AWC JO13-2 deelt de punten op bezoek bij Quick 1888 JO13-1: 1-1

In de voorbereiding hadden de groenwitten al een keer tegen dit team gespeeld en dit was op z’n zachtst gezegd niet zo goed bevallen door de hardheid van de tegenstander en de partijdigheid van de leiding. A.W.C. was dus gewaarschuwd en in de wedstrijdbespreking werd er vooral aangegeven dat er niet gereageerd mocht worden op tegenstanders en leiding. Het moest zich voor de volle 100% concentreren op het spel. Het team was nagenoeg compleet, op Sid na, die met een liesblessure kampt. Gelukkig was het wel met zijn opa meegekomen om de jongens aan te moedigen, super! A.W.C. startte met Jayden in de goal, Sjoerd, Derk, Tom en Maurits achterin, Tijs, Sil en Naut op het middenveld en Milan, aanvoerder Tijn en Lars voorin. A.W.C. begon goed en wist zich met snel combinatievoetbal regelmatig onder het stevige voetbal van de thuisploeg uit te spelen. Met name de snelle steekballen vanuit het middenveld lieten keer op keer de aanvallers op snelheid richting de goal van de Nijmegenaren vertrekken.

Uit één van deze aanvallen werd Lars weggestuurd die met een actie schuin voor de goal kwam te staan en de bal op goal schoot. De lange keeper schatte de bal niet helemaal goed in, waardoor deze langzaam de goal in ging. Milan was er eventueel als de kippen bij geweest om de bal in te tikken, maar het was niet nodig. Kort daarop lag Naut op de grond en werd snel duidelijk dat het niet goed was. Hij was duizelig en kon niet aangeven wat er gebeurd was. Niemand heeft gezien wat er gebeurd is, maar het vermoeden bestaat dat hij hard tegen een schouder van de tegenstander is gelopen. Daarna ging A.W.C. verder en werd Tijn weggestuurd na een prachtige pass van Mitch. Tijn liep alleen op de goal af, maar werd handig tegen de vlakte aangedrukt door de aanvoerster. I.p.v. een vrije trap en minimaal een waarschuwing voor de speelster, werd er niet ingegrepen door de scheidsrechter. Kennelijk was dat het sein voor Quick om meer duels zo aan te gaan, want vanaf dat moment kwamen beide ploegen weinig aan voetballen toe.

In de rust bleef A.W.C. op het veld om te voorkomen dat de jongens de ambulance zouden zien, die voor Naut opgeroepen was. Bovendien was het lekker weer en de aanmaaklimonade verre van een heerlijke verfrissing werd beoordeeld. Na de rust kwam de thuisploeg nog feller uit de startblokken, maar werd langzaam duidelijk dat het toch wel heel erg de bedoeling was dat de thuisploeg de 3 punten zou behouden. De duels die A.W.C. aanging werden allemaal afgefloten en andersom werden de veel te harde charges als acceptabel beoordeeld. Dit leidde langzaam tot frustratie bij de spelers van A.W.C. Dit werd ook meer en meer in de richting van de leiding geuit, precies waar nog zo voor gewaarschuwd was vooraf. Uit een discutabele spelhervatting scoorde Quick de gelijkmaker uit een scrimmage. Ondanks het prachtige weer, zag A.W.C. figuurlijk de bui al hangen.

Met nog 10 minuten te spelen werd Milan diep gestuurd en liep alleen op de keeper af. Wederom greep de aanvoerster op onreglementaire wijze in waardoor Milan hard ten val kwam. De actie van de laatste vrouw, werd zeer complimenteus toegejuicht door de trainer van Quick, die in de vorige wedstrijd nog uiterst sportief was. Milan staat niet bepaald te boek als iemand die überhaupt zijn mond opendoet, maar nu werd het hem zelfs te gortig. De scheidsrechter dreigde daarop Milan van het veld te sturen. Tijdens zijn blessurebehandeling gaf Marco aan dat de scheidsrechter minimaal aan de coach moest vragen om de speelster tijdelijk te vervangen. Hij was echter niet van commentaar gediend en stuurde Marco van het veld. Meer dan een vrije kreeg A.W.C. niet. Dat was overigens al meer dan dat ze de afgelopen 20 minuten in de 2e helft hadden gehad. De wedstrijd werd harder en de fluitrichting kon niet nog eenzijdiger worden. Hierop gingen spelers toch klagen bij de scheidsrechter, die daarop in de 23e en 25e minuut Tijs en Derk met geel van het veld stuurde. Dit betekent in de O13 B-categorie tijdstraffen van 10 minuten. Normaal gesproken zouden zij dus niet meer binnen de lijnen mogen komen. De leiding had echter een ander uurwerk om zijn pols, waardoor er maar liefst 10 minuten in de 2e helft bij kwam. Toch mochten de 2 spelers niet meer het veld in. De overige 9 veldspelers van A.W.C. (Tom, Yves, Sil, Sjoerd, Mitch, Jayden, Maurits, Niek en Tijn) werkten zich een slag in de rondte om een 2e tegentreffer te voorkomen. Dit deden ze allemaal geweldig. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, overheerste er vooral onbegrip en teleurstelling, maar ook de zorgen om Naut. Gelukkig zijn de laatste berichten enigszins positief. Hij heeft weliswaar een hersenschudding, maar kan zich nu lekker laten vertroetelen. Beterschap!

Aanwezig: Derk Venema, Jayden Linders, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen ©, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Sid Heintzbergen

SponsorVisie Responsive iframe Example