AWC JO13-2 speelt oefenwedstrijd tegen Olympia ’18: 1-2-nederlaag

Na een korte winterstop mochten de boys weer de wei in. Een oefenwedstrijd tegen Olympia uit Boxmeer, waar de O13-1 een week eerder overtuigend van had gewonnen. Olympia speelt eerste klasse, dus het zou een mooie uitdaging worden. Niek (feest) en Tijn (blessure) konden er niet bij zijn. En bovendien kreeg het team nog een tegenslag te verwerken, omdat Tom ’s ochtends helaas ziek was geworden. Gelukkig kon Tijn Toonen (neefje van Yves en achterneefje van Tijs) van de O11 nog snel geregeld worden, die voor het eerst op een groot veld speelde en zodat er toch 2 wissels waren.

A.W.C. startte met Jayden in de goal, Sjoerd, Derk, Yves en Maurits achterin. Op het middenveld werden Mitch, Sil en Naut opgesteld en voorin moesten Tijs, Milan en aanvoerder Lars voor het gevaar zorgen. De groenwitten begonnen sterk en hield de tegenstander veelal op eigen helft. Olympia had geen intentie om achterin op te bouwen, mede omdat de voorhoede (later met Tijn en Sid) veel druk op de achterhoede zette. Helaas was de eindpass en de afwerking net niet zuiver genoeg, waardoor het positieve verschil niet in doelpunten uitgedrukt kon worden. Even leek de thuisploeg op voorsprong te komen, na een mooie pass van Naut of Lars. Zijn schot vanaf de achterlijn werd niet vakkundig gekeerd door de doelman, waardoor de 1-0 op het scorebord leek te komen. Helaas werd het doelpunt afgekeurd. Op de vertraagde beelden van de herhaling was niet helemaal te zien of het om buitenspel of achterbal ging. Toch bleef A.W.C. aandringen via Sil, Tijs, Sid, Milan en Lars. Ook Sjoerd ging nog een keer mee naar voren, maar kon ook helaas de doelman niet verschalken. Een van de weinige keren dat de bezoekers op de helft van A.W.C. kwam, was het meteen raak. Een breedtepass was niet hard genoeg, waardoor de spits vrije doorloop had naar de goal. Hij legde de bal uitstekend breed op de mee opgekomen linksbuiten, 0-1. Omdat de groenwitten niet heel ruim in de verdedigers zat en omdat het een oefenwedstrijd betrof, werden sommige spelers op een andere positie dan gewoonlijk gezet. Dit werd echter uitstekend opgepakt door het team.

Na de rust en de doping in de vorm van Dextro Energy werd er aan de 2e helft begonnen. Inmiddels was en grote, stevige donkere jongen op linksbuiten komen bij de tegenstander. Hij was echter wel de spil van het elftal. Hierdoor werden ze direct veel gevaarlijker en moesten er vaak 2 of 3 spelers van A.W.C. aan te pas komen om het af te stoppen. A.W.C. bleef van achteruit uitstekend opbouwen, oftewel via doelman Jayden en de centrale verdedigers Derk en Yves. Uit één zo’n aanval viel de gelijkmaker. Jayden speelde in op Yves, die op zijn beurt linksback Maurits inspeelde. Hij bereikte linksvoor Naut, die op snelheid de diepte ingestuurd werd. Hij legde de bal breed op Tijn, die met een directe kaats de ingekomen Tijs bereikte. Tijs aarzelde niet en schoot de bal schitterend binnen van een meter of 18, een aanval uit het boekje. Even leek A.W.C. te kunnen doordrukken, maar veel was de laatste of de op een na laatste pass net niet zuiver. Mede door de uitstekende linksbuiten, was de 2e helft gelijkwaardig en kreeg Olympia ook een aantal mogelijkheden. Na een diepe bal over links, werd de bal uitstekend teruggelegd op de inkomende middenvelder, die hard en zuiver uithaalde, 1-2. A.W.C. probeerde het daarna nog wel, maar de inzet werd niet beloond met een meer dan terechte puntendeling. Olympia werd overigens nog wel een keer gevaarlijk uit een corner, maar met gevaar voor eigen leven, kon Maurits een 3e tegentreffer voorkomen. Er was nog een grappig moment in de wedstrijd, waarbij Sid zijn veters aan het strikken was en zijn directe tegenstandster nietsvermoedend achteruit liep en struikelde over Sid. Al met al een prima wedstrijd tegen een dito tegenstander, waarbij niet te zien was dat de bezoekers een klasse hoger spelen.

Aanwezig: Derk Venema, Jayden Linders, Lars Renkens©, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Toonen (JO11-1), Tijs Janssen, en Yves de Haan

SponsorVisie Responsive iframe Example