JO15-2 met beker naar huis vanuit Maarheeze

05-09-2021 Jeugdtoernooi v.v. Maarheeze

SJO DEES/Vessem JO15-1JM – A.W.C. O15-2 0-2

Een internationaal toernooi, 1 dag na de eerste bekerronde. Het leek wel op een voorspellende gave, want precies die wedstrijd op zaterdag werd eruit gegooid, omdat de tegenstander lager is ingedeeld. Hierdoor stond bijna iedereen fris en fruitig aan de start van de wedstrijd. Sid had echter een (uitgesteld) Efteling-feestje en Sil en Daan moesten ook afmelden omdat zij minder fris en fruitig waren (beterschap jongens!). Omdat het pas in de ochtend bekend was bij de leiding, werden er 2 bekenden meegevraagd om mee te doen, Jan (O15-1) en Tijn (O13-1). De eerste wedstrijd mocht onder het toeziend oog van de opa en oma van Mitch gespeeld worden tegen DEES/Vessem, waar nog niemand van gehoord had. Het was een eersteklasser, dus werd er een goede tegenstander verwacht, aangezien A.W.C. in de 2e klasse is ingedeeld. Het werd echter al snel duidelijk dat dit bij ons in de regio geen eersteklasser geweest zou zijn. A.W.C. begon met aanvoerder Jonas in de goal, Derk, Yves, Jan en Tom achterin. Op het middenveld stonden Pepijn, Sam en Lars en voorin startten Tijs, Chris en Naoufal. De start was echter slordig en de passing was vaak net een metertje achter de man, waardoor de groenwitten vooral tegen zichzelf aan het voetballen waren. Mogelijk was de extreem korte warming-up daar debet aan, maar ook het droge natuurgras leek parten te spelen. Daarnaast werd er ook te weinig diepte gezocht en kwam onnodig veel in de duels. Toen er enigszins rust in het spel kwam en de diepte cross vaker gezocht werd, was het eenrichtingsverkeer. Toch stond het nog 1 keer niet goed, waarbij de achterste linie op 1 lijn stond en een bal door het midden de razendsnelle spits bereikte. Oog in oog was Jonas de winnaar van het duel. Vervolgens was de verdediging foutloos. Daarna was het binnen de kortste keren 0-2. De eerste goal was een prachtig afstandsschot van Pepijn dat over de doelman heenvloog. En de 2e goal was mogelijk nog mooier. Tijn T. werd diep gestuurd door Tijs en Tijn was sneller en handiger dan zijn directe vrouwelijke tegenstander. Zijn inzet leek rechtstreeks de goal in te gaan, maar voor de zekerheid maakte Naoufal het van dichtbij af. De uitslag had nog hoger uit kunnen en moeten vallen, maar het bleef bij de verdiende 0-2.

v.v. Walram Valkenburg JO15-1 – A.W.C. O15-2 0-1

De tweede wedstrijd was wederom tegen een eerste klasser, maar dat was duidelijk een tegenstander van formaat, letterlijk en figuurlijk. A.W.C. startte deze keer met Jonas in de goal, Tijn, Derk, Jan en Tom achterin. Op het middenveld stonden Tijs, Sam en Pepijn en voorin Mitch, Lars en aanvoerder Tijn T. Vanaf de eerste minuut kon je zien dat ze een aantal hele handige, technische en snelle spelers hadden, met name op het middenveld en voorin. Op het middenveld werden veel frommelduels verloren, maar achterin was het eigenlijk net andersom. Met veel kunst- en vliegwerk kon de goal van Jonas worden schoongehouden. Het moet ook gezegd worden dat Walram in de afwerking niet al te gelukkig was. De momenten dat de zijkanten gezocht werd, werd er ook direct goed gevoetbald. Met de opbouw van achteruit via Tijn K. op Derk, hij op zijn beurt weer op Pepijn, die de bal naar Sam speelde en vervolgens Mitch bereikte was van grote schoonheid. De mooie pass van Mitch kwam weliswaar aan bij Chris, maar aangezien de bal een beetje stroopte op het veld, kon er niet uit gescoord worden. Kort daarop was het wel raak. Een mooie dieptebal van Tijs op Chris, werd op waarde geschat en de verdedigers hebben vervolgens alleen nog maar de hakken van Chris gezien, die 1 op 1 erg koel bleef en de 0-1 binnenschoot. Daarna werd het knokken, knokken en nog eens knokken. Iedereen ging tot het gaatje en dit leidde tot frustratie van de linksbuiten die vlak voor tijd Tijn K. hard naar de grond werkte. Dit betekende meteen het einde van het toernooi en ’s avonds bij thuiskomst werd toch even de eerste hulp bezocht, waarna hij gips aangemeten kregen voor zijn pols/arm. Het is nog even onduidelijk of het gebroken is of niet. Ook Yves liep op zijn laatste benen en leek de laatste wedstrijd ook niet meer inzetbaar. Het bleef bij een mooie 0-1 overwinning.

