Gezocht: Verenigingsscheidsrechters!

Het aantal KNVB- en verenigingsscheidsrechters is de afgelopen tijd drastisch teruggelopen. Zelfs de grote hoeveelheid jeugdscheidsrechters die bij AWC actief waren, en waarin de club zich de regio echt onderscheidt, zijn nauwelijks te motiveren om de fluit weer op te pakken. Een aantal weken geleden hebben daarom alle teams (ook de selectieteams) de instructie gekregen dat ze zelf voor een scheidsrechter moeten gaan zorgen. Want helaas is een toegewezen scheidsrechter geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom wordt een beroep gedaan op de ouders van onze jeugdleden.

KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter

Wij weten en beseffen dat het (bege)leiden van een wedstrijd niet altijd even makkelijk is. Daarom organiseert AWC samen met de KNVB de cursus Verenigingsscheidsrechter. Dit is een officiële cursus en wordt gegeven door een ervaren KNVB-docent. In vier avonden leer je de belangrijkste spelregels, zoals buitenspel en hands. Daarnaast leer je ook de fijne kneepjes van het vak. Waar ga je staan als scheidsrechter? Hoe neem je beslissingen? Hoe communiceer je met spelers en anderen op en rond het veld? Al met al een leuke, interessante en uitdagende cursus waarmee je zeker nieuwe inzichten zult opdoen met betrekking tot het voetbalspel.

Officieel scheidsrechtersdiploma

De cursusavonden worden om de vier weken gegeven. Tussendoor is er tijd om te oefenen in de praktijk. Deelnemers dienen ouder dan 16 jaar te zijn en minimaal vier keer te fluiten voor hun club om zo in aanmerking te komen voor het officiële scheidsrechtersdiploma.

De cursusavonden zijn op:
Dinsdag 5 april
Dinsdag 10 mei
Dinsdag 14 juni
De vierde en afsluitende cursusavond zal gehouden worden in het nieuwe seizoen, in september.
De cursusavonden vinden plaats in ons jeugdhonk en starten om 19.00 uur en eindigen uiterlijk om 22.00 uur.

Heb je interesse in het volgen van deze cursus? Meld je dan aan bij Guus van Schijndel:
via mail => voetbalzaken@svawc.nl of via mobiel => 06-53182561

SponsorVisie Responsive iframe Example