Geen winst, wel leermoment voor JO15-2

25-09-2021 sv A.W.C. O15-2 – Aquila O15-1 2-4

In de week voorafgaand aan de 1e competitiewedstrijd was er maar één keer getraind i.v.m. de kermis. Daarbij was getraind op de opbouw van achteruit. Er zou verzorgd voetbal gespeeld moeten worden om de fysiek taaie ploeg uit Dreumel van het lijf te kunnen houden. Er waren echter 5 spelers die al ergens een (deel van een) wedstrijd gespeeld hadden, waardoor de echte frisheid er misschien niet helemaal was. Ook deze keer moest er tijdens de warming-up even aangegeven worden dat de concentratie vooral bij het eigen spel gehouden moest worden en niet op de tegenstander, die er nog niet was. Zij bleken namelijk (volgens eigen zeggen) naar een verkeerd veld gestuurd te zijn. Hierdoor was de warming-up wederom niet maximaal. Vlak voor de wedstrijd gaf Tom aan dat het toch niet ging en dat hij te veel last ondervond. Hierdoor moest nog even de opstelling gewijzigd worden. A.W.C. startte met Jonas in de goal, Tijn, Yves, Sam en Derk achterin. Op het middenveld begonnen Sil, Tijs en Daan. Het elftal werd gecompleteerd door aanvoerder Naoufal, Chris en Lars R. De eerste duels gaven precies aan wat de thuisploeg kon verwachten van de gasten, namelijk (te) stevig voetbal en veel lange ballen. Het plan was dan ook om aanvallend uit de duels te blijven door het tempo hoog te hebben in de passing. Helaas werd te snel en te onnauwkeurig de diepte gezocht, waardoor Chris, Lars en Naoufal veelvuldig de longen uit het lijf moesten lopen. Daarbij was de aansluiting vanuit het middenveld niet maximaal, waardoor de afvallende ballen ook niet voor A.W.C. waren. Veel inspeelpasses in de breedte op het middenveld waren slordig, waardoor men iedere keer ook in de harde duels kwam. Achterin werden vooralsnog wel alle duels gewonnen. Met name Tijn, die nog niet geheel okselfris was, Yves en Derk, wonnen nagenoeg elk duel en speelden zeker de eerste helft erg sterk. Uit een dieptebal van Sam scoorde Chris de 1-0. De verdubbeling van de score was bijna op identieke wijze. Deze keer was Mitch de aangever en scoorde Chris met een sleep om de doelman. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar het spel bleef maar erg onrustig en te veel ballen werden onnodig zonder groen-witte bestemming weggeschoten. Er was al een eerste waarschuwing na ongeveer 25 minuten, toen de paal nog redding bracht. In de 37e minuut van de eerste helft was het wel raak. Wederom uit slordig balverlies, kon Aquila de Anschlußtreffer maken.

In de rust werd er nogmaals aangegeven dat men zich alleen moest concentreren op het eigen spel. Kennelijk was de weg naar veld 6 zo ver, dat dit direct weer vergeten was. Een foute terugspeelbal op de keeper, zorgde voor de 2-2. Vervolgens kreeg A.W.C. een grote kans om weer op voorsprong te komen. Een afstandsschot van Tijs werd nog net niet klemvast tegengehouden door een speler van Aquila. Scheidsrechter Vincent floot terecht voor een penalty. Vol zelfvertrouwen werd de bal op de stip neergelegd, echter de bal ging hoog over. Dit gaf de bezoekers nog meer kracht en bij de thuisploeg werd de frustratie met de minuut groter. Op wederom een lange bal van de grote aanvoerder, bleef een deel van de verdediging staan, omdat men aan buitenspel dacht, 2-3. Een belangrijk leermoment: ga altijd door totdat een scheidsrechter gefloten heeft. Na wederom een paar harde charges van de gasten en de daarop volgende reacties van de groenwitten, legde de scheidsrechter wederom terecht het spel even stil om de aanvoerders bij zich te roepen, met het verzoek om fair play. Ook door ramon en Patrice werd veelvuldig aangegeven dat de energie in het verzorgd voetbal gestoken moest worden. Helaas was iedere overtreding als een rode lap op een stier, reden om te reageren. Tijdens de duels werd er alleen nog maar naar de tegenstander gekeken i.p.v. naar de bal. Hierdoor moest er nog onvrijwillig gewisseld worden en kwam A.W.C. totaal niet meer in de wedstrijd. Het kreeg weliswaar nog meer dan voldoende mogelijkheden, maar de onrust zat niet alleen in de passing, maar ook zeker in de afwerking en de keuzes die er gemaakt werden. Het slot was wederom voor Aquila, dat met een lange bal wederom de spits bereikte en de eindstand op het scorebord zette, 2-4. Het merendeel van het team liep huilend, kwaad en erg gefrustreerd het veld af, omdat het besef er direct was dat dit een totaal onnodige nederlaag was. In de kleedkamer kwam ook het besef dat men vooral van zichzelf verloren had. De winst resulteerde in deze wedstrijd dus niet in 3 punten, maar in een heel goed leermoment voor toekomstige wedstrijden.

 

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars G (O15-3), Lars R, Mitch, Naoufal©, Pepijn, Sid, Sil, Sam, Tijn, Tijs, Tom en Yves

Afwezig: –

SponsorVisie Responsive iframe Example