JO15-2: Woezik weet kansen beter te benutten

30-10-2021 sv A.W.C. JO15-2 – Woezik O15-2 2-5 Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie, mocht er voor de 2e keer dit seizoen de derby tegen Woezik gespeeld worden. In het eerste duel werden de meiden van de O17-1 nog verslagen, nu moest er tegen de O15-2 aangetreden worden. Bijna alle spelers zijn bekenden van elkaar en daardoor leeft de rivaliteit mogelijk nog meer. Door de jaren heen is de verhouding 20% winst, 20% gelijk en 60% verlies. A.W.C. was niet helemaal compleet, mede door de herfstvakantie. Daan, Lars R. en Sid werden vervangen door Bryan en Lars G van de O15-3. Wederom moest er erg vroeg begonnen worden met de wedstrijd. Omdat het daarbij ook nog regende, moest de ledverlichting wel aangezet worden, waardoor het aanvankelijk op een avondwedstrijd leek.De thuisploeg startte met Jonas in de goal, Tijn, Derk, Sam en Yves achterin. Op het middenveld stonden Mitch, aanvoerder Sil en Tijs opgesteld. En in de voorste linie mochten Chris, Lars en Naoufal aanvangen. In de eerste 2 minuten oefende Woezik direct druk op de verdediging van A.W.C. Toch kon A.W.C. er zich langzaam onderuit voetballen. Net op het moment dat A.W.C. veelal op de helft van de tegenstander aan het voetballen was en het mogelijk al 1-0 had kunnen en misschien ook wel had moeten staan, sloeg Woezik aan de andere kant toe. Een dieptebal tussen laatste linie en keeper Jonas in was een prooi voor de buitenspeler van Woezik. Hij schoot erg koel binnen. A.W.C. bleef achterin en op het middenveld verzorgd voetbal spelen en bereikte daardoor regelmatig de buitenspelers. Chris kwam bijvoorbeeld iets te schuin voor de goal, waardoor zijn schoten vooral voorlangs gingen. Mitch was ook nog een aantal keren dichtbij, maar zijn schot gleed iets te veel over zijn schoen, waardoor het ontbrak aan kracht en precisie.

Aan de andere kant was Woezik wel dodelijk in het verzilveren van de kansen. Een bal over de linksbuiten werd naar binnen getrokken en vervolgens werd de trekker direct overgehaald. De bal vloog strak in de kruising en was onhoudbaar voor Jonas. De doelpunten werden gevierd alsof er directe plaatsing voor de finale van de Champions League afgedwongen kon worden. Hierdoor werd het vuurtje nog iets verder opgestookt. Een tackle van A.W.C. werd vervolgens ook net iets te laat ingezet, d.w.z. er werd 90% enkel geraakt en maar 10% de bal. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor de speler van Woezik. Aan de andere kant was Woezik er ook niet vies van om tegen het randje (en soms er over) de duels aan te gaan. Vlak voor rust viel zelfs de 0-3, nadat een verdediger door het natte en gladde veld over de bal heen schoot. Hierdoor stond wederom een speler van Woezik oog in oog met Jonas en opnieuw was het eenvoudig raak.

In de rust werd de nadruk gelegd op het goede spel en dat er wel degelijk kansen lagen om de wedstrijd nog te keren. Het was echter Woezik dat direct de 0-4 binnenschoot, nadat de groenwitten op meerdere plaatsen net overal een pas te laat kwamen. Toch gingen de koppies absoluut niet hangen, omdat iedereen voelde dat er veel meer in zat dan dit. De opbouw werd goed verzorgd door met name Derk, Sam en Yves en ook de volgende linie werd prima bereikt. Vervolgens werd er iets te snel de lange bal gehanteerd werd en het eenvoudiger voor Woezik was om te verdedigen, aangezien de ballen niet over de laatste linie heen kwamen. Toch bleef A.W.C. stug doorgaan met aanvallen, met name over rechts. Echter keer op keer werd er voorlangs geschoten of werd de mee opgekomen speler net niet bereikt. Tijs, Sil, Mitch en Pepijn wonnen steeds meer duels op het middenveld en uit een scrimmage speelde een speler van Woezik de bal terug op de doelman. Het was geen bal die echt rücksichtslos werd weggeschoten, waardoor de uitstekende scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf aan de thuisploeg. Na een klein tikje schoot Pepijn hard binnen. Omdat het gigantisch druk was voor de sterk spelende doelman, kon hij deze niet meer goed verwerken. A.W.C. zag weer direct mogelijkheden. Twee minuten later ging echter bal aan de andere kant op de stip. Een duel op de achterlijn werd mogelijk iets te veel op de man aangegaan. Slim liet zich de spits vallen en claimde daarmee een penalty. Op de inzet was Jonas kansloos. Maar zoals al eerder aangeven. A.W.C. bleef strijden voor het maximale resultaat en kreeg eindelijk loon naar werken. Na een goede aanval over links, waarbij Bryan de bal na een sterk duel aan Pepijn meegaf. Deze drukte vanaf een meter of 25 af. De bal ging via onderkant lat en de keeper in de goal, 2-5. Woezik had nog 2 noemenswaardige momenten waarin het gevaarlijk werd. Een bal viel na het toucheren van het been van Derk nog een keer op de lat en uit een corner volgde een scrimmage, waarbij Jonas een prachtredding had. Al met al een nagenoeg gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Woezik uit 7 kansen maar liefst 5 keer wist te scoren en A.W.C. uit 9 kansen slechts 2 keer. Een punt was verdiend geweest en de thuisploeg baalde enorm van het resultaat, maar kon zeker terugkijken op een goede wedstrijd. Ga zo door boys!!!

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Derk, Jonas, Lars G, Naoufal, Pepijn, Sam, Sid, Sil©, Tijn, Tijs, Tom en Yves
Afwezig: Daan, Lars R, Sid

SponsorVisie Responsive iframe Example