sv AWC JO15-2 – Fortissimo JO15-1 2-1

Na een wat vreemde week waarin op maandag nog even nagepraat werd over de afgelopen wedstrijden, waarin er telkens veel weerstand was tegen zo’n beetje alles wat met voetbal te maken had. Waar normaal gesproken de spelers zitten te springen om meer partijspellen, was zelfs de heel training vol met partijspellen niet goed genoeg. Laten we het er maar op houden dat ze midden in de pubertijd zitten. Op woensdag kon er sinds jaren niet getraind worden door afwezigheid van beide trainers. Daarnaast was Lars G (2e op de topscoorderslijst) ziek en dus naast de nog steeds geblesseerde Yves niet inzetbaar. Inmiddels is het gips er bij Yves wel af, maar mag hij pas woensdag weer mee gaan trainen. Tot slot was veld 2 er op vrijdagavond al uitgegooid, vanwege sneeuwval, waardoor er ook veld 6 gespeeld mocht worden. En dat allemaal voor de wedstrijd tegen de koploper uit Ede. Toch was er ook goed nieuws, aangezien Bryan geleend mocht worden van de O15-3 en werd er met Derk, de vader van Derk een uitstekende scheidsrechter gecontracteerd.

Omdat de warming-up in de voorgaande wedstrijden niet naar behoren werden gedaan, werd de opstelling pas ná de warming-up bekend gemaakt. Dit heeft kennelijk geholpen, want het werd serieuzer opgepakt. Derhalve hoefde de trainer de opstelling niet te wijzigen. Hierdoor startte AWC met Jonas in de goal, Tijn, Derk, Sam en Tom in de achterhoede. Op het middenveld begonnen Mitch, aanvoerder Pepijn en Sil. Voorin zou Lars R starten, maar die gaf aan last te hebben van zijn knie, waardoor Bryan, Chris en Naoufal opgesteld stonden. Direct na de gewonnen toss was er geklungel en leek het binnen 20 seconden 0-1 te worden. Tijn kon zich er echter nog net op tijd voorgooien, waardoor Jonas niet hoefde in te grijpen. Vervolgens waren de verhoudingen heel duidelijk, de groenwitten waren de hele partij de bovenliggende partij. Er werd door iedereen kei- en keihard gewerkt en de afspraken die waren gemaakt werden nagekomen. Keer op keer lagen de balveroveringen van Mitch, Tom, Tijn, Derk en Sil aan de basis van een volgende aanval. Aan deze 5 spelers trok de rest van het team zich snel op naar een hoog niveau. Veelvuldig werden de spitsen met een mooie steekpass weggestuurd en was het wachten op de 1-0, 2-0 en 3-0. Helaas werd net zo vaak de doelman van de tegenstander of het vangnet achter de goal gevonden door met name Bryan. Zijn loopacties waren uit het boekje, maar mogelijk hadden zijn veters net iets meer naar rechts gestrikt moeten worden. Gedurende de 1e helft werd het een eentonig verhaal. AWC vocht voor iedere centimeter, maar kreeg geen loon naar werken. Die enkele keer dat Fortissimo gevaarlijk werd, was Jonas messcherp en op hoge ballen onverslaanbaar. In Engeland zouden ze jaloers zijn op zo’n keeper. Vlak voor rust kreeg AWC een vrije trap. Sam wist de afgelopen weken meestal de hoogste boom raken, maar deze keer ging de bal hard in de richting van de kruising, maar de doelman wist er nog een halve vinger tegenaan te krijgen. Waar een aantal wedstrijden geleden nog 5 spelers vroegen om een wissel, was iedereen teleurgesteld zodra ze gewisseld moesten worden en dat is een heel goed teken. Zelfs de spelers die iets minder “mochten” spelen omdat ze ook nog met de O15-1 mee moesten doen (Daan en Sam), gaven de trainer een blik van afkeuring.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, AWC viel aan, kreeg de beste kansen, maar stuitte veelvuldig op de doelman. Als je zelf de ballen niet maakt, dan maakt de tegenstander ze wel, wordt niet voor niks de gouden regel in het voetbal genoemd en de thuisploeg werd even met de neus op deze regel gedrukt. Een wat lastige terugspeelbal van Sam op Jonas kon moeilijk verwerkt worden en belandde voor de voeten van een speler van Fortissimo. Met een lepe bal in hoek verraste hij AWC, 0-1. De teleurstelling bij de thuisploeg was groot, het was namelijk zo tegen de verhouding in. Gelukkig herpakte AWC zich snel en reeg de ene aanval na de andere aaneen. Nu was het echter hele team (en écht niemand uitgezonderd) ballen aan het veroveren. Naoufal, toch fysiek niet de allersterkste van het team, vocht met alles wat hij in zich had en won nagenoeg ieder duel en gaf de bal vervolgens aan de goede kleur. Dit is slechts een voorbeeld, want echt iedereen zag in dat hier heel veel meer de halen viel. Chris werd diverse keren weggestuurd, maar ook hij had de veters op dezelfde wijze als Bryan gestrikt. Kortom perfecte loopacties, maar de doelman op je pad vinden. Vervolgens werd ook nog een aantal keren (terecht) buitenspel geconstateerd, nadat er gescoord werd, waardoor je normaal in zak en as kunt zitten. Vandaag echter niet. Lars R die toch enigszins door zijn lichte blessure heen kon lopen, was na een pass van Daan met een geplaatst schot ook nog dichtbij de gelijkmaker. Met nog een kleine 10 minuten te gaan kwam Sam er weer in, maar deze keer op het middenveld, waardoor er achter 1 op 1 gespeeld werd, oftewel in 1-3-4-3. Nu werd er helemaal nog maar op 1 helft gespeeld en kreeg AWC wel de beloning. Na een goede combinatie met Chris schoot Sam de bal hoog achter de doelman, 1-1. De spelers waren door het dolle heen, maar beseften direct… Er zit nog meer in het vat. Opnieuw werd een doelpunt van AWC afgekeurd, maar deze keer was de VAR waarschijnlijk net even koffie gaan drinken, want dit was onterecht. Maar ook deze teleurstelling kwam de thuisploeg weer te boven en met nog 1 minuut op de klok, schoot Sam zijn 2e van de wedstrijd en de verre hoek. Wederom een prachtige goal en zo ontzettend terecht voor het hele team. In de resterende blessuretijd bleef AWC geconcentreerd en kon voor de tweede week op rij een overwinning gevierd worden. De sportdrankjes na de wedstrijd waren dan ook meer dan verdiend. Vervolgens vlogen 5 spelers uit om te helpen bij de O14-1, O15-1 en O15-3. Ga zo door mannen, jullie hebben nu laten zien waartoe jullie in staat zijn!

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Daan, Derk, Jonas, Lars R, Mitch, Naoufal, Pepijn©, Sam, Sil, Tijn en Tijs en Tom
Niet inzetbaar: Lars G, Yves

SponsorVisie Responsive iframe Example