SVC 2000 Roermond JO15-1 – A.W.C. O15-2 01-1

Met nog maar 12 fitte spelers moest de laatste wedstrijd gespeeld worden. Hans was speciaal naar het toernooi gekomen en heeft dus helaas zijn zoon Tijn niet 1 minuut zien spelen. Arthur nam voor de 2e keer de vlag in de hand en heeft hierdoor ook mooi een aantal km langs de lijn kunnen maken. Jonas in de goal, Derk, Sam, aanvoerder Jan en Tom achterin, Mitch, Tijs, Lars op het middenveld, Tijn T. Chris en Naoufal voorin, mochten voor de eindoverwinning gaan strijden, door minimaal gelijk te spelen. Het begon wederom slap en het leek wel alsof iedereen doodmoe was van de 2 voorgaande wedstrijden. De tegenstander was wederom een eersteklasser en zat qua niveau tussen de 1e en 2e tegenstander in. Dus dit zou moeten kunnen voor de groenwitten. Toch kwam het al snel op achterstand. Uit een corner werd er door niemand tijdig gereageerd, waardoor het 1-0 stond. Bij deze stand was de eindoverwinning niet haalbaar. Het duurde echter niet lang voordat de terechte 1-1 op het scorebord stond. Een prachtige assist van Tijn T. bereikte Chris, die weer eens zijn hakken liet zien en zuiver met links binnenschoot. Gelegenheidscoach Maarten had hem kort daarvoor nog gesproken een aangegeven dat hij gewoon met links moest proberen, mocht zich die kans voordoen. Bijna een voospellende gave dus. Daarna was de fut uit de wedstrijd en was de tegenstander langzaam richting kookpunt aan het gaan en iedere beslissing van de scheidsrechter werd luid in twijfel getrokken. De frustratie nam toe en langzaam werden ook de spelers van A.W.C. daar de dupe van. Tijs was inmiddels door de warme het veld uit gegaan en kon ook niet meer terugkeren. Toen ook Chris na een harde charge van het veld moest, werd Yves in de spits gezet om toch maar aan 11 spelers te kunnen komen. Hierdoor werd de verdediging van de tegenstander goed bezig gehouden en kwamen er geen noemenswaardige kansen meer voor de tegenstander. Het bleef bij 1-1, waarna de 2e toernooiwinst op rij in de pocket was. Normaal zou dit gevierd kunnen worden in de zon, met op de achtergrond het commentaar van een winnende Verstappen op Zandvoort. Echter was er niet zo’n goed nieuws voor Jan gekomen, waardoor er besloten werd om de huldiging niet af te wachten en direct huiswaarts te keren. Jan moest ’s avonds eigenlijk nog een krantenwijk, maar een deel van het team (iedereen wou wel helpen, maar meer dan 5 was niet nodig) nam dit spontaan over. We waren al trots op de winst in het toernooi, maar nog veeeeele malen trotser op deze actie, die laat zien wat voor een team dit is… Echt geweldig, boys!!!

Aanwezig: Chris, Derk, Jan (O15-1), Jonas©, Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam, Tijn K, Tijn T. (O13-1), Tijs, Tom en Yves

Afwezig: Daan, Sid en Sil

SponsorVisie Responsive iframe Example