AWC JO13-2 deelt de punten met Orion JO13-2: 2-2

In de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd kon er door de kermis slechts één keer getraind worden en konden Tijn en Tom helemaal niet trainen door een blessure en ziekte. Laatstgenoemde was er dan ook helaas niet bij vandaag, beterschap Tom! De wedstrijd mocht al vroeg gespeeld worden, waarbij het misschien tijdens de warming-up nog een beetje fris was, maar het zonnetje daarna flink begon te prikken. De thuisploeg startte met Jayden in de goal, Sjoerd, Derk, Yves en Niek achterin. Op het middenveld aanvoerder Mitch, Sil en Tijs en voorin Milan, Sid en Lars. Vanaf de eerste minuut waren de groen-witten geconcentreerd en werd prima rond gecombineerd. De eerst kans was voor Sid die uit een corner de bal bijna binnenkopte. Hij kon de bal echter net niet genoeg drukken. Vervolgens was er een spervuur aan aanvallen van de thuisploeg, waarbij Lars en Milan om beurten de diepte ingestuurd werden door Sil, Tijs en Mitch. Waar het aan schortte was de laatste pass, dan wel de afronding. Bij de zoveelste aanval was het wel raak. Deze keer was het een aanval uit het boekje. Niek passte de bal naar Yves, die Sil bereikte. Op zijn beurt stuurde hij Milan diep die de bal uitstekend breed legde voor Sid, die prachtig binnenschoot.

Daarna volgden er nog meer aanvallen, maar het spel werd rommeliger. De duels werden minder scherp aangegaan, waardoor Orion meer in het spel kwam. Nadat eerst Jayden nog een geweldige safe had op een schot van net buiten het zestienmetergebied, moest hij na een corner wel de bal uit het netje halen. Uit de corner volgde een flipperkastsituatie, waarbij AWC tot drie keer toe verzuimde de bal hard weg te werken. Op een lullige hobbelbal was Jayden kansloos. Hij was zo zacht, hij heeft niet eens het net geraakt. Vlak voor rust had Tijs alsnog kunnen zorgen dat AWC de rust in zou gaan met een voorsprong, maar ook zijn schot was minder hard en zuiver dan we van hem gewend zijn. In de rust werden dan ook complimenten uitgedeeld voor het spel in de eerste twintig minuten, maar dat ballen in een drukke zestien, wel met de ogen dicht weggewerkt mogen worden. Dan mogen ze heel even een bloedhekel aan die bal hebben, door ‘m zo hard mogelijk te raken.

Na de rust was Orion eerst feller en was het ontzettend rommelig. De uitermate handige spits werd met veel pijn en moeite in bedwang gehouden door Derk en Yves. Daarna kwam AWC weer meer aan voetballen toe en werden Maurits en Sjoerd meer bereikt aan de zijkant. De opbouw via Sil, Tijs, Naut en Mitch verliep steeds beter. Milan, Lars en Tijn werden constant de diepte in gestuurd. Een keer of drie leidde dit tot een 1-tegen-1 situatie met de Nijmeegse doelman. Keer op de keer waren hij, de lat en de paal de winnaar, totdat Sil Naut wegstuurde, nadat Sjoerd de bal veroverd had, waarbij hij zijn schouder blesseerde. Naut liep schuin op de goal af, schoot hard in, maar wederom stond de doelman in de weg. Echter omdat de 2e bal voor voeten de van links opgekomen Lars viel, was hij toch nog verslagen, 2-1. Opnieuw werden de ballen goed tussendoor gegeven, waar 1-op-1 situaties op volgden, maar wederom was het resultaat hetzelfde.

Een van de weinige aanvallen aan de andere kant was wel direct raak. De bal werd van achteruit een beetje knullig aan de tegenstander gegeven en daarna werd er tot drie keer toe (waar hebben we dat eerder gezien/ gelezen?) niet hard genoeg ingegrepen, waarna de bal vanaf de zestienmeterlijn in de verre hoek belandde, nadat deze nog licht getoucheerd werd: 2-2. Tot de laatste seconde bleef de thuisploeg het nog proberen, maar de afwerking was vandaag nog een klein verbeterpuntje. Na het fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Pieter, was Orion vooral blij met een punt en baalde AWC met dit resultaat. Toch mocht het tevreden zijn over het vertoonde spel, wat vele malen beter was dan een week geleden en bovendien was een aantal spelers op ongebruikelijke posities terechtgekomen, omdat iedereen (buiten de keeper) gewisseld is. Dit was echter geen enkel probleem, ze lieten zien dat veel spelers multifunctioneel zijn. Na de wedstrijd mochten opnieuw drie spelers met een ander team meedoen, waar wel alle drie de punten thuis gehouden werden. Goede gedaan allemaal!

Aanwezig: Derk Venema, Jayden Linders, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum©, Naut Pentier, Niek Jongsma, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels

SponsorVisie Responsive iframe Example