AWC JO13-3 ondanks goede spel ten onder tegen Victoria/SCD

Op een redelijk verlaten voetbalcomplex van Victoria/SCD mocht er na weken van vroege wedstrijden eindelijk een wedstrijd in de middag gespeeld worden. Het was nog even wennen bij het gedag zeggen van de tegenstander. Er werd toch nog een aantal keren ‘goedemorgen’ gezegd in plaats van ‘goedemiddag’. Op Jarno na was de ploeg compleet, maar met een aantal zieken en licht geblesseerden (Chris, Jere en Yves) tijdens de laatste training, werd er voor de zekerheid toch een speler van de JO13-4 bij gevraagd, Sam Huitink.

Omdat beide ploegen groen-witte shirts hadden, is de regel dat de thuisspelende vereniging voor andere shirts moet zorgen. Het werden dan wel geen andere shirts, maar ze werden binnenstebuiten gedraaid, waardoor er witte shirts zichtbaar werden. De ‘echte’ groen-witten startten met Rik in de goal, Milan, Jan, aanvoerder Yves en Tom achterin, op het middenveld Mitch, Wouter en Stan en voorin Jere, Willem en Chris. Vlak voor aanvang verstapte Maurits zich licht en moest daardoor zijn ‘basisplaats’ afstaan aan Tom. Direct na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de trainingen van afgelopen week vruchten af ging werpen. Alle spelers zaten er heel kort op, waardoor de nummer twee van de ranglijst (op basis van het aantal verliespunten) totaal niet in zijn ritme kwam. Langzaam werden niet alleen de duels gewonnen, maar was het vervolg ook geweldig. De inspeelballen waren met de juiste snelheid afwisselend in de voeten en in de diepte gegeven.

De ballen van onder anderen Mitch, Wouter, Yves en Milan in de diepte op Jere waren het gevaarlijkst. De acties daarna van Jere waren van grote klasse. Helaas werd hij vaak op het allerlaatste moment net even aan het shirtje getrokken of er werd met hem een duel stevig aangegaan, waardoor het schot op goal of de eindpass net niet vol geraakt kon worden. Een enkele keer dat het wel lukte, plukte de keeper van de tegenstander de bal uitstekend uit de lucht. Aan de andere kant werd de thuisploeg alleen gevaarlijk via corners. Omdat echter onder meer Jan, Tom en Wouter zo scherp waren, werden dat ook geen echte kansen. Vlak voor rust leek een counter van de thuisploeg wel messcherp, maar door uitstekend ingrijpen van Yves, die daarna nog twee spelers uitspeelde, werd het gevaar de kop ingedrukt. Het was eigenlijk een klein wonder, dat AWC nog niet voor stond met de rust.

Na de rust ging Victoria/SCD direct vol in de aanval. Kennelijk hadden ze wat te horen gekregen van de trainer. Vooraf was er natuurlijk gedacht dat het een eenvoudige middag zou gaan worden, maar dat viel vies tegen. Even leek AWC hiervan te schrikken, maar langer dan een minuut duurde dat niet. Maar doordat de thuisploeg er nu ook feller op zat, kreeg AWC wel minder ruimte om te combineren. De combinaties werden niet minder mooi, maar wel eerder afgekapt door de thuisploeg. Waar AWC allang op minimaal 0-2 of 0-3 had moeten staan, was de tweede echte kans voor Victoria/SCD direct raak. Een prachtige voorzet over rechts werd uitstekend binnengekopt, onhoudbaar voor Rik, die ook scherp meevoetbalde gedurende de hele wedstrijd. Daarna volgde een periode van keihard werken door alle spelers, waarbij de voorhoede (Sam, Chris, Willem, Lars en Jere) ook een meer dan dikke pluim verdienen, aangezien dit normaal niet hun allersterkste kant is. Maar ook de andere spelers (Jan, Maurits, Milan, Mitch, Stan, Tom, Wouter en Yves) mogen niet vergeten worden. Ze vlogen allemaal in de duels, zonder enige vorm van angst. Hierdoor kwamen ze er in 90 procent van de gevallen ook als winnaar uit.

In de laatste fase van de wedstrijd werd alles op alles gezet voor minimaal een gelijkspel. Een handvol halve kansjes kwam hier nog uit voort, maar hierdoor kwam er ook meer ruimte achter de laatste linie te liggen. Met een scherpe counter verdubbelde de thuisploeg voor de voorsprong, waarbij het moment van spelen wel iets weg had van buitenspel. Helaas had de VAR het sportcomplex vandaag niet kunnen vinden, waardoor de eindstand 2-0 op het scorebord bleef staan. De teleurstelling was groot, maar de complimenten waren groter. AWC had de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, waarbij alles en iedereen had staan te genieten van de inzet, maar ook zeker van het prachtige combinatievoetbal, met name in de eerste helft. Volgende week zal er uit hetzelfde vaatje getapt moeten worden, om het koploper SCE ook zo moeilijk te maken.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jere Heijsen, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Rik van Doorn, Sam Huitink, Stan van der Horst, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan©
Niet inzetbaar: Jarno Burgers

SponsorVisie Responsive iframe Example