Nico Broens stopt na 50 jaar met competitievoetbal

Op zondag 12 juni nam Nico Broens na 50 jaar afscheid van het competitievoetbal. En dat deed hij op gepaste wijze, namelijk met een potje voetbal! Met zijn huidige team, AWC 8, speelde hij zijn afscheidswedstrijd tegen zijn team van seizoen ’86/’87. Met beide teams behaalde Nico succes: met het team ’86/’87 promoveerde hij naar de eerste klasse en met zijn huidige team is hij vorige maand nog kampioen geworden. Met een overtuigende winst van 6-1 op DVSG 5.

Op zijn achtste jaar werd Nico lid bij sv AWC. Hij begon als spits, maar werd al in zijn jeugdjaren door trainer Bert Janssen naar achteren gehaald. Een keuze die volgens eigen zegge eraan bijgedragen heeft dat Nico het 50 jaar in de competitie heeft volgehouden. Nico heeft vele jaren in selectieteams gespeeld, zowel in de jeugd als in seniorenteams. Zijn ervaring hierin deelde hij graag met anderen en daarom heeft hij het derde team opgericht. Zo kon hij nieuwe aanwas trainen en zelf ook nog meespelen. Maar begin seizoen 2021/’22 vond Nico het mooi geweest en kondigde hij aan in competitieverband te stoppen.

Nico geeft aan een supermiddag te hebben gehad, die zoals gebruikelijk bij sv AWC, zich gezellig voortzette in de kantine. Daar kreeg Nico nog een mooie foto uitgereikt van zijn kampioensteam AWC 8. Hoewel hij stopt met competitievoetbal, moet Nico er nog niet aan denken om helemaal te stoppen met voetballen. Daarom zet hij zijn voetbalcarrière voort bij het recreantenteam. Wij wensen hem hier nog heel veel mooie en plezierige voetbaljaren toe!

Deze bijzondere mijlpaal is ook de Wegwijs niet onopgemerkt gebleven. Zij schreven een leuk artikel met bijpassende foto`s.

(Bron artikel: Wegwijs 2022)

SponsorVisie Responsive iframe Example