AWC bekert verder onder toeziend oog van Nieuw-Zeelandse Brandon

In de tweede knock-outronde van de beker heeft AWC een ruime overwinning weten te boeken op WAVV uit Wageningen. Uiteindelijk stond de stand van 7-0 op het scorebord. Deze overwinning werd voornamelijk geboekt dankzij vijf doelpunten in de eerste helft.

Met een licht aangepaste opstelling ten opzichte van de competitiewedstrijden begon AWC direct sterk aan de wedstrijd. Al na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Laurens Loenen wist de score te openen, nadat hij vorige bekerwedstrijd al drie keer tot scoren kwam. Middenvelder Daan Pauwels maakte er tien minuten later 2-0 van en Fren Stevens tikte de bal slim langs de doelman van WAVV om er drie van te maken. In de laatste vijf minuten liep de score uit tot 5-0. Safa Kizir promoveerde een steekpass van Rico Timmermans tot doelpunt. Het slotakkoord was voor Idar Kramer die een vrije trap in het doel kopte.

De tweede helft had weinig hoogtepunten. AWC schakelde een paar versnellingen terug vanwege de al ruime voorsprong en de bezoekers uit Wageningen wisten ook niet gevaarlijk te worden. Het hoogtepunt bleek dan ook de aanwezigheid van Brandon Clarke, een Nieuw-Zeelander die 38 uur had gereisd en besloot AWC aan te gaan moedigen in de beker. Hij zag langs de kant wel dat AWC binnen drie minuten nog twee keer scoorde. Jaap Jansen zag een indraaiende voorzet direct in het doel belanden en uiteindelijk maakte invaller Jorn Reuvers er 7-0 van door een dieptepass optimaal te benutten. Hiermee scoorden zelfs zeven verschillende spelers.

Brandon was uiteindelijk erg blij gekozen te hebben voor De Wijchert deze wedstrijd. Uiteindelijk keerde hij ’s avonds terug naar zijn Bed & Breakfast in Nijmegen, met naar eigen zeggen ‘veel nieuwe vrienden’. We hope to see you again Brandon!

Opstelling

Jan Evers; Rico Timmermans, Nicky van de Groes © (’60 Sven Jansen), Idar Kramer, Job van de Groes; Jaap Jansen, Boy Visser, Daan Pauwels; Safa Kizir, Laurens Loenen (’46 Jorn Reuvers), Fren Stevens