Mega trotse trainers bij JO15-2

23-10-2021 Sv AWC JO15-2 – Beuningse Boys JO15-2G 2-1

Na een week van beker- en inhaalvoetbal, waarbij de O15-2 alleen maar had getraind, mocht de derby tegen Beuningen weer gespeeld worden. Van oudsher is hier met name buiten het veld altijd wel enige rivaliteit te constateren. In de laatste paar ontmoetingen was het dubbeltje echter vaak de kant van de rood-witten op gevallen, waardoor de thuisploeg extra gemotiveerd aan de wedstrijd leek te beginnen. Sv AWC was nagenoeg compleet, ondanks dat de herfstvakantie was begonnen. Alleen Daan was vakantie vieren en Mitch was nog niet fit genoeg om het wedstrijdtenue aan te trekken. Bryan van de O15-3 was echter weer ingevlogen om het team te ondersteunen.

Sv AWC startte met Jonas in de goal, Yves, Derk, Sam en Tom achterin. Op het middenveld begonnen Tijs, Pepijn en Lars en tot slot completeerden Chris, aanvoerder Sid en Naoufal de startopstelling. Waar voor de warming-up beide goals nog nauwelijks zichtbaar waren, werd dit gedurende de wedstrijd gelukkig wel iets beter, waardoor er toch gevoetbald kon worden. De groen-witten starten sterk aan de wedstrijd en zetten de bezoekers goed onder druk. Misschien nog niet de backs zoals was besproken gedurende de week, maar centraal stond het dicht. Met de snelheid van Chris (en later Bryan) was iedere bal in de diepte gevaarlijk. Bovendien was o.a. Sid zeer balvast. Binnen 5 minuten stond de thuisploeg dan ook op een voorsprong. Een mooie dieptepass van Tijs, bereikte Chris in de loop, die hard en zuiver binnenschoot. Bijna identieke aanvallen daarna hadden voor een grotere voorsprong kunnen en misschien wel moeten zorgen, maar de aanname en voorzet waren minder secuur dan voorheen. Bovendien keepte de doelman van Beuningen een hele puike partij. Hij was niet heel groot, maar stond zeker zijn mannetje. Hij toonde dit op inzetten van Chris, Pepijn, Tijs, Naoufal en Sid.

Aan de andere kant was er nauwelijks sprake van uitgespeelde aanvallen. Maar gevaarlijk was de ploeg uit Beuningen wel degelijk, uit dode spelmomenten. De corners waren keer op keer gevaarlijk en had sv AWC echt geluk dat er 2 ballen aan de “verkeerde” kant van de paal rolden. En zoals wel vaker, als het niet loopt bij een ploeg, loopt de frustratie langzaam op. Waar binnen de O15-2 van sv AWC de afspraak is dat je je alleen moeten concentreren op je eigen spel en niet (negatief) moet reageren op scheidsrechter, tegenstander, grasveld, bal en het weer, was Beuningen dáár juist alleen maar mee bezig. De bal was te licht, het veld te glad, de scheidsrechter floot oneerlijk etc. Dat terwijl Pieter juist uitstekend floot in de lijn van Bas Nijhuis en nooit of te nimmer oneerlijk zal fluiten. Zo werd er een penalty geclaimd, waarbij er ook volgens de VAR geen enkele sprake was van onreglementair voorkomen van een doelpunt of ontnemen van een scoringskans.

Na de rust werd het spel aan beide kanten onrustiger. De bezoekers waren vooral met de mond er als de kippen bij en sv AWC voetbalde zich er te weinig onderuit. De snelle aanvallen waren er nog wel, maar de aansluiting vanuit het middenveld werd iets moeizamer. Het werd meer en meer een vechtwedstrijd, waardoor er ook veel duels ontstonden en dus weer veel discussies. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat er een misverstand in de achterhoede was, waarbij twee spelers niet naar de bal gingen. Het schot uit de 2e lijn werd nog keurig gekeerd door Jonas, maar uit de rebound was het wel raak, 1-1. Het leek wel of Beuningen toen de Champions League had gewonnen, zo blij was men. Sv AWC zette toen weer een tandje bij en achterin kwam er vervolgens geen enkele speler meer doorheen. Yves had van de trainer van Woezik O15-1 vernomen dat de spits het niet fijn vond als er kort op hem verdedigd werd en die raad volgde hij maar al te graag op. Alleen met lange en hoge ballen leek het af en toe nog dreigend te worden. Aan de andere kant werden Sil, Pepijn en Tijs steeds beter en wonnen nagenoeg ieder duel. Hierdoor konden vervolgens Sid, Chris, Bryan en Naoufal worden weggestuurd. Helaas stond het vizier net niet scherp genoeg om weer op voorsprong te komen. Bovendien leek de doelman steeds meer de man-of-the-match te worden. Omdat de wedstrijd niet in het slot was gegooid door sv AWC en met in Beuningen vooraf mogelijk aan een eenvoudige overwinning had gedacht, werd de frustratie groter en groter. Dit uitte zich o.a. in een aantal keren zéér opzichtelijk oneerlijk vlaggen van de grensrechter. Sv AWC bleef knokken voor een beter resultaat en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Tijs werd hard onderuit gehaald binnen de zestien. Honderd van de honderd scheidsrechters zouden hiervoor een penalty hebben gegeven en zo ook de scheidsrechter van vandaag. Zelfs deze zéér terechte en overduidelijke beslissing werd betwist. Tijs was weliswaar afgelopen week een jaartje ouder geworden, maar liet het nu toch over aan Chris, die geen enkele genade kende en zeer zuiver binnenschoot. Dit leek allemaal in de absolute slotminuut te gebeuren.

Er kwamen echter nog ruim 8 minuten bij, waarbij Beuningen buiten de eigen zestien gehouden kon worden en in de omschakeling sv AWC mogelijk nog verder had kunnen uitlopen. Na het laatste fluitsignaal schoot de uitstekende doelman van de bezoekers de bal opzettelijk het bos in. Vroeger moest de trainer van de O15-2 van zijn trainer tijdens de trainingen de bal in de Bosvijver schieten, maar dit was totaal anders en kwam alleen maar voort uit frustratie. Al met al een moeizame, maar terechte overwinning op een tegenstander die tot vandaag bovenaan stond met 9 uit 3. In punten staan nu beide teams gelijk, maar het doelsaldo van sv AWC zal nog iets opgevijzeld moeten worden en bovendien zijn er nu 2 ander teams Beuningen gepasseerd. Direct na de wedstrijd moesten maar liefst 12 spelers van de O15-2 met andere teams meedoen (O14-1, O15-1, O15-3 en O15-4)… De trainers zijn mega trots op jullie!!!!

 

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Derk, Jonas, Lars R, Naoufal, Pepijn, Sam, Sid©, Sil, Tijn, Tijs, Tom en Yves

Afwezig: Daan en Mitch

SponsorVisie Responsive iframe Example