JO15-2 eindigt seizoen 2021/22 in linker rijtje

De allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen mocht thuis gespeeld worden tegen Eendracht uit Mook. AWC was gewaarschuwd door een week eerder tegen Spero, toen de tegenstander in het groen-wit speelde. Helaas kwam de trainer er te laat achter dat Eendracht ook dezelfde kleuren zou dragen, waardoor opa Jo (van Yves) nog even de zwarte shirtjes moest komen brengen. Op de ranglijst stond Eendracht hoger dan AWC, dus het zou mogelijk een lastige wedstrijd worden. Resultaten in het verleden waren nagenoeg in balans, waarbij Eendracht één keer meer gewonnen had. Opnieuw was het zonnetje veelvuldig aanwezig op veld 6, zodat de mannen lekker konden zweten. Enkele jongens gaven wel aan dat het leek alsof de trainer jonger was dan een aantal spelers. Een team met twee keer een nummer tien en een speler (nr. 18) die de boel harder opjutte dan Virgil van Dijk, leek het vermoeden te bevestigen. Dit zou in het verleden ook geleid hebben tot angst voor de tegenstander. De ploeg lijkt zich inmiddels beter ontwikkeld te hebben.

AWC startte met Jonas op doel, Yves, Derk, Sam en Tom achterin. Op het middenveld begonnen Daan, Pepijn en Mitch en voorin waren aanvoerder Tijs, Chris en Lars R opgesteld. Vanaf de allereerste seconde was duidelijk dat achterin bij de tegenstander niet de nieuwe Neuer, Van Dijk, Dias of  Chiellini liepen. Maar het was ook duidelijk dat ze voorin levensgevaarlijk en razendsnel waren. Het was echter binnen twee minuten al raak voor de thuisploeg. Pepijn zette goed door op links en gaf de bal voor. Tijs kon met een halve sliding de bal heel knap binnenglijden, waardoor hij zijn seizoen totaal verdubbelde. Die aanvoerdersband blijkt bijna wekelijks magische werking te hebben op de spelers. Helaas was het juichen maar van korte duur, aangezien Eendracht uit een corner gelijkmaakte. De bal werd in eerste instantie niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van nr. 18 die hard binnenschoot. Vervolgens volgden er veel duels op het middenveld en kwam AWC te veel in de duels. Zodra er één of twee keer raken werd gehanteerd, voetbalde de ploeg zich er eenvoudig onderuit en kreeg het een aantal hele goede mogelijkheden voor o.a. Chris en Lars. Met iets meer rust en overzicht had er meer uit die kansen gehaald kunnen worden. De anders zo betrouwbare Derk speelde een bal tekort terug op Jonas, waarbij ook nog de bal te veel afremde in vergelijking met het kunstgras en voor de voeten van de nr. 18 terecht kwam. Hij scoorde eenvoudig de 1-2. Heel even was er onderlinge frustratie bij de thuisploeg, waardoor de anders zo rustige Naoufal even naar de kant gehaald werd door zijn trainer, om even af te koelen. Naar mate de wedstrijd vorderde gingen echter de spelers van Eendracht meer en meer zeuren naar tegenstanders en scheidsrechter. De laatste was hier niet van gediend en waarschuwde al enkele spelers. Waar in de vorige wedstrijden een aantal spelers van AWC bleven doorgaan, waren het nu vooral de bezoekers die iets te veel naar voetbal op televisie gekeken hadden. Even maakte de trainer nog een schijnbeweging door Mitch voor de tweede keer te wisselen. De teleurgestelde reactie zei iets over de gedrevenheid binnen Mitch en de gehele ploeg. Kort voor rust werd vlak buiten de zestien een speler van AWC onreglementair neergehaald, waardoor een vrije trap volgde. Opnieuw kwam er een weerwoord, waardoor scheidsrechter Niek niet anders kon dan de speler voor 10 minuten eruit te sturen. Regelmatig moeten de vrije trappen van Sam achter het vangnet gehaald worden, maar deze keer scoorde hij prachtig in de verre bovenhoek. De ruststand van 2-2 was een terechte tussenstand.

Na de doping en wat aanwijzingen, was de ploeg er zelf van overtuigd dat er veel meer te halen viel dan een gelijkspel. Bovendien speelde de ploeg nog een aantal minuten tegen tien man. Achterin hadden Tijn, Yves, Derk, Sam en Tom het goed voor elkaar en gingen de duels hard en meestal fair aan. Met name Tijn had de nr 18 volledig met haardbandje en al in zijn zak zitten, erg knap. Onder het toeziend oog van zijn moeder moest Yves nog wel een keer bal en man meenemen in het duel, maar verder was het zéér sterk, degelijk en zonder overtredingen wat de verdediging liet zien. Op het middenveld werd het snot voor de ogen gelopen door Daan, Mitch, Pepijn en Sil. Maar ook voorin werden de krachten niet gespaard, ondanks de warmte. Met twee hele knappe splijtende diepe ballen van Sam, werd Chris op snelheid bereikt. Bij zijn eerste goal had hij nog wat geluk dat zijn tegenstander achter hem de bal klutste, waardoor de doelman kansloos was. Bij zijn tweede was er geen twijfel en schoot hij de bal perfect binnen. Het was een mooie persoonlijke overwinning in een moeilijke week voor hem en zijn gezin. Kort daarna leek het nog een lastige eindfase te kunnen worden toen Lars R natrapte en meer dan terecht tien minuten naar de kant moest. De rest van de ploeg stroopte echter de mouwen nog verder op. En Jonas kwam weliswaar iets meer onder druk te staan, maar het had waarschijnlijk een grote magneet onder zijn shirt gestopt, want alle ballen kwamen recht op hem af of werden juist afgestoten tot naast de paal of lat. En de ballen die hij op zich afkreeg had hij klemvast, waarbij een enkele bal toch echt snoeihard werd binnengeschoten. Ook AWC bleef kansen krijgen en vlak voor tijd maakte de tegenstander hands. Hij had de bal nog net niet klemvast, zo duidelijk was de vrije trap. Pepijn deed eindelijk wat hij al twee keer eerder had geprobeerd, namelijk van afstand de matige doelman verschalken met een hoge bal. Met een 5-2 eindstand werd een terechte overwinning behaald over de hele wedstrijd bekeken. Het was misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar er werd geknokt voor iedere bal, waardoor AWC qua punten voorlopig op een 4e plaatst staat. Andere teams moeten echter nog 1 of 2 wedstrijden spelen, waardoor de groenwitten ergens tussen de 4e en 7e plaats zullen eindigen, kortom in ieder geval in het linker rijtje. Goed gedaan mannen, ondanks de wetenschap dat er nog meer ingezeten hadden. De tweede plaats was zéér realistisch geweest als… Helaas “als” telt niet. Toch waren de AA-tjes, Ice-tea en O2 flesjes na de wedstrijd meer dan verdiend. Tot slot nog een speciale vermelding voor de broer van Sil, Juul, die zijn de taak als grensrechter uitstekend had vervuld.

Aanwezig: Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam, Sil, Tijn, Tijs©, Tom en Yves
Niet inzetbaar: Lars G

SponsorVisie Responsive iframe Example