Vanaf 29 april: de AWC-jeugd mag weer trainen op de Wijchert!

Zoals jullie vernomen hebben heeft het kabinet besloten dat er vanaf 29 april in de buitenlucht weer in groepsverband gesport mag worden voor jeugdigen tot en met 18 jaar. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden en daar willen wij jullie graag over informeren.

Algemene informatie
Voor alle buitensporten in Nederland is er een zogenaamd sportprotocol opgesteld. Hier staan alle regels in beschreven die van toepassing zijn als je weer gaat sporten bij een sportclub. Je kunt deze nalezen door op de volgende link te klikken: https://nocnsf.nl/sportprotocol
Wij hebben de belangrijkste regels en aandachtspunten en de specifieke zaken voor AWC in deze brief voor jullie op een rijtje gezet:
We starten met de trainingen op 29 april want vanaf die datum mogen we van de overheid starten
De accommodatie is overdag gesloten en mag alleen gebruikt worden voor de trainingen ’s-avonds. We gebruiken alleen het kunstgrasveld omdat de grasvelden zijn ingezaaid.
Er zijn 2 Corona-coördinatoren aangesteld door AWC: Erwin van Haren (06-45638589; [email protected]) en Fred Thannhauser (06-45638589; [email protected]). Erwin zal zich focussen op zaken binnen de club. Fred zal als back-up van Erwin fungeren en communicatie met de gemeente verzorgen.
Voor de dagelijkse coördinatie (materiaaluitgifte, handhaving van dit protocol en vragen trainers/leiders op de accommodatie zal een team van vrijwilligers worden ingezet. Deze coördinatoren zijn duidelijk zichtbaar door fel gekleurde hesjes met opdrukking “Corona”.
Het sportpark zal alleen geopend zijn voor spelers, trainers en zij die aangewezen zijn om trainingen te assisteren/faciliteren. Ouders hebben dus geen toegang tot de accommodatie.
Elk team traint (met uitzondering van de mini’s) vooralsnog 2 x per week (zie schema’s op laatste pagina van deze brief).
Eventuele afmeldingen van spelers voor trainingen gaat volgens de normale procedure.
Spelers/sters tot en met 12 jaar kunnen volgens de normale regels trainen (geen 1.5 mtr. beleid). Spelers/sters van 13 tot en met 18 jaar trainen wel volgens 1.5 mtr. beleid. De trainers zijn op de hoogte van zogenaamde 1.5 mtr. trainingsoefeningen. Voor trainers van de teams tot en met 12 jaar geldt uiteraard wel de 1.5 meter regel (ook deze afstand t.o.v. spelers in acht nemen)
Spelers van de onder 13 groepen die 13 jaar oud zijn of dat binnenkort worden zullen in een oudere groep worden ingedeeld. Zij worden daar door hun trainer van op de hoogte gebracht. Spelers van de onder 19 groepen die 19 jaar oud zijn of dat binnenkort worden kunnen helaas niet meetrainen. Zodra ook de senioren aangepast mogen gaan trainen worden zij hierbij ingedeeld.
Er worden door spelers en begeleiding geen handen geschud of high-fives gegeven.
EHBO spullen en de AED zijn uiteraard gewoon beschikbaar bij AWC in het kantoor van de terreinmeesters. Hier zullen ook hygiënische materialen beschikbaar zijn en kan gebruik gemaakt worden van een toilet (voor ‘noodgevallen’)
De “Prijzenkast-challenge” voor teams die hieraan meedoen gaat gewoon door en krijgt aandacht in de weekendtraining.

Voordat je naar de training gaat
Ga alleen trainen als je je fit voelt.
Als iemand in je gezin koorts heeft en/of corona symptomen heeft ga je niet trainen.
Ga voordat je naar AWC vertrekt nog even thuis naar het toilet want bij AWC zijn de kleedkamers en het clubhuis gesloten.
Je kleedt je thuis om in je trainingskleren. Voetbalschoenen kun je eventueel bij AWC aandoen. Bij AWC kun je ook niet douchen dus als je nog naar huis moet fietsen na de training is het verstandig om een jack of jas aan te doen zodat je geen kou vat.
Voordat je naar AWC vertrekt was je je handen nog een keer goed met water en zeep.

