‘Bunningen’ wint van JO15-2

Na een trainingsweek die niet vlekkeloos verliep, kon er een halve derby gespeeld worden in Bunningen, zoals dat in goed Wijchens heet. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de wedstrijd nog in het voordeel van AWC geweest, maar het zou deze keer heel anders lopen. Yves had aan het meetrainen met de O17 een pols in het gips overgehouden en Tom en Mitch moesten zich op vrijdag helaas ziek afmelden. Gelukkig stonden Pim en Luca van de O13-1 paraat om bij te springen. Het was daarnaast nog even spannend of er wel gestart kon worden omdat AWC door omstandigheden om het laatste moment een auto en een grensrechter tekort kwam. Ook dit werd gelukkig opgelost door de ouders van Tijn en Lars G.

Toen er tijdens de warming-up door de meerderheid wederom niet de maximale inzet werd getoond, zag de trainer de bui al hangen, ondanks dat het weer prachtig was, met een mooi zonnetje, maar wel een stevige bries over het open terrein. AWC startte met Jonas in de goal, Pim, Derk, Sam en Tijn achterin. Op het middenveld stonden Daan, Pepijn en Sil en voorin begonnen Lars G, Chris en aanvoerder Lars R, die na zijn eigen wedstrijd nog een wedstrijd met de O15-4 mee ging spelen, om zo tegen een aantal vrienden van de Woezik te kunnen voetballen. Het was echter binnen 2 seconden duidelijk dat er vandaag niks te halen viel. De passes was nagenoeg allemaal onnauwkeurig, de duels gingen eveneens zo goed als allemaal verloren en allerergste was nog dat men alleen elkaar de schuld gaf en niet bij zichzelf te rade ging. Het zou zo maar kunnen dat het huiswerk voor deze week inhoudt, dat men het woord “zelfreflectie” op moeten zoeken in het woordenboek. Na 7 minuten kopte de thuisploeg een (onterechte) corner binnen. Op zich kan dit gebeuren, echter de afspraak “altijd tegen je directe tegenstander aanspringen in het duel” werd niet nagekomen. Direct daarna werd de opbouw van achteruit verstoord en werd de 2e goal op een presenteerblaadje gegeven. Een grote oorwassing was in de maak. De groenwitten kwamen met een kleine tegenwind misschien 5 keer over de middenlijn en kregen 1,5 kans, maar verder kwamen ze niet. De thuisploeg daarentegen kon keer op keer gevaarlijk worden, waarbij een bal op de lat nog het dichtstbij kwam.

Na rust kwam AWC iets beter uit de kleedkamers en kon er iets meer druk gezet worden op de verdediging. Echt grote kansen kreeg het niet, ook omdat AWC in de opbouwtruc trapte van Beuningen. De 2 back gingen heel diep staan, waardoor met name de linksback altijd vrij stond. Bij een volgende keer zal het team daar beter op in moeten spelen, door op sommige posities tussen 2 tegenstanders in te gaan staan én het hele team mee moet helpen om het veld kleiner te maken. Nog even had het iets spannender kunnen worden, maar de vrije trap van Lars G belandde op de lat. Het zou dan een beloning voor een iets betere inzet zijn geweest, maar niet de verhoudingen over de hele wedstrijd correct hebben weergegeven. Beuningen sneed daarna nog 3 keer door de verdediging als een warm mes door de boter. Wederom waren het prima aanvallen, maar had dit in een eerder stadium voorkomen kunnen worden als er meer en feller op de bal was verdedigd.

Al met al en kansloze nederlaag, die echter wel voorkomen had kunnen worden. Alleen Derk, Pim en Luca waren de enige lichtpuntjes. Gelukkig heeft de O15-2 nu zijn slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld en kan het nu alleen nog maar beter worden. Daarnaast heeft het team vaak genoeg laten zien waartoe het in staat is. Dus kop op, mouwen opstropen en er vol tegenaan, dan gaat het helemaal goed komen.

 

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars G, Lars R©, Luca (O13-1), Naoufal, Pepijn, Pim (O13-1), Sam, Sil, Tijn en Tijs

Niet inzetbaar: Mitch, Tom en Yves

SponsorVisie Responsive iframe Example