Eerste stap in pedagogisch beleidsplan gezet

Na het succesvol afronden van de audit van het Kwaliteits & Performance Programma van de KNVB hebben we op woensdag 12 april een review-sessie gedaan. Een review biedt verenigingen de kans om samen met een groep experts hun opleidingsprogramma door te lichten en punten te signaleren voor verbetering. 

Waar de audit beoordeelt in hoeverre een jeugdopleiding voldoet aan de minimale kwaliteitseisen op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau, focust de review op de inhoud en praktijk van de jeugdopleiding. AWC heeft als verbeterproject gekozen om een pedagogisch beleidsplan te gaan maken, die later geïmplementeerd en bewaakt gaat worden.

Samen met een vrij groot begeleidingsteam bestaande uit twee man van NMC Bright, drie man van de KNVB en één pedagogisch expert van voetbalclub Hercules uit Utrecht zijn Guus, Piet en Bjorn samen met een negental jeugdselectie-trainers (Christiaan Kok (O9), Sven van Beers (O11), Patrice de Haan (coördinator O12-O19 en trainer O15-2), Boris Jansen (O12), Danny Wilting (O13), Roy Kerstens (O13), Guido Koolen (O14), Nick (O15) en Frank Graveth (O17) vier uur lang aan de slag gegaan met dit onderwerp.

Na vele goede discussies en break out-sessies is er veel interessant materiaal opgehaald. Ook de presentatie van pedagogisch expert Jan-Pieter Tuininga, die een inkijkje gaf in de grote club Hercules, was interessant en gaf veel handvatten waar we als AWC mee verder kunnen.

De TC zal dit proces nu verder oppakken en hoopt binnenkort de pedagogische visie en aanpak van sv AWC te gaan presenteren.

SponsorVisie Responsive iframe Example