Aankomst bij AWC
We trainen in 3 blokken op door de weekse avonden, op zaterdag in 5 blokken en op zondag in 4 blokken . Zie voor de trainingsdagen en -tijden het schema op de laatste pagina.
Bij aankomst op en vertrek van het sportpark van AWC spreiden we de groepen zoveel als mogelijk en maken we gebruik van 2 ingangen en uitgangen.
Je maakt gebruik van de ingangspoort op de parkeerplaats aan de Maas en Waal college zijde als je op door de weekse dagen traint om 18.00 uur en om 20.30 uur, op zaterdag om 10.00 uur, 12.30 uur en om 15.00 uur en op zondag om 10.00 uur en 13.00 uur. Na de training verlaat je het sportpark ook via deze poort. Eventueel je fiets, scooter of auto ook aan deze zijde buiten de poort parkeren. Er is extra ruimte gecreëerd dat zichtbaar is door linten en dranghekken.
Je maakt gebruik van de ingangspoort aan de Havenweg (Clubhuis zijde) als je traint om 19.10 uur op een door de weekse avond, op zaterdag om 11.15 uur en 13.45 uur en op zondag om 11.30 uur en 14.30 uur. Na de training verlaat je het sportpark ook via deze poort. Fiets of scooter in de fietsenrekken bij het clubhuis. Auto in de parkeerstroken op de Havenweg.
Spelers/sters en eventueel ouders arriveren 5 minuten voor aanvang van de training bij AWC. Spelers/sters van de mini’s, JO8, JO9, JO10 en JO11 verzamelen bij hun trainer op de afgezette parkeerplaats/fietsenstalling en gaan gezamenlijk naar het veld. Ouders die kinderen brengen zetten hun kroost af op de betreffende parkeerplaats of bij de betreffende poort en halen hem/haar daar na de training ook weer op. De groepen vanaf JO12 en ouder verzamelen bij hun trainer op het veld.
Trainers arriveren 20 minuten voor aanvang van hun training door dezelfde poort als hun spelers. Bij aankomst organiseren zij buiten hun materiaal. Instructie volgt ter plekke. Elke groep krijgt 20 markeringshoedjes, ballen en hesjes. Doeltjes zijn in overleg te gebruiken en staan op het veld of daarbuiten.

De training
Het trainingsschema geeft aan welk deel van het veld je ter beschikking hebt.
Elke trainingsgroep heeft maximaal 2 trainers (bij voorkeur 1 trainer), denk aan de 1.5 meter regel.
De trainers van teams onder 15 en hoger zijn geïnformeerd door de manager Voetbal, Bjorn van de Groes, over de trainingsinhoud. (1.5 meter trainingsvormen)
De trainers van de teams onder 13 en lager kunnen een “normale” training aanbieden aan hun groep omdat voor hen de 1.5 regel niet van toepassing is. Trainers houden uiteraard wel 1.5 meter afstand van hun spelers.
Start en stop stipt op tijd met de training anders komt het schema in het gedrang.

Na de training
Zoals altijd materialen gezamenlijk verzamelen en direct naar huis door dezelfde poort als waar je voor de training bent binnengekomen.
De spelers/sters van de mini’s, JO8, JO9, JO10 en JO11 gaan samen met de trainer naar de fiets/parkeerplaats waar de spelers/sters door de ouders kunnen worden opgehaald.

Vragen
Als spelers en/of ouders vragen hebben dan deze via de normale weg stellen een de trainer en/of leider.
Als trainers vragen hebben deze richten aan de manager voetbal, Bjorn van de Groes.
Als leiders vragen hebben deze richten aan Bart Wiersma (mini’s), Jeroen Pots (onder 11 en lager) of Patrice de Haan (onder 13 en hoger)
Als bovengenoemde personen vragen hebben kunnen de Corona-coördinatoren geraadpleegd worden. In eerste instantie de aanwezige dagelijkse coördinatoren herkenbaar aan felgekleurde hesjes. Zij kunnen eventueel bij Erwin van Haren en/of Fred Thannhauser navraag doen.

Wij wensen iedereen veel voetbalplezier!

Voorzitter Technische Commissie AWC
Guus van Schijndel, lid bestuur AWC.

SponsorVisie Responsive iframe Example