sv AWC O15-2 – Blauw Wit O15-2

De eerste competitiewedstrijd van 2022 stond op het programma, ruim anderhalve maand na de laatste officiële wedstrijd. Vorige week was er weliswaar een mixwedstrijd met de O14-1/O15-1 gespeeld, maar dit was na alle coronamaatregelen de eerste echte. En direct een hele zware, tegen een club, die teams vaak te laag inschrijft voor de competitie en in de eerste helft van het seizoen nog met 13-1 van onze O15-3 had gewonnen.

De thuisploeg was niet compleet, Jonas en Mitch werden vervangen door doelman Raf (O13-1) en Bryan (O15-3). Daarnaast was er geen ouder beschikbaar om te fluiten, zodat trainer-coach Patrice de fluit weer uit het vet moest halen. AWC startte met Raf in de goal, Tijn, Derk, Sam en Tom achterin, op het middenveld stonden aanvoerder Daan, Sil en Pepijn. Voorin waren Bryan, Chris en Lars G opgesteld. Hanno (vader van Sil) nam de coaching over. De kennismaking was al een voorteken, hoe de verhoudingen zouden zijn. De leiding van Blauw Wit had direct commentaar op de goals die langs de velden stonden en de spelers op de gesteldheid van de bal, die echter nog volgens de gebruikelijke maatstaven was opgepompt. Na het rondje kennismaken, werd er door de spelers wel geconstateerd dat nagenoeg alle tegenstanders het scheerapparaat vergeten waren te gebruiken, dat terwijl bij de meeste spelers van AWC nog met Zwitsal worden gewassen.

Mogelijk dat men hierdoor wat geïntimideerd was en vanaf het eerste moment te vaak en te snel de lange bal hanteerde. Dit leidde tot veel balverlies tegen de fysiek ijzersterke Nijmegenaren. Binnen vijf minuten was het dan ook 0-1, na een omschakelmoment door het centrum. De groenwitten herpakten zich enigszins, gingen iets meer de duels aan, maar de lange bal werd helaas te snel als oplossing gezocht. Aanvoerder Daan moest geblesseerd het veld verlaten. Later in de wedstrijd moest ook Naoufal de strijd met een blessure voortijdig staken. Met het druk zetten van Tijs, werd de bal veroverd, die vervolgens via Lars G bij Chris kwam, die door het centrum de gelijkmaker maakte. Een aantal kansen volgde nog, maar aannames die niet helemaal perfect waren en beslissende duels voor de goal, die niet gewonnen werden, stonden een volgende treffer in de weg. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, na een prachtig schot uit de tweede (of beter gezegd derde) lijn van Tijs, die zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Tot de rust werd er getracht de voorsprong verder uit te breiden, maar het was vaak te slordig én de inmiddels bekende lange bal.

In de rust werd er heel duidelijk aangegeven, dat het middenveld eerst bereikt moest worden en pas daarna met de steekpass over de grond de voorste linie aangespeeld moest worden, zodat ze optimaal van de snelheid gebruik zouden kunnen maken, met het gezicht naar de goal. In de tweede helft was tegenwind namelijk een factor geworden om rekening mee te houden. Helaas lukte het AWC niet om dit te doen, mogelijk omdat Blauw Wit nog agressiever de duels inging en daardoor niet alle spelers het hele lichaam in de strijd durfde te gooien. De gelijkmaker was echter wel een hele mooie treffer. Via de zijkant werd de bal goed teruggelegd en van dichtbij binnengeschoten. Bij de derde goal van Blauw Wit, gingen er meerdere spelers niet 100% de duels in, waardoor de bal nog net doorgetikt kon worden naar de spits, die oog in oog met Raf niet faalde. Het scorebord was nog niet aangepast, of de eerste signalen van tijdrekken waren al een feit. Met wisselen heel langzaam het veld aflopen, wat tot irritatie leidde bij de thuisploeg. Toen daar bovenop nog natrappen bij Pepijn op volgde, werd er een speler voor een aantal minuten naar de kant gestuurd. Na één minuut werd er vervolgens weer gezeurd, dat de tijd allang om was.

Gelukkig liet AWC toen wel even de tanden zien en probeerde het wel de medespelers te bereiken. Lars R werd een paar keer diep gestuurd, net als Chris en Lars G. Hierop volgde kans op kans en waarbij de laatste bij Bryan belandde, die snoeihard in het zijnetje schoot, 3-3. Wederom was er commentaar vanaf de zijlijn, dat het veel te lang geduurd had dat de speler weer terug mocht komen, dat terwijl de VAR bij de eredivisie mogelijk de speler definitief al had laten douchen. Opnieuw had AWC weer op voorsprong moeten komen, maar hetzelfde euvel als voor rust deed zich weer voor, net geen goede aannamen, met schoten op goal net de ballen niet goed raken of net de duels niet hard genoeg in durven gaan. Zoals zo vaak in het voetbal, zie je dan dat de goal aan de andere kant valt.

Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, maakte Blauw Wit de winnende treffer. Direct daarna werd er vanaf de kant geroepen dat een speler moest gaan liggen. En ja hoor, de speler was gehoorzaam en gaf aan dat hij spontaan kramp had. Hij hoefde echter niet gewisseld te worden. Het was mooi om te zien hoe sport en theater elkaar gevonden hadden in de wedstrijd, net als laatst Martínez bij PSV-Ajax. Met het aantal wissels e.d. zou er nog een paar minuten doorgespeeld moeten worden, maar voor de zoveelste keer was er vanaf de zijkant weer commentaar op de leiding. Dat was niet de eerste keer, maar ook niet de laatste keer. Na een te late tackel op Yves, waardoor een terechte vrije trap werd gegeven in de allerlaatste minuut, werd er wederom weer in woord en gebaar aangegeven dat de scheidsrechter eerlijk moest zijn. Uit een scrimmage had er mogelijk gescoord kunnen worden, maar de keeper stond goed opgesteld, waarna er werd afgefloten. Al met al een ontzettend leerzame wedstrijd voor de spelers van AWC. Met deze ervaring kunnen ze zich daar de volgende keer beter tegen wapenen. Want gezien de poule-indeling, zouden soortgelijke wedstrijden nog wel vaker kunnen volgen.

Aanwezig: Bryan (O15-3), Chris, Daan©, Derk, Lars G, Lars R, Naoufal, Pepijn, Raf (O13-1), Sam, Sil, Tijn, Tijs, Tom en Yves
Afwezig: Jonas, Mitch

SponsorVisie Responsive iframe Example