Eerste punten binnen voor JO15-2!

02-10-2021 DVOL O15-1 – sv A.W.C. O15-2 2-3

Op woensdag was er reeds in de regen getraind en de voorspellingen waren aanvankelijk hetzelfde voor de zaterdagmiddag om 15 uur te Lent. Echter zoals wel vaker, is er geen echte goede Jan Pelleboer meer.  AWC moest de wedstrijd starten zonder de geblesseerde Jonas, Sid die bij de O15-1 mocht aansluiten en Sam, die een weekendje weg was. Zoals gewoonlijk kon dit prima worden opgevangen door spelers van andere teams. Kees, Lars G. en Bryan waren na hun eigen wedstrijd (vooralsnog) fit genoeg om mee te doen. Bij de thuisploeg waren twee bekenden van Yves en trainer Patrice, te weten speler Jens en leider Remco. Alhoewel… Jens en Yves waren inmiddels een meter gegroeid na de laatste ontmoeting, zodat eigenlijk alleen Remco en Patrice een babbeltje met elkaar maakten.

AWC startte met Kees in de goal, Tijn, Yves, Derk en Tom achterin. Op het middenveld startten Mitch, aanvoerder Pepijn en Daan. De voorhoede bestond uit Tijs, Chris en Naoufal. Het was in het begin vooral rommelig, waarbij beide teams moeite hadden om te bal in de ploeg te houden. Het kunstgrasveld hielp ook niet echt mee, omdat hierdoor de bal maar bleef rollen als de pass niet 100% zuiver was. Op een natuurgrasveld remt te bal namelijk wat meer af. Het was in eerste instantie vooral een gevecht op het middenveld. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd was er vooral getraind op het compact houden/maken van het speelveld bij balbezit tegenstander. Dit ging al een stuk beter dan in voorgaande wedstrijden, maar nog niet geheel vlekkeloos. Kennelijk helpt het net iets beter als er rijen pionnen op het veld staan om aan te geven tot waar je ongeveer moet lopen om het veld “klein” te maken. Mede hierdoor maakte de nr. 14 van DVOL wel een erg sterke indruk omdat hij net iets te veel ruimte kreeg. Bovendien was het middenveld iets te vaak in z’n geheel voor de bal, waardoor bij balverlies er wel een hele grote afstand afgelegd moest worden. Langzaam kreeg AWC iets meer grip op de tegenstander en kon het er ook uit komen. Chris had na een goede dieptepass van Tijs de 0-1 op de schoen, maar met links bleek het toch iets te lastig om beheerst binnen te schieten. Aan de andere kant was Sil in de ploeg gekomen op de voor hem ongebruikelijke rechtsbuitenpositie. Hij vulde die echter prima in, door heel veel vuile meters te maken. Hierdoor kon de thuisploeg niet of nauwelijks meer opbouwen en was er vervolgens vaak de onderschepping door Mitch, Pepijn, Tijn en de gehele laatste linie van AWC.

In het tweede deel van de eerste helft kreeg Pepijn een vrije trap op links. Zijn schot was zeker niet prefect, maar lastig genoeg voor de doelman van de rood-witten. In de rebound tikte Chris handig binnen. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet heel veel, omdat de eindfase van een aanval van beide ploegen net iets te slordig was. De enige grote kans was voor DVOL, toen de omschakeling bij AWC niet goed was omdat er te veel spelers voor de bal stonden. Kees stond echter de gelijkmaker in de weg met een uitstekende redding.

Na rust was in de beginfase AWC sterker dan de thuisploeg. Met diverse aanvallen over met name rechts, leek het een kwestie van tijd, voordat de voorsprong verdubbeld kon worden. Dit gebeurde uiteindelijk door de razendsnelle Bryan, die droog maar loepzuiver binnenschoot na een mooie steekpass van Mitch. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor een goed resultaat, totdat uit een scrimmage buiten het strafschopgebied de bal precies voor de vrijstaande linksbuiten belandde. Hij kon eenvoudig binnen schieten. De bezoekers dachten aan buitenspel, maar zoals de goed leidende scheidsrechter terecht aangaf, de bal kwam van de voet van een speler van AWC. Het leek wel alsof de bibbers er in schoten bij de groen-witten, want een week eerder werd ook een 2-0 voorsprong weggegeven en ook nu was dit weer het geval. In korte tijd was het weer gelijk, mede omdat het vooruit verdedigen even iets te passief gedaan werd.

Inmiddels had een aantal spelers weer (tijdelijk) de ziekenboeg opgezocht, te weten Daan, Chris en Lars G. Chris en Lars G konden echter weer snel de ziekenboeg verlaten om te proberen toch nog iets te forceren. Er volgden over en weer vele aanvallen, omdat door vermoeidheid de linies verder uit elkaar kwamen te liggen en er dus veel meer ruimte ontstond. AWC creëerde misschien iets meer mogelijkheden door mooi opgezette aanvallen. Lars R (met een mooi schot), Tijs en Lars G waren dichtbij een treffer. Echter DVOL was gevaarlijk uit drukkere situaties voor de goal en schoten uit de tweede lijn, omdat de verdediging van AWC

erg sterk speelde en de passing vaak onderschepte. Met name Tijn, Yves en Derk wonnen bij ieder individueel duel en direct aan de het begin stonden van nieuwe aanvallen. En de enkele bal die wel door de verdediging kwam, werd erg sterk gepareerd door Kees. Vlak voor tijd was het wel raak. Lars G. werd aangespeeld en met bijna dezelfde precisie als Bryan schoot hij de 2-3 binnen. Nog even sputterde DVOL tegen en werden Pepijn en Tijs nog even gewaarschuwd door de scheidsrechter voor het iets te heftig reageren op beslissingen van de uitstekende scheidsrechter. Maar de eerste punten in de competitie waren een feit. Het was een zeer spannende en sportieve wedstrijd, waarbij de leiding van DVOL het prefecte voorbeeld gaf, zo kan het dus ook! Volgende week naar Zetten, om te kijken of er weer meer progressie te boeken is.

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Daan, Derk, Kees (O15-3), Lars G (O15-3), Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn©, Sil, Tijn, Tijs, Tom en Yves Afwezig: Jonas, Sam en Sid

SponsorVisie Responsive iframe Example