Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief augustus 2023
s.v. AWC
een ontmoetingsplek voor iedereen
met passie voor voetbal samen één, samen beter
AWC 1 in de Derde Divisie

sv AWC is vanaf het seizoen 2023-2024 een trotse derde divisionist.
Een unicum voor de gemeente Wijchen om op het één na hoogste amateurniveau te mogen acteren. Je merkt aan alles dat we nu bij de grote voetbaljongens horen.
Want naast de sportieve hebben we ook een organisatorische uitdaging.
Zo stelt de KNVB drie eisen aan een licentie om in de derde divisie te mogen uitkomen:
– financieel (begroting, jaarrekening)
– veiligheid (veiligheidscoördinator en stewardorganisatie)
– juridisch (statuten)
Speerpunten waar de KNVB dit jaar op gaat focussen zijn:
1) Verkoop en gebruik van drank (zie afbeelding)
2) Géén vuurwerk, waaronder ook fakkels en rookbommen
3) Veiligheid van spelers en scheidsrechters

Betreffende beveiliging is het geen noodzaak van de KNVB om al aan de gestelde eisen te voldoen zolang we geen structureel derde of tweede divisieclub zijn. Maar we moeten ons wel voorbereiden op risicowedstrijden (>1500 toeschouwers). We zijn daarom erg blij dat Robert Doornbusch de rol van veiligheidscoördinator bij AWC heeft opgepakt en met erg veel energie aan het veiligheidsbeleidsplan voor AWC is begonnen. Robert is in het dagelijks leven lid van het landelijke kernteam voor de aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit bij de Nederlandse Politie en wil graag deze vrijwilligerstaak bij AWC oppakken. Op de website van AWC (link) kun je meer lezen over wat Robert van plan is te gaan doen.
Ballenjongens en -meisjes bij AWC1

Een eis van de KNVB voor spelen in de derde divisie is de verplichting dat je 8-10 ballenjongens en -meisjes met een coördinator moet aanstellen voor de thuiswedstrijden van AWC. In Erik van Eldijk hebben we de coördinator gevonden die elke thuiswedstrijd een AWC team (uit O10 t/mO14) zal aanwijzen. Het kader van het team geeft de instructies aan de jongens en de meisjes en de AWC Business Club heeft trainingspakken en winterjassen ter beschikking gesteld. Op zaterdag 19 augustus speelt AWC1 de eerste wedstrijd in de derde divisie thuis tegen de eerste principiële zaterdagclub Barendrecht. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur en O13-1 is het eerste AWC team dat als ballenjongens zal worden ingezet.
Na afloop krijgt het team een drankje en snackje net zoals de speler van de week.
Gewijzigde openingstijden kantine

Vanaf 28 augustus zal de kantine op maandagavond niet meer open zijn, omdat gebleken is dat leden er op die avond weinig gebruik van maken. Vergaderingen kunnen nog wel gepland worden. 
Daarentegen zal de kantine vanaf woensdag 30 augustus al om 17.45 uur open gaanomdat het dan wel druk is doordat de jongste jeugd (mini’s/O7/O8 en O9) dan traint.
Door de intrede van het weekendvoetbal zal AWC1 minimaal 5 wedstrijden op zaterdagavond spelen. Samen met de drie O23 teams en twee zaterdagteams gaat het druk worden op veel zaterdagen. AWC is dan ook van plan om 6 tot 8 Super Saterdays te gaan plannen waarbij de kantine ook langer open zal zijn.
Verzoek van de ledenadministratie
Ben je verhuisd of heb je een nieuw e-mailadres? Geef het door aan onze ledenadministrie@svawc.nl. Dit is belangrijk in verband met een juiste contributie-inning en voorkomt onnodig meerwerk en tijd.
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Sportverenigingen kunnen vrijwel niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Ook sv AWC kan rekenen op de steun van veel vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zoals het geven van trainingen, het bijhouden van de velden, de bezetting van het clubhuis etc. En daar zijn wij bij sv AWC erg blij mee. Voor al deze vrijwilligers vraagt AWC een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan, zodat alle leden kunnen rekenen op een veilig sportklimaat.
Een Verklaring Omtrent Gedrag is drie jaar geldig. Binnenkort worden er weer de nodige verklaringen aangevraagd en klaargezet. Als jij een aanvraag ontvangt en de aanvraag verder afrondt, ontvangen wij daarvan graag een bericht of een kopie van die verklaring. Voor meer vragen daarover kun je contact opnemen met Harrie Jansen (06-12068215) of stuur hem een bericht (hajansen1@kpnmail.nl).
VACATURES
Commissie Communicatie
Heb jij passie voor voetbal en wil je deze met iedereen delen? Ben je een student communicatie en wil je naast je studie werkervaring op je cv kunnen zetten? Of heb je een communicatie-achtergrond en ben je maatschappelijk betrokken? Dan hebben wij diverse leuke vrijwilligersfuncties voor je! Wij zoeken namelijk meerdere personen voor onze commissie communicatie.
Wanneer? 
Per direct
Wat?
* Beheerder website: website up-to-date houden. Waaronder wekelijks publiceren aangeleverde wedstrijdverslagen, nieuwsberichten, evenementen en overige aanpassingen. Begin van het seizoen dienen de teams te worden geactualiseerd (via Sportlink) en evt. trainingsschema en contributie aangepast.
* Content creator: het maken van plaatjes voor social media, het schrijven van tekstjes bij de posts en het wekelijks plaatsen van content op Instagram (wat automatisch wordt doorgeplaatst op Facebook).
* Tekstschrijver: schrijven van artikelen (bijv. herfsteditie Topic), nieuwsberichten (t.b.v. website) en persberichten (t.b.v. regionale kranten)
* Redactielid digitaal magazine: werkzaamheden in overleg met andere commissieleden.
Tijdsbesteding? 
Afhankelijk van de taak die je wilt vervullen en de tijd die je beschikbaar bent. 
Wil je meer weten over de commissie en/of over (één van) de werkzaamheden? Bel of WhatsApp dan met Guus van Schijndel op 06 – 53182561 of stuur een mailtje naar communicatie@svawc.nl.                              Klik hier voor meer info over onze actuele vacatures! 
Vriendelijke groeten,
Algemeen Bestuur sv AWC
.

Volgend overleg Algemeen Bestuur: 28 augustus 2023
Mail je vragen en opmerkingen m.b.t. de nieuwsbrief naar communicatie@svawc.nl
Volg ons voor actueel clubnieuws
 Website Facebook Instagram Twitter

SponsorVisie Responsive iframe Example