AWC JO13-2 en Beuningse Boys JO13-2 delen de punten: 0-0

Na de overtuigende overwinning van vorige week, moest er deze keer uit een ander vaatje getapt worden. De tegenstander uit Beuningen was gemiddeld een halve kop groter, met name de doelman, die bijna zijn hoofd stootte aan de lat. AWC startte met Liam in de goal. Hij was tijdelijk gecontracteerd van de JO13-3, maar kreeg afgelopen week te horen dat hij de stap naar de JO13-3 mocht maken. Achterin waren Sjoerd, Derk, Tom en aanvoerder Maurits opgesteld. Op het middenveld mochten Tijs, Sil en Niek het loopwerk verrichten en voorin moesten Milan, Tijn en Lars de verdediging van de bezoekers gaan lastigvallen.

In de eerste helft was het vooral onrustig. Het veld werd niet groot gemaakt op het moment dat er balbezit was en daardoor konden de potige tegenstanders veel duels winnen. Een enkele keer kwam AWC er doorheen en was de afronding nog wel op goal, maar was de keeper een sta-in-de-weg. Met name de voorzet van Lars die Sid bereikte was prachtig. De kopbal van Sid was dat ook, echter net niet hard genoeg, zodat het horloge van Pieter Renkens “no goal” aangaf. Aan de andere kant werd het slechts een enkele keer gevaarlijk na een aantal klutsballen. Dan was het echter Tom die ontzettend veel wegpoetste. En bovendien deed Liam voetballend uitstekend mee, waardoor er iedere keer rustig opgebouwd kon worden. Een enkele keer was de bal te kort, maar Tom samen met Derk losten dit uitstekend op.

Na de doping in de rust was de thuisploeg heer en meester. Het gaf niet of nauwelijks iets weg, met name omdat de verdediging met Yves, Sjoerd, Derk, Tom en Maurits uitstekend werk verrichtte en heel koel bleef. Laatstgenoemde was aanvoerder, terwijl hij vooraf nog gevraagd had of hij dat echt wel moest zijn, want ze luisterden niet zo goed naar hem. Daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken, want hij speelde zelf een geweldige partij. Op het middenveld ging het steeds beter en steeds vaker werd de voorste linie bereikt. Afgezien van een aantal schoten van Tijn, Milan, Niek, Sid en Lars, was daar misschien nog wel het meeste te halen als er af en toe eerder was afgedrukt na passjes van Tijs, Mitch en Naut. Door het vochtige kunstgras, was het ook net iets lastiger met de aannames. Toch hebben zij ook heel erg hard gewerkt en leek het een kwestie van tijd dat de bevrijdende goal zou vallen. De heatmap sloeg rood aan op de helft van Beuningen.

Slechts één keer werd er doel getroffen. Tijn lobde de bal over de keeper, maar er was al gefloten door de scheidsrechter nadat Tijs nagetrapt was door een speler van Beuningen. De leiding van Beuningse Boys greep uitstekend in en haalde de speler naar de kant, uiterst sportief. Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling bij de thuisploeg het grootst, omdat er meer in had gezeten dan de 0-0. Deze uitslag zie je ook niet zo vaak op deze leeftijd. Gelukkig was het al weer snel vergeten, toen in de kleedkamer luidkeels gezongen werd voor de jarige Sjoerd. Vervolgens was het haasten naar de volgende wedstrijden, aangezien vijf spelers nog een wedstrijd mochten gaan spelen, deze keer wel met de volle drie punten als resultaat.

Aanwezig: Derk Venema, Lars Renkens, Liam Olsen (JO13-3), Maurits Minderhoud©, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Jayden Linders

SponsorVisie Responsive iframe Example