Gelijkspel voor JO15-2 tegen Leones JO15-1

Na de minste wedstrijd vorige week, kon het alleen maar beter worden. Toch was de aanloop naar deze wedstrijd wederom niet ideaal. Op woensdag waren zes spelers niet inzetbaar, met name vanwege ziekte en blessures. Gelukkig dat Milan en Bryan voor heel veel geld van de O15-3 waren gehuurd, zodat er toch een uitstekende groep kon starten. Bovendien kon op vrijdag een aantal spelers groen(-wit) licht geven. Helaas bleven die lichtjes uit voor Pepijn en Tom die nog steeds ziek waren en Yves, die in nieuw gips was gezet op woensdag. Daarbij had hij helaas niet de keuze om groen-wit gips uit te kiezen, dus werd het de kleur van Italië. De kleur van Woezik mocht zijn trainer niet zeggen 😉. Toch was het om 8.15 uur nog even spannend, want Tijn moest nog even een testje doorstaan en thuis bij Naoufal waren aanvangstijd en aanwezigheid door elkaar gehaald. Toch was er voor de wedstrijd ook nog iets heel moois te vermelden. Roy en Bas van de O13-1 gaven voetbalschoenen, scheenbeschermers en diverse sportkleding af, wat begin volgende week afgegeven zal worden aan een jongetje uit de Oekraïne. Hij is naar Wijchen gevlucht en wil dolgraag mee trainen bij de O13 van AWC. Hij had alleen nog geen spullen. Prachtig om te zien dat iedereen wil helpen. Daar is dus nu mooi voor gezorgd en wie weet voetbalt er binnenkort wel de nieuwe Sjevtsjenko bij AWC.

AWC startte daarom met Jonas in de goal, Milan, Derk, Lars G en Sil achterin. Op het middenveld begonnen aanvoerder Mitch, Sam en Tijs. Voorin waren Chris, Bryan en Lars R opgesteld. Bovendien werd ook het fluitje van de scheidsrechter twee maal doorgegeven. Waar eigenlijk de vader van Tijn, later de broer van Sam zouden moeten fluiten, werd het uiteindelijk de vader van Sam, die foutloos bleef en misschien maar eens bij de KNVB moet solliciteren. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de uitslag 4-2, maar gezien de forse nederlaag van een week geleden, lag het niet in de lijn der verwachting dat het weer een overwinning zou worden. De bezoekers waren in het begin dan ook net iets feller op sommige fronten en AWC was zoekende. Lars G stond voor het eerst achterin en Sam sinds lange tijd weer op het middenveld. Leones hanteerde vooral de lange bal en de thuisploeg ging daarin mee. Hierdoor werden de voorhoedespelers minder goed in stelling gebracht. Aan de andere kant was Leones lichtjes de bovenliggende partij en kreeg het ook een aantal halve kansen uit corners en een bal over rechts, die rakelings voorlangs ging. AWC stelde daar pas 10 minuten voor rust iets tegenover. Lars R werd weggestuurd door Sam en Tijs en na een goede versnelling schoot hij uit een moeilijke hoek op doel, net naast. De mooiste aanval voor rust was een goede loopactie van Chris en Bryan, die elkaar kruisten en elkaar de daarna de bal gaven, maar net niet zuiver genoeg binnen konden schieten. Een vrije trap daarna van Sam bleef deze keer op het sportpark, maar in de rebound werd er net niet snel genoeg gereageerd om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust, kwam de tegengoal dan ook uit de lucht vallen. Waar deze in het eerste kwartier terecht was geweest, was het balbezit nu vooral bij de thuisploeg. Een bal over de linkerkant van de tegenstander werd in de kluts niet hard genoeg ingegrepen. Een schot uit de tweede lijn werd niet geblokt en kennelijk stond Jonas op het verkeerde been en ging de bal niet al te hard binnen bij de eerste paal. In tegenstelling tot een week eerder werd nu positief commentaar gegeven.

In de rust werd er aangegeven dat de start misschien wat beter had gekund en sommige duels wat steviger mochten worden aangegaan, maar dat er echt nog wel een ommekeer in zat. Dit bleek ook direct bij aanvang van de tweede helft. AWC zette druk, waardoor Leones iets meer foutjes begon te maken. Bovendien werd in balbezit vaker de simpele oplossing gezocht, waardoor iedereen beter ging voetballen, behalve Sil. Die was in de eerste helft al geweldig op een voor hem onwennige positie. Bovendien stond de verdediging verder als een huis. Milan, die sommigen langs de lijn niet meer herkenden, omdat hij toch een paar decimeters gegroeid was, vloog er weer ouderwets in. Derk continueerde zijn goede vorm en zoals Lars G als Sam deden het meer dan prima. Tot slot was Tijn (ook wel liefkozend Tinus genoemd door zijn teamgenoten) onverzettelijk. Na een paar speldenprikken met steekballen op Chris en Bryan, werd uiteindelijk Bryan gevonden. De uitlopende keeper hielp hem daarna nog een beetje, waardoor eenvoudig de 1-1 werd gescoord. Sam werd daarna een linie naar achteren geschoven en Tijs kwam centraal te staan. Er werd hard geknokt voor iedere bal en daardoor gingen steeds meer duels gewonnen en konden Chris, Bryan en Naoufal en later ook Lars G en Lars vaker in stelling worden gebracht. Helaas zat er vaak net een voetje tussen of was de keuze van doordraaien of afspelen net niet de juiste. Toch was er nog een aantal levensgrote kansen. Waar Naoufal de bal had moeten opeisen, schoot Bryan uit een moeilijkere positie naast, na een goede actie van Chris. Die aanval was sowieso prachtig. Daan had op links de bal van Derk gekregen en ging met Lars R en Tijs de 1-3 aan, waarna het spel naar de andere kant verlegd werd. Leones had al de hele wedstrijd lopen zeuren op de scheidsrechter. Toen in een duel Tijs de tegenstander naar de grond trok, werd deze zo boos dat hij een vuist balde en bijna aan ging halen. Een terechte afkoelingsperiode werd voor die speler ingelast. Op het moment dat hij er weer in mocht, maakte zijn ploeggenoot een hele grove overtreding op Sam, die daardoor even naar de kant moest. Ook die tegenstander mocht weer even naar zijn trainer toe. AWC bleef knokken voor een beter resultaat en dat was over de hele wedstrijd ook meer dan verdiend geweest, maar het scorebord bleef hangen op 1-1. Hierop kan echter wel voortborduurt  worden, zodat aankomende zaterdag eindelijk weer eens 3 punten mee naar huis genomen kunnen worden.

 

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars G, Lars R, Milan (O15-3), Mitch©, Naoufal, Sam, Sil, Tijn en Tijs

Niet inzetbaar: Pepijn, Tom en Yves

SponsorVisie Responsive iframe Example