Winst AWC1 inspireert AWC JO15-2

Afgelopen zondag mocht het merendeel deelnemen aan de pilot binnen AWC, namelijk een wedstrijdanalyse maken van AWC zondag 1. Ze kregen vooraf een inkijkje bij trainer Camiel en mochten daarna bij de wedstrijdbespreking zitten onder het genot van een soepje en een broodje. Het was ontzettend leerzaam en het eerste was daardoor mogelijk nog net een tandje scherper gezet, waardoor ze overtuigend met 4-1 wisten te winnen van Halsteren, waardoor handhaving definitief een feit was. Bedankt allemaal en Camiel in het bijzonder!

De trainingsdagen daarna stonden in het teken van de opbouw van achteruit en het onderling coachen. Door elkaar onderling goed te coachen, help je het team. Daarnaast is er gehamerd op het accepteren van de beslissingen van de scheidsrechters. Door een aantal spelers tijdens het partijspel even de scheidsrechter te laten spelen, hopen we dat dit (enorme) aandachtspunt verbetert kan worden.

Gedurende de week werd wel duidelijk dat het lastig was om met een volledig team aan de wedstrijd te beginnen. Lars G had last van zijn hamstring en Sil moest de O15-1 een beetje beter maken 😉. Tot overmaat van ramp kwam er vroeg in de ochtend ook nog een afmelding van Tijs, die het schoolkamp kennelijk niet fris en fruitig had doorstaan. Het was extra zuur omdat hij eigenlijk aanvoerder zou zijn. De honneurs werden uitstekend waargenomen door Tom. Omdat er vanuit andere teams geen spelers te lenen waren, moest er met 12 spelers vertrokken worden naar het altijd lastige Spero, te Elst.

AWC startte met Jonas in de goal, Tijn, Sam, Derk en aanvoerder Tom. Op het middenveld begonnen Daan, Pepijn, Mitch en voorin waren Chris, Naoufal en Lars R opgesteld. Er moest op het natuurgrasveld 5 gespeeld worden, wat bijna in Oosterhout lag, zo ver weg. Toch was het een prima veldje en de groep besefte dat dit het was en dat men lekker veel minuten zou kunnen maken. Spero stond laatste op de ranglijst, maar de uitslagen waren op de wedstrijd van Leones na, geen grote nederlagen. Het zou dus nog best een lastige wedstrijd kunnen worden, omdat er vaak aan het einde van het seizoen spelers uit andere teams mee doen. Dit leek het geval bij de laatste man, die ook gewoon moeiteloos voor een wat oudere seniorenspeler door kon gaan. Gelukkig was snel duidelijk, dat AWC veel meer energie in de wedstrijd legde. Bovendien leek het oefenen op de opbouw van achteruit effect te hebben. De spelers maakten het veld groot, maakten driehoekjes en bewogen goed door. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste halve en hele kansen zich aandienden. Daarbij was Chris al een keer heel dichtbij de openingstreffer en ook Pepijn met een afstandsschot. Het was uiteindelijk het opkomen van Sam, waardoor Naoufal goed weggestuurd werd. Hij schoot de bal loepzuiver in de verre hoek, 0-1. AWC bleef goed verzorgd voetbal spelen en slechts een enkele keer kwam Spero van eigen helft. Daarbij waren de linker- en rechterspits veruit de gevaarlijkste spelers. Toch zaten Tom, Tijn, Derk en Yves er iedere keer messcherp tussen. Het resulteerde in 2 corners, maar verder kwam de thuisploeg. Aan de andere kant waren het onderscheppingen van Daan, Mitch en Pepijn op het middenveld die er voor zorgden dat daarna de voorhoede weggestuurd kon worden. Wederom was het Sam, die deze keer Chris bediende. Op bijna identieke wijze schoot Chris de bal cool in de verre hoek. Daarna volgden nog goede kansen voor Daan, die uitstekend door was gelopen, maar net over schoot en Tom, die uit een corner op de lat kopte. Door het goede en scherpe voetbal van de bezoekers, ontstond er heel langzaam al wat irritatie bij de tegenstander. Een minuut voor rust liep de spits nog door op Jonas, die zich wel uitstekend weerde en foutloos keepte.

In de rust werd er aangegeven, dat de trainer in zijn jeugd niet al te fijne herinneringen had aan het fysieke spel van de thuisploeg en dat dit mogelijk de 2e helft ook wel zou kunnen volgen, gezien de lichte irritaties. De scheidsrechter van de thuisploeg floot weliswaar op de manier zoals Bas Nijhuis dat doet, maar was ontzettend fair. In de eerste 2 minuten begon AWC nog wat slapjes, maar gelukkig werd daarna de draad van de eerste helft weer opgepakt. De duels werden bijna allemaal gewonnen en eerlijk is eerlijk, daar zat af en toe ook een voet of been bij van de tegenstander. Hierop reageerden steeds meer spelers van Spero met trappende en slaande bewegingen. Helaas werd daardoor bij AWC bij een aantal spelers de innerlijke temperatuur hoger, waardoor daar ook weer een reactie op volgde. Lars mocht hierdoor even 5 minuten afkoelen evenals een speler van Spero. Maar ook de directe tegenstander van Yves kon de afpakmodus van laatstgenoemde niet handelen en begon daardoor handtastelijk te worden. Dit werd in eerste instantie nog niet bestraft. Later volgende acties op Tom, Naoufal en wederom Lars, die echt geslagen werd. Hierdoor was echter weer direct zijn temperatuur op oude niveau en mocht hij wederom voortijdig naar de kant gehaald worden, deze keer door de trainer zelf. Het was ook direct einde wedstrijd voor hem en zijn tegenstander. De tegenstander vond het nog even nodig om de grensrechter van AWC (vader van Naoufal) iets onvriendelijks toe te wensen, maar dat werd gelukkig rustig opgelost. Kort daarvoor had AWC de wedstrijd echter al volledig beslist door een steekpass van Derk op Chris, die oog in oog met de keeper, geen enkele moeite had, 0-3. De uitslag had vele malen hoger kunnen en moeten uitvallen als o.a. de ballen van Mitch (op de lat), Sam (2x tegen de doelman) en Derk in een scrimmage er wel in waren gevlogen. AWC had een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd, waarbij het zeker achterin totaal niet in verlegenheid gebracht is en Tom misschien wel de man van de wedstrijd was. Het is niet voor niets dat AWC weliswaar op de 7e plaats (van de 14) staat, maar met het aantal tegendoelpunten op plaats 3 had gestaan. Hans (vader van Tijn) had net als de rest genoten van het uitstekende spel. Het enige smetje was het totaal onnodige reageren op de tegenstander en scheidsrechter. Het was echter weer snel vergeten toen Franciska (moeder van Pepijn) de spelers trakteerde op een ijsje/ milkshake bij de Mac in Oosterhout. En ondanks dat ze steeds groter en ouder worden, waren de vlaggetjes van de Mac nog steeds erg in trek bij de boys 😉

 

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam, Tijn, Tom© en Yves

Niet inzetbaar: Lars G, Sil en Tijs

SponsorVisie Responsive iframe Example