AWC erkend als KNVB Lokale Jeugdopleiding!

AWC erkend als KNVB Lokale Jeugdopleiding!

Zes jaar geleden zette sv AWC een stip op de horizon. De ambitie werd uitgesproken om een erkende Lokale Jeugdopleiding op te zetten. Vanuit een situatie waar voetbal maar bijzaak was en de financiële situatie verre van rooskleurig, werd een Voetbalplan opgesteld door Piet Hubers met als titel Van teamcultuur naar clubcultuur. Deze titel werd vertaald in de clubslogan Samen één die ook zichtbaar werd aangebracht in het jeugdhonk. De eerste focus was om een goede organisatie neer te zetten van waaruit de weg omhoog kon worden ingezet.

In de periode voor 2020 ontwikkelde de jeugdopleiding en werd destijds de Technisol Voetbalacademie opgestart met de vernieuwde club slogan Samen één, samen beter. Met Guus van Schijndel werd een bestuurslid Voetbalzaken aangesteld en met Frans Paymans werd ook een nieuwe belangrijke functie in het leven geroepen: de Manager Voetbal. Dit is een Hoofd Jeugdopleiding Plus omdat hij verantwoordelijk is voor het voetbaltechnisch beleid vanaf de mini’s tot aan AWC 1.

Elke dag verbeteren en ontwikkelen heeft geleid tot inmiddels de derde versie van de Voetbalacademie met als belangrijke nieuwe sponsor de firma Modderkolk. In 2020 werd een nieuw Voetbalplan 2020-2023 opgesteld en gepresenteerd, met als titel Samen leren, presteren en recreëren. Bjorn van de Groes heeft het stokje overgenomen van Frans Paymans en is nu bezig aan zijn derde jaar als Manager Voetbal bij AWC. En ons eerste elftal speelt al voor het vijfde jaar in de Hoofdklasse met vooral jeugdige AWC’ers. Inmiddels verbeterde de financiële positie van de club en konden we het ons veroorloven om het certificeringsproces met de KNVB en NMC Bright te starten.

Eind 2021 was het zover en zijn Piet, Guus en Bjorn begonnen met het aanleveren van de bewijslast die middels een uitvoerige auditsessie van vier uur door de KNVB en NMC Bright is getoetst. Op 25 februari 2022 kregen we de bevestiging van de KNVB dat we de status van Lokale Jeugdopleiding behaald hebben. De conclusie van Ard van Peppen, auditeur van NMC Bright, was dat hij het persoonlijk mooi vond dat AWC in één keer de status heeft bemachtigd: “Dat is een bijzonder resultaat.”

Onderdeel van het certificeringproces is ook dat AWC gezamenlijk met de KNVB en NMC Bright een verbetertraject mag uitvoeren. We hebben ervoor gekozen om de pedagogische aspecten van het trainersvak verder uit te diepen, mede door de afgelopen twee jaar waarin we als club het contact met de ouders gedeeltelijk verloren hebben en veel kinderen een moeilijke tijd hebben doorgemaakt. Dit zodat onze trainers een nog bredere bagage krijgen om de status van Lokale Jeugdopleiding waar te maken. Want trainers maken spelers beter, spelers maken een team beter, en teams maken een club beter.

Sv AWC dankt alle AWC’ers die hun steentje hebben bijgedragen aan het behalen van deze belangrijke mijlpaal. Het  certificaat KNVB Lokale Jeugdopleiding wordt officieel uitgereikt op zondagochtend 24 april, tijdens een reünie ter ere van een andere mijlpaal. Namelijk ons 90-jarig bestaan!

SponsorVisie Responsive iframe Example