AWC JO13-2 leidt nederlaaag tegen SCE JO13-1: 2-5

Tijdens de trainingen had Maurits laten zien dat hij goed kon keepen, vandaar dat hij de eerste helft de handschoenen aantrok, omdat Jayden nog geblesseerd was aan zijn pols. Het was erg mooi om te zien dat Jayden Maurits voorzag van de keeperhandschoenen en allerlei tips, om te zorgen dat het team zo goed mogelijk voorbereid was op de wedstrijd. AWC startte met Maurits in de goal, Sjoerd, Yves, aanvoerder Derk en Tom achterin. Op het middenveld stonden Mitch, Tijs en Naut opgesteld en voorin moesten Milan, Sid en Lars voor het gevaar zorgen. Het zou een lastige wedstrijd worden, omdat SCE bovenaan stond. Toch begon AWC geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg direct 2 hele grote kansen. Uit een corner van Tijs was Derk heel dichtbij, maar beide keren kwamen zijn inzet op de lat. De eerste 7 minuten was volledig in handen van de thuisploeg en waren de bezoekers niet over de helft van het veld geweest.

De eerste keer was echter wel direct een goal. Er werd meerdere keren niet adequaat en hard genoeg ingegrepen, waardoor de vrijstaande rechtsvoor van SCE via de binnenkant van de paal kon binnenschieten. De groenwitten waren goed gestart en gingen vol goede moed in de tegenaanval, waarbij Tijs Milan diep stuurde, die echter 1 op 1 met de keeper de bal rakelings voorlangs schoot. Kort daarna was het wel raak. Na een mooie aanval over rechts via Mitch en Sid, belandde de bal bij Tijs, die bijna op de achterlijn niet zelfzuchtig was en de bal breed aan Tijn gaf, die koel binnentikte. De goal van Tijn was door de coaches al voorspeld. Daarna werd SCE sterker en was vooral sterker in de duels. De bal bleef minutenlang in en rond het 16 metergebied hangen, zonder dat iemand van AWC eens flink doorhaalde om de bal weg te werken. Na balverlies op het middenveld, werd de razendsnelle linksvoor van de Nijmegenaren in stelling gebracht, die met een rush en een mooie lob, keeper Maurits kansloos liet. Kort daarna redde Maurits op weergaloze wijze, door een bal bijna uit de kruising te pakken. Vlak voor rust was er wederom sprake van flipperkastvoetbal, waarbij SCE wel feller was en de bal simpel binnen kon tikken.

Na rust ging Sil keepen en deed het alsof hij dat al jaren deed. A.W.C. ging iets harder de duels in. Met name Maurits, Niek, Naut en Sjoerd wonnen meer en meer hun duels. Maar A.W.C. was vooral voetballend beter op dreef. Sid, Lars en Milan werden veelvuldig weggestuurd door Tijs, Tijn en Mitch en A.W.C. kreeg kans op kans. Daarbij was de keeper van SCE ook zeer betrouwbaar en erg lastig om te verslaan. Tijn, Milan en Sid waren dichtbij de aansluitingstreffer, toen uit een omschakelingsmoment de 1-4 viel. A.W.C. gaf niet op een ging met meer mensen naar voren. Zelfs Yves liep op een gegeven moment tegen de laatste linie aan te voetballen. Tijn en Sid waren nog een paar keer dichtbij, totdat ze uit een corner samen tegen de bal aanliepen en beide dus een halve goal hadden gemaakt. Ze moesten er allemaal een beetje om lachen. Sid speelde sowieso een uitstekende wedstrijd. Mogelijk was het een extra stimulans dat zijn opa grensrechter was.

Door het wisselbeleid waarbij iedereen evenveel speelt, kwamen sommige jongens op ongebruikelijke posities te spelen. Naut kwam bijvoorbeeld voor het eerst centraal achterin te staan en deed het uitermate goed. Na een aantal halve en hele kansen voor de thuisploeg, was het slotakkoord uiteindelijk voor SCE, dat uit een corner de eindstand bepaalde, 2-5. Daarna klonk van de foutloze scheidsrechter Wout Gerrits het eindsignaal en had A.W.C. zich voor de zoveelste keer tekort gedaan. Bij een 2-5 nederlaag lijkt het alsof het kat in het bakkie was voor de Nijmegenaren, maar dat was zeker niet het geval. A.W.C. had zich in ieder geval qua inzet goed gerevancheerd voor de kansloze nederlaag in de beker. Nu moet het team zichzelf de volgende keer nog belonen met de verdiende punten.

Aanwezig: Derk Venema ©, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jayden Linders

SponsorVisie Responsive iframe Example