingaan vanaf maandag 23 januari:

  • De verwarmingen in de kantine en kleedkamers gaan op een lager pitje draaien.
  • Doordeweeks zijn de douches niet meer beschikbaar en wordt iedereen verzocht thuis te douchen.
  • In het weekend kan na de wedstrijd wel gedoucht worden. Daarbij verzoeken wij iedereen om het douchen tot maximaal 5 minuten te beperken. In de kleedkamers komen bordjes om iedereen hieraan te herinneren.

De kantine zal op de gebruikelijke tijden open zijn. Wij beseffen dat een deel van jullie na de training gelijk naar huis gaat om te douchen. Wil je toch even bijkomen van de training, gezellig napraten met je teamgenoten of jezelf een beetje opwarmen met een kop koffie of chocomel dan kan dat dus.

We zullen het energieverbruik blijven monitoren en de ontwikkelingen van de overheid, gemeente en de KNVB scherp in de gaten houden. Zodra er ruimte komt om deze maatregelen te versoepelen zullen we dat communiceren. 

Het bestuur van AWC rekent op jullie medewerking en gesteund door ons clubmotto “Samen één, samen beter” gaan we hier ook goed uitkomen.

Met vriendelijke groet,

Algemeen bestuur sv AWC

SponsorVisie Responsive iframe Example