JO15-2 stijgt op de ranglijst

Voor de tweede keer dit seizoen stond de wedstrijd tegen de club uit Malden op het programma. In de eerste wedstrijd werd een vrij eenvoudige 4-1 overwinning behaald, maar gezien de resultaten tot nu toe, zou het wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Vooraf werd er door het team zelf aangegeven dat “spelen en doorbewegen”, “alleen concentreren op het eigen spel” en “de steekballen” de belangrijkste aandachtspunten waren voor deze wedstrijd. Zoals eigenlijk al het hele seizoen, was er woensdag nog veel onduidelijkheid over wie er zaterdag mee zouden kunnen doen. Deze keer waren Tom, Lars G en Tijn nog twijfelgevallen en daarbij kwam op vrijdagavond nog Sil. Zelfs de grensrechter (maarten de vader van Mitch) stuurde een foto met een dikke vinger, waardoor vlaggen met de favoriete rechterhand, niet mogelijk zou zijn. Gelukkig was iedereen op zaterdag fit genoeg, op Tijn na en was hij samen met de nog herstellende Yves de enige spelers die niet inzetbaar waren. Iets grotere personele problemen had de O15-3, waardoor zij niet konden spelen en wij daar dankbaar gebruik van maakten door Bryan mee te nemen.

AWC startte met Jonas in de goal, Sil, Derk, aanvoerder Sam en Tom achterin. Op het middenveld begonnen Daan, Mitch en Tijs en voorin waren Lars G, Naoufal en Lars R opgesteld. Op hetzelfde terrein moest ook de O15-1 van AWC tegen Juliana spelen, waardoor je bijna kon spreken van Super Saturday.

Al vrij snel was zichtbaar dat Juliana (zeker in verdedigend opzicht) 4-4-2 speelde en waardoor er een centrale speler van AWC zou moeten doorschuiven. Het duurde wel een paar minuten voordat de ploeg dit zelf doorhad, maar het daarna ook goed oppakte. Bovendien hield de thuisploeg het speelveld ook heel smal, waardoor er veel ruimte over de flanken was. Dit werd misschien nog wel gezien, maar er werd veel te weinig gebruik van gemaakt. De thuisploeg deed het ook wel slim met een kaatsende spits en vervolgens op snelheid door bewoog. Een keer of twee moest Sil met een alles of niets sliding de eerste treffer voorkomen. Op het middenveld werd best aardig gespeeld, maar men speelde iets te kort op elkaar en met de hele linie op één lijn, waardoor op het hobbelige veld iets te veel tijd nodig was om de bal onder controle te krijgen. Als er met de punt naar achteren was gespeeld en het veld iets breder gehouden, had het team meer tijd en ruimte gecreëerd. Toch deden zich nog voldoende de kansen en mogelijkheden voor om de score te openen. Lars R (op aangeven van Sam) liep telkens goed vrij, maakte dan een uitstekende actie, maar was onzorgvuldig in de afronding. Ook een groot aantal corners had tot minimaal een doelpunt moeten leiden. Daar waren Derk, Mitch en Lars G dichtbij een treffer. Inmiddels was Tijs even gewisseld, die daar blij mee was, want het was eerst gaan regenen en daarna gaan hagelen. Hij wou er ook pas inkomen als de zon weer ging schijnen en zo geschiedde het 😉. Bryan en Chris werden steeds gevaarlijker gedurende de eerste helft, alleen zijn ze soms nog niet helemaal bewust hoeveel sneller ze zijn dan de tegenstander, waardoor ze te vroeg de bal doorpassen naar een medespeler. Aan de andere kant waren de aanvallen van de thuisploeg weliswaar schaars, maar wel levensgevaarlijk. Gelukkig was de achterhoede scherp en was ook de coaching van Jonas uitstekend.

In de tweede helft hoefden alleen de puntjes op de i gezet te worden, om te zorgen dat de drie punten mee naar huis genomen zouden kunnen worden. AWC was vanaf minuut 1 heer en meester en nagenoeg alle duels werden gewonnen. Bovendien werd er heel slim meer gebruik gemaakt van de flanken. Bij balverlies zat in eerste instantie het middenveld met Daan, Mitch, Pepijn, Tijs en Sam er zo kort op, dat het balbezit van Juliana maar van hele korte duur was. Maar iedere bal die toch nog door het middenveld heen glipte was ook voor Sil, Derk, Tom of Lars G (die naar achterste linie was geplaatst om de snelheid van de spits te neutraliseren). Na een minuut of 10 had Chris de eerste treffer moeten maken. Op een meter van de goal, had de cornervlag echter zo’n grote aantrekkingskracht op de bal, dat deze in die richting leek te gaan. Kort daarna was het wel raak. Na een mooie diepe bal van Mitch op Bryan, kon voor de eerste keer de zo succesvolle turbo opgezet worden. De bal werd vervolgens keurig teruggelegd op Chris, die nu wel mooi in de kruising schoot. De 2 goals die daarna volgden waren bij kopieën. Bryan werd uitstekend diep gestuurd door eerst Tijs en later door Sil. De eerst bal belandde voor de voeten van Naoufal die met een boogbal over de keeper binnenschoot en Naoufal was ook degene die de derde goal teruglegde op Mitch die zijn eerste van het seizoen prachtig binnenschoot. Het waren allemaal doelpunten uit het boekje en waarbij ook voorafgaande aan de diepteballen nog een aantal spelers aan de bal kwam. Echt hele mooie en goede teamgoals. Uiteraard had de uitslag nog vele malen hoger uit kunnen en moeten vallen, als de afwerking iets zorgvuldiger was geweest, maar het was langs de kant vooral genieten van het samenspel en de enorme werklust. Jonas had in de gehele tweede helft misschien 2 ballen gehad, maar liet in de dying seconds van de wedstrijd zien, dat hij evenals alle andere spelers met de week beter wordt. Misschien dat Maarten Jonas een kans op een redding wou gunnen, hij hield in ieder geval zijn vlag (onterecht) omlaag. Verder vlagde overigens foutloos. Eén op één hield Jonas niet alleen de bal tegen, hij had het snoeiharde schoot ook nog een klemvast in zijn vlucht, echt een geweldige redding. Direct daarna floot de prima scheidsrechter voor het eindsignaal. Door de overwinning klimt de O15-2 naar de 6e plaats op de ranglijst, waarbij de achterstand op de nummer twee slechts 4 punten is en in theorie in ieder geval nog haalbaar is. Blijf deze progressie boeken en dan zit er mogelijk nog iets moois in het vat!

 

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars G, Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn, Sam©, Sil, Tijs en Tom
Niet inzetbaar: Tijn en Yves

SponsorVisie Responsive iframe Example