Minis

Minis

Welkom!

AWC is een gezellige ontmoetingsplek, dichtbij huis, waar jij en je vrienden van harte welkom zijn om onze passie voor voetbal samen te beleven.

Is je kind vijf jaar of ouder? Wij heten hem of haar van harte welkom en maken graag kennis met jouw kind. Hieronder lees je al heel veel informatie. Heb je toch nog vragen? Marijn Mulder is onze coördinator  Mini’s, O8 en O9.  Hij is bereikbaar via awcminis@gmail.com of op 06 – 48 08 34 14. Uiteraard kun je met je vragen ook altijd bij een van de trainers terecht.

Proeftrainen of gelijk inschrijven?

Wellicht wil je zoon of dochter eerst een paar keer uitproberen of voetballen inderdaad de sport is die hij/zij leuk vindt. Daarom kunnen ze altijd eerst vrijblijvend een aantal proeftrainingen meedoen. Aanmelden voor proeftrainingen doe je hier. Meestal weet je kind na drie keer meetrainen wel of voetballen wel of niet iets voor hem/haar is..

Is dat het geval? Nogmaals welkom! Je kunt hem/haar hier inschrijven.
Let wel! Voor deelname aan de AWC Champions League (zie hieronder) moet een speler/speelster in ieder geval zijn ingeschreven bij AWC.

Trainingsinformatie

De trainingen van de mini’s zijn op woensdagen van 18:00-19.00 uur en op zaterdag van 9:00-10.00uur. Op beide dagen trainen we op het hoofdveld (veld 1), meteen links van de ingang. De trainers willen graag op tijd beginnen, dus kom op tijd! Tien minuten voor aanvang liggen de ballen al op het veld. De kinderen kunnen al zelf beginnen met de warming up. De trainingen zijn gemengd, dus jongens en meiden door elkaar.

Opzet trainingen

De ervaring is dat jonge spelers vaak een korte spanningsboog hebben en veelal snel afgeleid zijn. We trainen daarom ook maximaal een uur en hebben de training verdeeld in verschillende trainingsvormen en oefeningen. Tijdens de trainingen oefenen we veel met de bal. Dat noemen we het balgevoel. Zodra dat goed gaat, gaan we meer met overspelen aan de slag. Voor de trainingen volgen we zoveel mogelijk een standaardopzet, die doorgaans uit de onderstaande onderdelen bestaat. Deze worden in een carrouselvorm doorlopen:

1. Spelvorm op basis van dribbelen
2. Spelvorm op basis van passen/mikken
3. Spelvorm op basis van schieten/scoren
4. Partijvorm met afsluitend penalty’s

Indeling in groepen

We starten het seizoen met gezamenlijke trainingen waarbij we gedurende de trainingen proberen om spelers van gelijk niveau en leeftijd enigszins bij elkaar te zetten. Gedurende het seizoen worden de verschillen binnen de groep te groot. Om deze reden gaan we de groep naar verwachting in tweeën splitsen. Dit zal waarschijnlijk na de winterstop gebeuren, zodra we de zaal ingaan.

AWC Mini`s Champions League

Atlético Madrid, Juventus, Fc Chelsea, Borussia Dortmund, Inter Milaan, Liverpool… Welk kind droomt niet van een voetbalcarrière bij één van deze clubs? De mini’s spelen nog geen wedstrijden in competitieverband. Om toch het wedstrijdgevoel te krijgen, wordt twee keer per jaar het AWC-mini’s Champions League (CL) toernooi georganiseerd. Tijdens dit interne CL-toernooi worden de mini’s ingedeeld in gelijkwaardige teams en gaan ze gedurende 4-5 weken op zaterdagochtenden de strijd met elkaar aan voor de beker. Door echte clubshirts kunnen onze jongste leden al het gevoel beleven van de échte Champions League!

Doorgaans vinden deze toernooien in oktober/november en april/mei plaats. Naast de CL worden tijdens de winterstop in de regio vaak ook extern (kerst)toernooien in de zaal georganiseerd. Bij voldoende interesse wordt er eventueel met teams deelgenomen.

Zaterdag 6 november start een nieuwe AWC Mini`s Champions League. Download hier het programmaboekje!

Veel voorkomende vragen:

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind komen trainen?

Vanaf 5 jaar is je zoon of dochter van harte welkom.

Welke sportkleding is nodig?

Denk bij kleding in de zomer aan een t-shirt, korte broek en voetbalsokken. Normaal gesproken wordt getraind op gras, schaf dus een paar voetbalschoenen voor gras aan. Mochten we een keer op kunstgras trainen, dan gaat dat prima. Om blessures te voorkomen is het dragen van scheenbeschermers bij trainingen verplicht, ook bij de mini’s. Bij lagere temperaturen kunnen daar een paar lagen aan worden toegevoegd, bijvoorbeeld lange broek en trainingsjack. Het is overigens ook aan te raden een bidon (met water) mee te geven, zet hier wel een naam op.

Moet ik al gelijk een AWC-tenue aanschaffen?

Mini’s trainen in hun eigen sportkleren, er hoeft dus geen AWC-tenue te worden aangeschaft. Tevens is geen kleedkamer beschikbaar, spelers komen dus al in sportkleding naar de training.

Gaat de training in de winter door?

Bij echt lage temperaturen gaan de trainingen niet door, het moet wel leuk blijven tenslotte! Tijdens de winterstop vinden de trainingen in de zaal plaats. Afgelopen seizoen was dit op zaterdag van 10:00-12.00u in gymzaal de Slingert (sporthal bij basisschool De Trinoom in Kerkeveld). Omdat de zaal niet groot genoeg is voor de hele groep, worden de spelers verdeeld over twee trainingsuren. Meer informatie volgt zodra dit actueel wordt.

Mag ik komen kijken?

Uiteraard is het altijd leuk als er ouders/verzorgers langs de lijn komen kijken bij een training! Let wel: Coachen van de zijlijn kan soms de training verstoren. Mocht een ouder/verzorger toch graag willen coachen dan is hij/zij van harte welkom om mee te helpen als trainer. 

Hebben jullie nog trainers nodig?

Zonder trainers is er geen voetbal mogelijk. De trainers zijn ouders van spelers bij de mini’s. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers. Kennis of ervaring met voetbal is niet vereist, enthousiasme wel. Mocht je het leuk lijken om training te geven, stuur dan een berichtje aan de coördinator of bespreek het voor/na een training met een van de aanwezige trainers.

SponsorVisie Responsive iframe Example