Orion JO15-3 AWC JO15-3

Na de verloren wedstrijd van vorige week was er vandaag een herkansing met de uitwedstrijd tegen Orion JO15-3. Zij hadden eerder met 1-0 verloren van AWC JO15-2 dus het beloofde een mooie strijd te worden.

In de voorbespreking werd nogmaals benadrukt dat er vooral inzet werd verwacht en een positieve instelling (naar elkaar, scheidsrechter en tegenstander)  en dat we dan wel zouden zien waar we uitkwamen. Helaas moest Maurits tijdens de warming-up afhaken, hij was niet helemaal lekker waardoor op het laatste moment de opstelling nog gewijzigd moest worden. Vanwege de warmte spraken we met de scheids af dat er in elke helft een korte drinkpauze zou zijn.

De eerste helft ging behoorlijk gelijk op qua niveau, de teams bleken erg aan elkaar gewaagd waardoor je het gevoel kreeg dat het vandaag weer eens zou kunnen gaan lukken vandaag. Toch bleek een moment van onoplettendheid bij een corner van Orion genoeg om na ongeveer een half uur op een 1-0 achterstand te komen. Vlak daarna zorgde een snelle passing van achteruit met een scherpe eindpass van Stijn ervoor dat Daan voor de gelijkmaker kon zorgen; dat was ook de ruststand.

Tijdens de rust bespraken we dat het best goed ging, maar ook dat aanval en middenveld goed op moesten blijven letten omdat anders de verdediging het heel zwaar zou krijgen. Her en der waren ook pijntjes aan knieën, enkels en liezen ontstaan, dus veel kon er op dat moment niet gewisseld worden.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van Orion, waarbij AWC gelukkig wel veel inzet bleef tonen. Mogelijk dat een beetje vermoeidheid er toe leidde dat uit (alweer!) een corner Orion op 2-1 kwam en vlak daarna met een snelle aanval door het midden zelfs op 3-1. Na de drinkpauze probeerde AWC met een versterkt middenveld om weer dichterbij te komen en dat lukte even; uit een rommelige situatie gaf Jesse een goede pass op Daan, die na goed doorzetten de 3-2 kon maken. Daarna werd Orion weer gevaarlijker met een klutsbal op paal en lat en steeds meer ruimte op het veld. Nadat we dachten dat de scheids floot voor een buitenspel-situatie, bleek hij echter te fluiten voor een vrije trap voor Orion, waarbij de scheids eerst na een overtreding een verwacht ‘voordeel’ had afgewacht. Toen dat er niet bleek te zijn, floot hij alsnog voor een vrije trap waaruit Orion de 4-2 maakte. Tijdens de tweede helft waren er ook nog enkele kansen voor AWC maar de eindstand bleef 4-2.

Jammer van het verlies, maar het was vooral goed om te zien dat de inzet goed was, dat er normaal werd gecommuniceerd en dat daardoor ook de wedstrijd veel leuker  en spannender kon worden. Als dat volgende weer kan, kan het seizoen mooi beëindigd worden en mogelijk zelfs met een winstpartij!

SponsorVisie Responsive iframe Example