JO15-2 behalen winst in Nijmegen

6 November 2021 Orion O15-2 – sv A.W.C. O15-2 1-4

Deze week stond met name omschakelen van balbezit naar balverlies op het programma. Bovendien stond centraal dat er altijd voldoende spelers achter bal moesten zijn. Dit zodat bij balverlies direct druk naar voren gezet kon worden i.p.v. naar achteren gerend zou moeten worden én bij een ingooi van de tegenstander men ongeveer 2 meter achter de directe tegenstander moest staan, zodat de tegenstander niet bij ze weg zouden kunnen draaien en er ook druk naar voren gezet kon worden.

Opnieuw was het donker op het moment dat er verzameld moest worden bij sv AWC en dat terwijl de klok een uur achteruit was gegaan. Dit bleek voor de meeste spelers geen probleem, behalve voor de aanvoerder. En nadat hij 1.000 keer sorry had gezegd, bleek hij ook nog een broekje te moeten lenen van Lars G. Toch was iedereen het er over eens, hij moest gewoon aanvoerder blijven deze wedstrijd.

De groenwitten starten met Jonas in de goal, Derk, Yves, Sam en Tom achterin. Op het middenveld stonden Tijs, Pepijn en Daan geposteerd en voorin startten Chris, Lars G en Lars R. Orion stond weliswaar laatste op de ranglijst, maar was een aantal weken de keeper kwijt geweest en mede daardoor gingen wedstrijden verloren, waarbij ze eigenlijk de bovenliggende partij waren. De uitslagen in de beker lieten ook zéér ruime overwinningen zien,  sv AWC was dus gewaarschuwd en startte ook direct met “hoog druk zetten”. Met name Pepijn en Tijs lieten in woord en gebaar zien dat zij het team op sleeptouw wilden nemen. In het enthousiasme werd de verdedigende taak moeilijk gemaakt omdat Orion een aantal hele handige en slimme voetballers had op het middenveld. Zij liepen tussen de linies en werden ook vaak uitstekend aangespeeld. Bovendien was sv AWC slordig in balbezit.

Toch waren de eerste kansen voor sv AWC. Met het diepsturen van Chris en Lars G was er veel gevaar. Er werd echter niet of te laat afgedrukt. Daarnaast was de voorhoede van sv AWC soms iets te onzelfzuchtig en werden er ballen voorgegeven, waarbij er nog net te weinig aansluiting was vanuit het middenveld. Toch was het rond de 15e minuut wel zo ver. Wederom werd er goed druk gezet en kwam Lars G aan de bal, links van het centrum van het strafschopgebied. Zijn schot werd aangeraakt, waardoor de doelman kansloos werd. Binnen twee minuten stond het echter al weer gelijk. Met een prachtige aanval door het midden en een stiftje over het centrale due van sv AWC stond de spits oog in oog met Jonas. Zijn schot was weliswaar hard, maar niet geheel onhoudbaar, 1-1. Daarna gingen de aanvallen nog op een neer, waarbij de kansenverhouding ongeveer 2 staat tot 3 was in het voordeel van de bezoekers. Toch duurde het tot vlak voor rust dat sv AWC weer afstand nam van Orion. Uit een corner van Tijs, kopte Derk in 2e instantie uitstekend binnen. Hij had zijn laatste goal op 8 februari 2020 gescoord, dus dit voelde extra lekker. Helaas was Naoufal toen al gewisseld omdat hij last van zijn longen kreeg. Mogelijk was zijn verkoudheid nog niet helemaal over en met de vroege en koude lucht misschien net even te veel. Er volgde daarna nog een aanval waarbij Daan Lars R inspeelde en hij op zijn beurt de bal strak voorgaf. Ook hier kon het middenveld net niet meer tijdig genoeg aansluiten.

In de rust werd er aangegeven dat nauwkeuriger met balbezit omgegaan moest worden, positief gecoacht moest worden en het sterke middenveld goed aangepakt moest worden. Dit was niet aan dovemansoren besteed. Zodra het bal op het middenveld kwam, werd de tegenstander goed en fair afgestopt. De ballen die er nog doorheen kwamen, waren vervolgens allemaal voor aanvoerder Tijn, Yves, Derk, Sam en Tom. Waarbij met name de drie eerstgenoemden een nagenoeg foutloze wedstrijd speelden. Nog twee keer moest Jonas flink aan de bak. Maar hij keepte de gehele tweede helft uitstekend, dit tot groot ongenoegen van de tegenstander. Sv AWC bleef met goed combinatiespel tot aan het middenveld en daarna de dieptebal op de voorhoede, ontzettend gevaarlijk. Een aantal ballen had reeds het zijnet geraakt alvorens het wel raak was. Een mooi dieptebal van Sam bereikte Lars G, die ijskoud de 1-3 binnenschoot. Opnieuw hadden Chris, Lars R en Tijs nog een volgend doelpunt op de schoen, maar het vizier stond niet geheel op scherp, of de keeper stond in de weg. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd Lars R hard geduwd en in zijn val trapte hij na. Hierop gaf de scheidsrechter terecht geel, waarop een 10 minuten straf volgde. Sv AWC moest toen verder met 10 spelers. De mouwen werden door Sil, Mitch en Daan flink opgestroopt, waardoor zij vele duels wonnen en vervolgens Lars G of Chris de diepte in stuurden. Omdat zij iets dichter naar elkaar waren komen te staan, waren ze onhoudbaar geworden, mede omdat de tegenstander niet wist hoe ze nu die spelers moesten dekken. Het was dan ook niet vreemd dat ook nog de 1-4 volgde, waarbij Sil (of Mitch?) Lars G bereikte en zijn derde van de wedstrijd maakte. Het was op een klein moment na een erg sportieve wedstrijd, waarbij wel duidelijk was geworden dat Orion veel te laag op de ranglijst stond en sv AWC met name in de tweede helft veel strijd en goed voetbal op de mat had gelegd. Na de gewonnen wedstrijd werden de spelers op een ijsje bij de Mac getrakteerd, echter werd het ijsje in de meeste gevallen een burger.. “want die zijn toch even duur.” Dit alles in een week waarin Sid definitief doorgeschoven werd naar de O15-1 en zijn plaats ingenomen is door Lars G. die op zijn beurt van de O15-3 overkomt. We wensen Sid heel veel plezier en succes in de O15-1 en heten Lars G van harte welkom. Met drie treffers betaalde hij dit vertrouwen dubbel en dwars terug.

 

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars G, Lars R, Mitch Naoufal, Pepijn, Sam, Sil, Tijn©, Tijs, Tom en Yves

Afwezig: –

SponsorVisie Responsive iframe Example