Thuiswedstrijd tegen Hoogland levert AWC in slotfase gelijkspel op

 

In eigen huis heeft AWC een punt weten te pakken tegen Hoogland, de nummer vijf van de competitie. Tot tweemaal toe kwam de thuisploeg op achterstand, maar de mannen van Camiel Jager wisten in de laatste minuten toch op 2-2 te komen. Al vroeg in de eerste helft kwam Hoogland op voorsprong. Henk Baum kreeg een diepe bal in de diepte en wist deze te promoveren tot doelpunt. Namens AWC was het spits Safa Kizir die voor de gelijkmaker tekende, door een hoge bal gecontroleerd langs de doelman te werken. Daarna kwamen kansen voor beide teams. Zo lobde Baum de bal over het doel en kopte Idar Kramer namens AWC voorlangs.

Na de thee gingen beide teams op zoek naar de voorsprong en na een kwartier spelen leek deze er te komen voor de bezoekers, die het doelpunt echter afgekeurd zagen worden wegens buitenspel. In de 67eminuut was het alsnog raak en kwam Hoogland op 1-2. Een vrije trap van Rico Timmermans werd daarna niet de 2-2, omdat doelman Sebastiaan Bruins redding bracht. In de slotfase bleek een eigen doelpunt van Dick Kreijne beslissend; hierdoor kwam AWC alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’81 Jaap Jansen), Idar Kramer, Sven Jansen, Job van de Groes (’81 Jorn Reuvers); Youri Hubers, Boy Visser, Daan Pauwels; Freek Thoone, Safa Kizir, Fren Stevens (’89 Daan de Bruijn).


Vol goede moed vertrekt AWC met een vrijwil geheel fitte selectie richting Purmerend. Na een goede kans van Purmersteijn in de eerst minuut, neemt AWC snel het heft in handen en heeft het beste van ht spel. Grote inzet aan beide kanten. Helaas is de eerste grote kans van de wedstrijd direct een doeltreffende, middels Daniël Schermer, 1-0. Daarna moet AWC toch even terug en na een onverklaarbare gele kaart voor Youri Hubers loopt AWC tegen een 2edoelpunt aan.  In een ultieme poging om een doelpunt te voorkomen pakt Nicky van de Groes een speler van Purmersteijn vast en de scheidsrechter besluit tot een penalty en rood voor de speler van AWC. De strafschop wordt door Daniël Schermer verzilverd naar 2-0. Nog voor de rust komt AWC met 10 spelers op een 3-0 achterstand door een mooie treffer van Yassin el Yaakubi.
Na de pauze gokt Purmersteijn op de counter en dat resulteert vrij snel in de 4-0 door wederom Yassin el Yaakubi.
Toch blijft AWC voetballen en is zelfs de bovenliggende ploeg en Purmersteijn wordt door hun afwachtende spel getrakteerd op een tegendoelpunt van Safa Kizir, 4-1.
Toch weet Purmersteijn nog eenmaal te score door Jordi Wigman uit een counter, die ook nog voor het einde van de wedstrijd een rode kaart krijgt te zien.
De wedstrijd wordt verder met 10 tegen 10 uitgespeeld en AWC reist zonder punten huiswaarts.


 

SponsorVisie Responsive iframe Example