Wijchense derby een maatje te groot voor JO15-2

21 augustus 2021 AWC O15-2 vs Woezik O16-1

Eindelijk was het zover…. Nog tijdens de zomervakantie was het dan zover en dan direct tegen een hele zware tegenstander, Woezik O16-1. Eindelijk mocht er ook weer publiek bij zijn en dat was weer heerlijk gezellig langs de lijn. Nu zou het normaal tegen een O16 team al een flinke kluif zijn geweest, maar nu was ook nog 1/3e van het team niet aanwezig. Pepijn en Tijn mochten met de O15-1 naar Beuningen en Tom, Tijs en Lars waren nog op vakantie. Gelukkig konden er hele goede vervangers worden ingehuurd, te weten Luca en Rens van de O13-1 en Lars en Milan van de O15-3. Omdat de shirts nog verdeeld moesten worden en de wedstrijd vroeg (9.30 uur) ingepland stond, was de warming-up wat aan de korte kant, maar dat mocht de pret niet drukken.. er mocht weer gevoetbald worden. AWC startte met Jonas in de goal, Milan, Derk, Yves en Sil achterin. Op het middenveld begonnen Luca, Sam en aanvoerder Daan. En tenslotte voorin werden Chris, Sid en Rens opgesteld. In het begin ging het redelijk gelijk op, maar was Woezik wel duidelijk fysiek in het voordeel. Daarnaast had Woezik een ontzettend handige én snelle speler met rugnummer 16. Hij was nauwelijks af te stoppen. Het duurde dan ook slechts 4 minuten voordat het al 0-1 stond. De verdediging liet iets te veel ruimte, waardoor hij redelijk eenvoudig binnen kon schieten. Kort daarom was het weer raak, deze keer werd de bal kinderlijk eenvoudig in zijn voeten geschoven. Sinterklaas is nog lang niet in het land, maar de cadeautjes werden wel alvast bezorgd en uitgepakt. Dat gebeurde aan de andere kant ook, waarbij Rens de bal in de voeten geschoven kreeg. Hij aarzelde niet en schoot hoog knap binnen. Het bleef aan beide kanten slordig, waarbij met name de passing van AWC de afgelopen 2 weken toch beduidend beter verzorgd was, dan tijdens de wedstrijd. Hierop liep Woezik weg naar 1-4. Toch deden de groenwitten voor rust nog wat terug. Een prachtige sleepactie van Lars gaf hem de ruimte voor de pass op Sid, die met de punt van zijn teen prachtig binnentikte, een echte spitsengoal.

Na rust was het spelbeeld niet heel veel anders. Beide teams knokten er wel voor, maar veel ballen kwamen niet aan. De verdediging met Milan, Derk, Sil, Yves en Sam was verdedigend erg sterk, maar vervolgens was de voortzetting vaak net iets te kort, waardoor het middenveld met Lars, Mitch en Daan onnodig in de duels kwam en daarmee ook de voorhoede lastig of niet bereikt. Bepaalde loopacties voorin zijn ook nog verbeterpuntjes, maar ze hadden ook te maken met een aantal zeer snelle verdedigers, waardoor moment van inpassen en moment van starten heel nauw kwam. Jonas kon weliswaar met een aantal prachtige reddingen diverse doelpunten voorkomen, echter was Woezik verder dodelijk doeltreffend. Toch kon AWC ook nog een keer een kans verzilveren. Op snelheid werd Lars weggestuurd door Luca, waarbij de VAR mogelijk voor buitenspel had gefloten. Lars was niet zelfzuchtig en gaf de bal keurig breed aan Chris, die van dichtbij binnentikte. Kortom, alle spelers hebben zich het snot voor de ogen gelopen in een hele leuke en sportieve wedstrijd. Als de passing iets beter verzorgd was geweest, had er mogelijk meer in het vat gezeten dan de 3-7 nederlaag.

Aanwezig: Chris, Daan©, Derk, Jonas, Lars (O15-3), Luca (O13-1), Milan O15-3), Mitch, Naoufal, Rens (O13-1), Sam, Sid, Sil en Yves

Afwezig: Lars, Pepijn, Tijn, Tijs en Tom

SponsorVisie Responsive iframe Example