De Bataven verrast AWC in eigen huis en wint met 0-3

AWC heeft de degradatiekraker tegen De Bataven niet om weten te zetten in een goed resultaat. Vlak voor rust en vlak na rust wisten de bezoekers te scoren, wat uiteindelijk beslissend bleek voor de wedstrijd.

Zonder aanvallers Fren Stevens en Safa Kizir begonnen de mannen van Camiel Jager aan de wedstrijd. Beide teams speelden in de eerste fase van het duel afwachtend, waardoor er niet veel kansen te noteren vielen. Na twintig minuten leefde het publiek op, toen een afstandsschot van De Bataven op de lat uiteen spatte. Aan de overkant raakte Boy Visser de paal met een indraaiende vrije trap. Spits Laurens Loenen zag daarna een schot net langs de paal naast gaan. In de slotfase van de eerste helft kwam de uitploeg op voorsprong. Tim Waterink en Ties van Huet combineerden door de AWC-verdediging, waarna die laatste voor het eerste doelpunt tekende.

In de tweede helft wilde AWC uit een ander vaatje tappen, maar het eerste wapenfeit van De Bataven leverde direct een doelpunt op. Een vrije trap van dertig meter werd door Damon van Hoften via de binnenkant van de paal in het doel geschoten. Hierna kopte Youri Hubers naast het doel van De Bataven. Van Huet dacht later zijn tweede doelpunt te maken, maar hij vond de paal. Ditzelfde gold voor Waterink, die zijn schot tegen het aluminium zag komen. Tien minuten voor tijd kwam het slotakkoord van het uitteam. Verdediger Koen van Gaal schoot de bal van buiten de zestien achter doelman Jarik Veltmaat.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes (’83 Dennis Straten); Daan Pauwels, Joost Loeffen (’52 Jaap Jansen), Youri Hubers; Freek Thoone, Laurens Loenen (’58 Jorn Reuvers), Boy Visser

SponsorVisie Responsive iframe Example