Trekvogels JO15-2 – AWC JO15-3

Lang zag het er naar uit dat we dit seizoen geen wedstrijden meer zouden gaan spelen. Toch laten de huidige versoepelingen toe dat we nog een paar wedstrijden mogen spelen voor de KNVB Regio Cup. Een poule met 3 tegenstanders uit onze competitie. De laatste wedstrijd speelden we op 10 oktober en toevallig tegen dezelfde tegenstander als vandaag op het programma.

Vandaag (12 juni) dus eindelijk weer een wedstrijd tegen een andere vereniging. Door spelerstekorten bij O15-2 deed Chris vandaag met hen mee en Lyam had zich afgemeld. Met de overige 14 vertrokken we richting Nijmegen. Voorafgaand in de kleedkamer was de boodschap om vooral weer eens lekker te gaan voetballen. Een goede uitslag helpt daar natuurlijk wel bij, maar is niet het belangrijkste doel.

De wedstrijd begon direct met aanvallend spel van de Trekvogels en voor ons was het nog merkbaar wennen. Direct vloog ook nog eens een mislukte voorzet van de rechtsbuiten van de tegenstander via de tweede paal ongelukkig binnen. Binnen de minuut keken we dus al tegen een achterstand aan. Dat het weer even wennen was, bleek ook de komende 10 minuten waarin we moeilijk grip konden krijgen op enkele handige voetballers. Snel konden zij ook de 2-0 op het scorebord zetten. Hierna kwam er een periode waar wij meer controle kregen op de tegenstander. We konden wat korter op de man verdedigen en kregen zelfs wat kleine mogelijkheden. Een doelpunt zat er helaas nog even niet in. De 2-1 zou in deze fase dan ook verdiend zijn geweest. Helaas was het voor rust toch nog de tegenstander die er 3-0 van wisten te maken.

In de rust spraken we af dat we die periode uit de eerste helft als voorbeeld moesten gebruiken om weer terug in de wedstrijd te komen. Dit wilde echter niet lukken. Binnen 10 minuten wist de tegenstander ons weer te verrassen en prikten zij de 4-0 en 5-0 binnen. Helaas begonnen enkele van onze jongens meer en meer te mopperen en werd de frustratie steeds meer zichtbaar bij sommigen. Hierdoor kwamen wij nagenoeg niet meer over de middenlijn en was het vooral tegenhouden geblazen. Wij waren soms meer bezig met de beslissingen van de scheidsrechter dan dat we bezig waren om ons eigen spel te spelen. De wedstrijd kabbelde voort met enkele kansen van de tegenstander. De laatste 10 minuten waren wij toch weer steeds meer op de helft van de tegenstander te vinden. Enkele grote kansen die knap werden tegengehouden door verdedigers en keeper. Het mocht gewoon niet lukken. In blessuretijd lukte het dan toch. Vanuit een prima corner van Ruben kon Daan de bal knap in de verre hoek koppen. Dit maakte de eindstand van 5-1.

Zoals vooraf gezegd was het resultaat voor ons niet het belangrijkste. Dat was het eindelijk weer eens lekker een potje kunnen voetballen. Laten we van deze wedstrijd de les meenemen dat we moeten gaan proberen om je niet druk te maken over beslissingen van de begeleiding. Of de scheidsrechter iets nu wel of niet goed ziet. Accepteer deze beslissing en ga verder met je eigen spel.

Op naar de volgende pot tegen Orion!

SponsorVisie Responsive iframe Example