JO15-2 misten de ‘Booster’…

18-09-2021 CHRC O15-1 – sv A.W.C. O15-2  De hele week was er eigenlijk maar 1 thema tijdens de trainingen en dat was de kermis. Ook de prachtig nieuwe trainingspakken gesponsord door de vader van Chris, konden daar geen verandering in brengen. Er kon nóg zo veel gewaarschuwd worden, maar het was lastig om de concentratie voor het voetbal te vinden en te behouden. De warming-up van de tweede bekerwedstrijd was dan ook van het kaliber “lek-me-vestje” en heel eerlijk, zo werd er ook aan de wedstrijd begonnen. En dat tegen een team wat de eerste wedstrijd met maar liefst met 7-2 van de meiden van Woezik had gewonnen, dus de borst kon sowieso al flink natgemaakt worden.

Op het Wilhelmina sportpark waar naast CHRC ook nog RVW en cvv Redichem spelen, werd tijdens de warming-up al duidelijk dat de meeste tegenstanders genoeg schoppen onder kont gekregen hadden. Sommigen waren misschien ook al zelf met de auto gekomen, zo zagen ze eruit. Tom was er door een blessure niet bij en na de warming-up gaf Derk aan ook last te hebben. Spoiler-alert, dit zou niet de laatste zijn. A.W.C. begon met Jonas in de goal, de net herstelde Tijn, Yves, Sam en Derk achterin. Op het middenveld Mitch, Tijs en Daan en in de voorhoede startten Chris, Sid en Naoufal. Omdat het niveau van de warming-up werd voortgezet, stond het binnen 3 minuten al 1-0 na een fout in de verdediging. Kort daarna moest Derk het veld verlaten en werd vervangen door Lars, die op bijna iedere positie op links kan spelen.

De tegenstander speelde een eenvoudig spel, namelijk hard, hoog en wijd en met heel veel snelheid voorin, waren ze daarin uiterst succesvol mee. Bovendien speelden ze in balbezit met 4 spitsen. Dan moet een middenvelder iets inzakken, om een vrije man voor de rugdekking te creëren, maar dat werd te weinig gedaan. Hierdoor kwamen de verdedigers constant in een 1 tegen 1 situatie. Daarnaast stonden de middenvelders te diep en kwamen ze veelal met het gezicht naar het eigen doel te staan. Na een mooie hakgoal van de thuisploeg (waarbij het ook een hele slechte aanname geweest kon zijn), kwamen er ook wel kansen voor AWC. Verder dan een hard schot op de lat van Pepijn en een paar ballen naast van Chris en Naoufal kwamen de groenwitten niet. Jonas hield er daarna samen met de verdediging nog behoorlijk wat ballen uit, waardoor het met de rust slechts 3-0 was. Toen ging echter de een na de ander het veld uit. Eerst moest Lars eruit en ging Derk in nood er maar weer in. Toen kon doelman Jonas niet verder, waardoor de licht geblesseerde Sil wel in de goal ging staan. Vervolgens moest Daan er nog uit en waren diverse andere spelers aan het klagen dat ze er ook uit wensten te gaan. De vraag is altijd of dit ook gebeurt als het team met 0-2 voor zou staan 😉.

Er werd vervolgens wel veel beter gevoetbald in de 2e helft. De vrije mensen werden weliswaar veelvuldig gevonden, maar niet het netje. Onnauwkeurigheid en angst bij het afronden en een goede doelman waren de voornaamste reden. Aan de andere kant was de tegenstander gewoon sneller dan de meesten AWC-ers, waardoor de voorsprong snel uitliep naar 7-0, waarbij de laatste goal niet geteld had mogen worden, want Tijn werd met bal en al over de lijn geduwd. Bij het teruglopen riep die speler dit zelfs naar de zijkant. Verder floot de scheidsrechter overigens uitstekend. Het was dan ook onbegrijpelijk dat bij die stand een aantal spelers van de thuisploeg zich ging misdragen. Dit bleek heel vroeger ook al het geval te zijn geweest, volgens de opa van Yves. In de duels die verloren werden, werd er gescholden en fysiek contact gezocht. De scheidsrechter stuurde de spits dan ook zeer terecht naar de kant, waarna deze het nodig vond om bedreigingen te uiten naar Sam. Trainer Patrice gaf aan dit niet te tolereren en te willen stoppen als hier geen halt werd toegeroepen. De leiding nam vervolgens ook maatregelen tegen een aantal eigen spelers. In de consternatie werd de speler er weliswaar afgestuurd, maar stond de tegenstander wel gewoon met 11 man op het veld. Achteraf werd dit pas gerealiseerd. Ook het verstandige ingrijpen van de leiding van de tegenstander voorkwam niet een onnodig harde duw in de rug van Tijn over de zijlijn. Hij was net uit het gips, waardoor er wederom een opstootje dreigde. Wederom moest Tijn voortijdig de wedstrijd verlaten en de half geblesseerde Lars nog de laatste minuten volmaken. Ook Chris moest het veld geblesseerd verlaten, waardoor Daan ook nog ingebracht werd en enigszins het veld afstrompelde.

Toch ging A.W.C. zich steeds beter weren tegen deze Jerommekes en had het zeker een paar goals verdiend. Maar als alles tegenzit, zit ook echt alles tegen. En met nog een tegengoal stond de eindstand van 8-0 op het scorebord. Het was een mooi leermoment voor het team. Ten eerste, start altijd volledig geconcentreerd aan de wedstrijd (en dat is al tijdens de wedstrijdbespreking). Daarnaast, vooral niet meegaan in de emotie van de tegenstander. Ga de duels hard, maar altijd fair aan en zeg vervolgens een keer sorry als dat moet. Maar nu eerst kermis vieren, grote clubactie loten verkopen en er vanaf woensdag weer keihard aan gaan werken met z’n allen.

 

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars R©, Mitch©, Naoufal, Pepijn, Sid, Sil, Sam, Tijn, Tijs en Yves

Afwezig: Tom

SponsorVisie Responsive iframe Example