Succesvol Herpen Tournament voor JO15-2🏆

28 augustus 2021

Herpinia O15-1 – A.W.C. O15-2 0-4

Nadat vorige week al een oefenwedstrijd was gespeeld, mocht nu dan ook eindelijk weer een toernooi gevoetbald worden, wat voor de meesten al weer 2 jaar geleden was. In de eerste wedstrijd mocht er tegen de thuisvereniging aangetreden worden. Zij hadden veelal eerstejaars spelers, wat ook bij een aantal te zien was. Ze hadden weliswaar 2 flinke beukers in het team staan, maar o.a. in de goal was het voor de doelman lastig om de lat te raken. Ze hadden wel een hele snelle en behendige speler in de voorhoede. De groenwitten starten met Jonas in de goal, aanvoerder Derk, Tijn, Yves en Lars achterin. Dit was voor Lars ook al weer een tijdje geleden, maar hij was het zeker nog niet verleerd. Op het middenveld begonnen Mitch, Pepijn en Sil en voorin mochten Daan, Chris en Naoufal beginnen. Sam had zijn broer Cas gecontracteerd om te vlaggen, die daarvoor een lekker bakje koffie als bedankje kreeg. A.W.C. was direct de bovenliggende partij, maar zodra er balbezit was, werd het veld niet snel genoeg groot gemaakt en zocht men te weinig diepte. Dit werd op de bank ook geconstateerd door de andere spelers en zodra Lars G en Sam erin kwamen, werd dit wel gedaan. Bij een aanval over links belandde de bal voor de voeten van Sil, die van veraf over de keeper heen schoot, 0-1.  Niet lang daarna was weer raak en deze keer was het Chris die erg koel binnenschoot. Er volgde kans op kans en het leek erop dat het een eenvoudige wedstrijd zou gaan worden.

Na het wisselen van helft, werd het spel alleen maar beter. De enkele keren dat Jonas de bal had, leverde hij ‘m goed in bij de Derk, Sam, Tijn, Yves of Lars R. En met zuivere passing werd vervolgens het middenveld bereikt. Mitch, Daan, Pepijn, Tijs, Sil en Sid zorgden veelvuldig voor mooie steekpasses op Chris, Lars G en Naoufal. Keer op keer was dit gevaarlijk, maar meestal zat er net een teentje tussen. Uit een corner van Tijs, had Sam zijn goede wedstrijd kunnen bekronen met een kopbal, maar omdat hij niet “all-in” ging belandde de bal bij Lars G, die van dichtbij via de keeper binnenkopte. De beste goal kwam van de voet van Naoufal. Nadat Tijs de bal al onderschept had op het middenveld, kwam de bal bij Daan ,die met een sterk duel de bal bij Naoufal kreeg, die op zijn beurt stevig genoeg het duel aanging en daardoor alleen op de keeper af kon lopen en vervolgens uiterst beheerst binnenschoot. Iedere bal die vervolgens enigszins over de middenlijn kwam, was voor de verdedigers van A.W.C. met name door goed opstellen en de correcties van Sam, Derk en Yves. Slechts 1 keer moest Jonas helemaal gestrekt gaan en deed dit dan ook voortreffelijk. Een mooie, goede en terechte overwinning van 0-4 op een eveneens 2e klasser.

Aanwezig: Chris, Daan, Derk©, Jonas, Lars R, Lars G (O15-3), Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam, Sid, Sil Tijn, Tijs en Yves

Afwezig: Tom

Festilent O15-1 – A.W.C. O15-2 0-4

Je kon niet alleen punten behalen met een overwinning, maar ook per gescoorde goal werd een punt gerekend. Met een 0-4 overwinning op zak, betekende dit dus 7 punten. De tegenstander Festilent had de andere wedstrijd tegen DAW uit Schaijk (1e klasse) met 2-1 gewonnen en had dus 5 punten. Met andere worden, A.W.C. had gewaarschuwd kunnen zijn en moest zorg dragen dat er sowieso niet verloren moest worden met 2 goals verschil  én in de andere wedstrijd mocht een team niet meer dan 4x scoren. Grensrechter Cas was vervangen door Arthur, de vader van Jonas, die ook al een wedstrijd van de O13 tegen de O14 gefloten had. A.W.C. startte met Jonas in de goal, Tijn, Derk, Sam en Lars R (die zelf geruild had met Sil) achterin. Yves speelde niet meer i.v.m. een (groeipijn)blessure. Het middenveld werd bezet door Mitch, Pepijn en Sil en voorin mochten Naoufal, Sid en Lars beginnen. Zo scherp als de eerste wedstrijd gestart werd, zo slap werd er nu gespeeld. In iedere linie werden de duels verloren, terwijl er vooraf met veel bravoure al over de eerste plaats gesproken werd. Het leek op een oud gezegde: de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Ook deze keer werd er op de bank door de spelers goed gezien dat er iets meer nodig was. Toen stond het echter al 2-0 voor de ploeg uit Zeeland, oftewel precies gelijk en dan zou het onderlinge duel tellen. Na een aantal wisselingen, kwam langzaam het besef dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. En beter dan de forse overtreding van Tijs aan de zijkant van het veld, kon het niet gedemonstreerd worden. Tijs kwam te laat en nam delen van de speler mee over de zijlijn. Nu was dit wel iets te fel, maar hierdoor ging de rest er ook wat harder in. Uit een corner van Tijs, schoot Lars G hard en zuiver binnen. Aanvoerder Chris moest toen geblesseerd het veld verlaten nadat een tegenstander met het ontwijken van een sliding op de kuit van Chris landde. Vlak voor tijd volgde ook nog de gelijkmaker. Na een mooie onderschepping van Pepijn werd Lars G ingespeeld, die deze keer de bal uitstekend liet vallen op Tijs. Met een goede directe diepe bal stuurde hij Lars G weg, die niet meer in te halen was en goed strak binnenschoot. Dit gebeurde in de laatste minuut, waarna het verzet was gebroken en de wedstrijd redelijk rustig uitgevoetbald kon worden. Omdat op het andere veld de uitslag niet hoog genoeg was, werd hiermee dus het toernooi gewonnen en mocht de eerste beker van het seizoen in de prijzenkast gezet worden. Ook Festilent is vooralsnog in de 2e klasse ingedeeld, waardoor het mogelijk een goede vergelijking is voor de competitie. De terugreis duurde 2x zo lang, omdat de brug op de A50 afgesloten was en iedereen vervolgens door Grave moest rijden. Hierdoor kon er wel extra lang nagepraat worden over het gewonnen toernooi.

Aanwezig: Chris©, Daan, Derk, Jonas, Lars R, Lars G (O15-3), Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam, Sid, Sil Tijn, Tijs en Yves

Afwezig: Tom

SponsorVisie Responsive iframe Example