Certiceringsproces KNVB Lokale jeugdopleiding

In 2016 zetten Guus van Schijndel en Piet Hubers een stip op de horizon: Een nieuw Voetbalplan 3.0 moest uiteindelijk leiden naar een certificering van sv AWC als lokale jeugdopleidingsclub. Wat mooie erkenning is voor de duurzame opleiding die AWC biedt aan haar jeugdleden. Met als mogelijkheid om door te groeien naar AWC 1, dat inmiddels al vijf seizoenen in de Hoofdklasse speelt.

Na een voorbereiding van enkele weken, waar samen met onze voetbalmanager Bjorn van de Groes veel bewijslast is ingevoerd in een online systeem van KNVB/NMC Bright, was het afgelopen week zover. Donderdag 20 januari jl. vond namelijk de eerste fase van het programma plaats. Tijdens een vier uur durende audit heeft KNVB/NMC Bright getoetst of de jeugdopleiding van sv AWC voldoet aan de 64 kwaliteitseisen die door de KNVB worden gesteld. Deze hebben betrekking op o.a. het beleid & bestuur, opleidingsplan, niveau van de teams & trainers, het training- en wedstrijdprogramma, de (medische) begeleiding, de ontwikkeling van spelers & trainers en de resultaten & verantwoording.  Op grond van deze audit zal de KNVB/NMC Bright een aantal verbetervoorstellen doen.

Vervolgens zal over een paar weken een review plaatsvinden. Dit is de tweede fase van het programma. De auditcommissie gaat dan vaststellen of voldoende vorderingen zijn gemaakt. Bovendien zal in deze periode gezamenlijk aan een verbeterproject gewerkt worden. Uiteindelijk zal een en ander door deze externe commissie in een eindrapportage ten behoeve van de KNVB worden verwerkt. Het streven is om tijdens het AWC 90 jaar-feest in april van dit jaar het ‘Certificaat van Lokale Jeugdopleiding’ overhandigd te krijgen.

SponsorVisie Responsive iframe Example