Bekeroverwinning in Hierden: AWC gaat door na 1-5 zege

Op bezoek bij VV Hierden heeft AWC overtuigend de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Na een redelijk moeizame eerste helft wist de ploeg van coach Camiel Jager in de tweede helft ruim afstand te nemen van de thuisploeg. Na 90 minuten stond 1-5 als eindstand op het bord.

De eerste helft begon rommelig van beide kanten en voornamelijk te fel. Scheidsrechter Jelle Besselsen moest vaak ingrijpen en gaf veel gele kaarten. Na een halfuur leek Hierden op voorsprong te komen, maar een treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Nog geen anderhalve minuut later wist AWC wel te scoren; na een hoekschop kreeg Daan Pauwels twee opeenvolgende kopkansen. Na eerst de keeper tot een redding te dwingen, kreeg hij de bal de tweede keer wel in het doel.

Acht minuten na de rust verdubbelde Fren Stevens de voorsprong. Na een crosspass van Boy Visser kwam hij naar binnen en speelde zijn man uit. Een schot in de verre hoek liet de doelman kansloos. Rik Boersma wist het nog spannend te maken door met een kopbal de 1-2 te maken, maar AWC stelde snel orde op zaken. Hierden ging aanvallender spelen, waardoor er meer ruimte achterin kwam. Stevens maakte na een diepe bal zijn tweede en invaller Mike Lemmers kopte een voorzet van Visser hard via de grond binnen. Hierden maakte hierop veel kansen op een treffer niet af en het slotakkoord was voor Jaap Jansen. De invaller krulde de bal van net buiten de zestien binnen, waarop de scheidsrechter direct affloot: 1-5.

Opstelling: Jan Evers; Rico Timmermans, Sven Jansen, Idar Kramer, Job van de Groes; Youri Hubers, Boy Visser (’79 Jaap Jansen), Daan Pauwels; Fren Stevens, Laurens Loenen (’67 Mike Lemmers), Daan de Bruijn (’83 Jorn Reuvers)

SponsorVisie Responsive iframe Example