Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gelooft sv AWC in ‘samen één, samen beter’. De club heeft dit onderwerp dan ook hoog op de agenda staan en zoekt continu naar mogelijkheden om hierin een verbeterslag te slaan.

Aanschaf ledverlichting

Begin 2021 zijn de conventionele lampen en enkele masten vervangen door nieuwe. Bij AWC hingen namelijk gedateerde gasontladingslampen in de armaturen. Daarvan gaan de bestaande voorraden nog in de verkoop, maar ze worden niet meer nieuw geproduceerd. Dat betekent dat het vervangen van die lampen steeds duurder gaat worden en dat de onkosten voor de vereniging zouden toenemen. Een serieus probleem waarvoor een noodzakelijke investering nodig was. De Groene Club van de KNVB wist na een uitvoerige energiescan precies wat er bij AWC moest gebeuren. Ze stelde goede partijen voor én nam de aanvraag voor de BOSA-subsidie uit handen.

Wat levert led de club op?

Dankzij de nieuwe verlichting bespaart AWC nu jaarlijks minimaal 20.000 kWh. Dat is omgerekend ongeveer € 6.500,- aan energiekosten. Dat bespaarbedrag is gelijk aan de rente en aflossing van de lening. Hierdoor heeft de club de duurzame investering kunnen doen zonder inbreng van eigen geld.

AWC bedankt graag de gemeente Wijchen, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, LI-Sports, De Groene Club van de KNVB, W. Hendriks BV en De Hoog Hoveniers. Zonder deze organisaties en mensen had AWC deze duurzame ledverlichting niet kunnen realiseren.

Certificering

De te nemen duurzaamheidsmaatregelen en de plannen hierin zijn wettelijk verplicht en vastgelegd. Bij een controle dienen ze overlegd te kunnen worden. HIT Profit koopt de energie in voor sv AWC en levert ondersteuning op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen. Wanneer een organisatie voldoet aan de gestelde eisen van de Wet milieubeheer reiken zij het Duurzaamheidscertificaat uit. Deze heeft sv AWC op 7 december 2021 ontvangen.

SponsorVisie Responsive iframe Example