Vertrouwenscontactpersoon bij AWC is Frans Derks

AWC heeft een vertrouwenscontactpersoon (VCP) gevonden in de naam van Frans Derks. AWC vindt het namelijk belangrijk dat iedereen zich altijd veilig voelt tijdens en na het sporten bij onze vereniging. Zoek contact met de VCP als je je (seksueel) geïntimideerd voelt tijdens het sporten, agressie of geweld ervaart, je niet veilig voelt of merkt dat iemand jou of anderen discrimineert. Wanneer een ander jou lastig valt en je zelf niet meer weet hoe je de situatie op moet lossen, kun je contact opnemen met de VCP. Hij kan je helpen te zoeken naar een oplossing. Soms kan de oplossing makkelijk zijn maar soms moet de VCP je doorverwijzen naar anderen die je professioneel kunnen en willen helpen.

Frans Derks

Het is in precaire situaties belangrijk om met vertrouwen de communicatie aan te kunnen gaan met een vertrouwenscontactpersoon. Daarom stelt Frans Derks, onze VCP, zich hieronder voor:

“Mijn naam is Frans Derks (66 jaar) uit Wijchen. Ik ben al lid van AWC vanaf mijn achtste jaar. Ik heb tot mijn zestiende jaar gevoetbald bij de club en daarna ben ik jeugdleider geworden. Op mijn 24e ben ik bestuurslid geworden. Dat heb ik ruim veertig jaar gedaan, waarvan ruim twintig jaar als voorzitter van de vereniging. Ik ben daar in 2017 mee gestopt, om me vervolgens in te gaan zetten voor de Fair-Play commissie. Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee kinderen en vijf kleinkinderen, waarvan enkele ook bij AWC voetballen of gevoetbald hebben. Sinds januari 2020 heeft het bestuur mij gevraagd of ik VCP wilde worden. Dat doe ik met plezier omdat ik me graag wil inzetten voor een sociaal veilig sportklimaat, zodat alle leden met plezier kunnen sporten en zich daarbij veilig voelen.”

Wil je contact met Frans? Hij is te bereiken via de telefoon (06-22970148) of je kunt hem een mailtje sturen (vcp@svawc.nl)

SponsorVisie Responsive iframe Example