AWC wint van Alcides

AWC wint na enerverende wedstrijd van Alcides

De veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen is door AWC winnend afgesloten. De bezoekende club, Alcides uit Meppel, wist de wedstrijd in de tweede helft nog spannend te maken, maar AWC wist toch met 3-2 te winnen.

Al in de eerste helft lieten beide ploegen zien dat ze ver wilden gaan voor de punten. Er werd veel strijd geleverd over en weer, al leidde dit nog niet tot veel kansen. Aan de rechterkant bleken rechtsback Job van de Groes, die zijn basisdebuut maakte, en Fren Stevens een goede tandem. Youri Hubers had een kans om te scoren, maar kreeg zijn voet niet tegen de bal en aan de andere kant was Bjorn Rellum gevaarlijk met een schot op de paal. Voor rust kwam AWC toch op voorsprong. Idar Kramer, die eerder tegen het zijnet had gekopt, wist later met zijn tweede kopkans na een vrije trap van Rico Timmermans wel te scoren.

Na de rust schoot Fren Stevens een bal voorlangs en een minuut later scoorden de bezoekers van Alcides. Na een terugspeelbal kon Rellum profiteren en voor de gelijkmaker tekenen. In het laatste kwartier werd het nog spannender. De scheidsrechter constateerde een overtreding op Boy Visser en gaf een penalty, die door Freek Thoone benut werd. Visser was daarna verantwoordelijk voor de 3-1, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Safa Kizir. Alcides maakte het nog spannend met de 3-2, maar bij die stand zou het blijven.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Job van de Groes, Idar Kramer, Nicky van de Groes ©, Rico Timmermans; Joost Loeffen, Boy Visser, Youri Hubers (’74 Daan Pauwels); Fren Stevens, Laurens Loenen (’67 Safa Kizir), Freek Thoone

SponsorVisie Responsive iframe Example