Overwinning in Beuningen voor AWC JO13-2: 2-5

Na ruim 2 maanden mocht er eindelijk weer een competitiewedstrijd gespeeld worden door de O13-2. Een week eerder had de KNVB zelf nog roet door het eten gegooid, omdat zijn de finale van het zaaltoernooi op dezelfde dag ingepland hadden als op de 1e speelronde van de voorjaarscompetitie. Er was woensdag al erg goed getraind, dus er werd veel verwacht na zo’n goede generale. Jayden was helaas afwezig, maar gelukkig had het team een uitstekende vervanger, te weten Raf Rutten van de O11-1. Verder was de voorbereiding enigszins rommelig. Sid was een paar dagen ziek geweest en kon op het laatst toch toegevoegd worden aan de wedstrijdselectie. Bij Maurits was precies het omgekeerde. Na de warming-up moest hij helaas afhaken met een liesblessure. Hopelijk heeft hij morgen baat bij De Baat.

Al vroeg moest er op een pikzwart kunstgrasveld aangetreden worden in Beuningen tegen een team dat in de eerste helft van de competitie nog in de hoofdklassen van de O12 heeft geacteerd. Het was dus een jong, technisch, maar onervaren team op het grote veld. A.W.C. startte met Raf in de goal, Sjoerd, Yves, Derk en Niek achterin. Op het middenveld begonnen Mitch, Sil en Naut. In de voorste linie startten aanvoerder Milan, Tijs en Lars. De bezoekers startten furieus door hoog druk te zetten, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Oftewel proberen de bal af te pakken zo dicht mogelijk bij de keeper van de tegenstander. Uit de allereerste corner van de wedstrijd was het raak. Op de bank werd de voorspelling al gedaan door Marco en Pieter.. “hetzelfde als uit bij Brakkenstein”. Uit een corner van Tijs, was het Derk die de bal met zijn lichaam binnenfrommelde. Beuningse Boys liet zich niet van de wijs brengen en bleef proberen op te bouwen van achteruit. Dit was nog een beetje wennen, zeker omdat A.W.C. zo aandring. Alle spelers deden hieraan mee.

Helemaal vooraan deden Milan, Tijn en Lars dit. En kwam daar een bal doorheen, dan waren het Mitch, Sil en Naut die scherp waren. En die enkele bal die door die linie nog heen kwam was voor Sjoerd, Yves, Derk, of Niek. De voorsprong werd verdubbeld uit wederom een corner. Deze keer was het Tom die van dichtbij de bal binnen kon lopen. De bezoekers bleven aandringen en had keer op keer kans om de marge te vergroten. Met name de corners van Naut waren uitstekend en er waren vele pogingen vanuit de 2e lijn. Helaas ontbrak het daarbij aan precisie of kracht en dat onder het toeziend oog van (spitsen)trainer Ramon. Het dichtstbij was Tijn, die binnen 10 seconden na zijn invalbeurt de bal op de lat schoot. Er is dus nog voldoende werk voor Ramon. Raf had tot aan de tegentreffer van de thuisploeg, pas 1 keer in actie hoeven te komen, maar deed dit uitstekend, door een lastig schot in 2 keer te pakken. Vlak voor rust was het wel raak. Even werden de tegenstanders op een paar posities iets vrijer gelaten en kon de vrije man voor de goal gevonden worden, 1-2.

In de rust is de jongens gevraagd wat er goed ging en wat er nog beter kon. Ze gaven zelf aan dat ze veel kansen creëerden, maar dat de afronding nog iets beter kon. Daarnaast moesten ze opletten op de diepe ballen tussendoor. Beter had de trainer het zelf niet kunnen zeggen. In de eerste 10 minuten na de pauze, werd er wederom heel vroeg gestoord en kregen de groenwitten kans op kans. Het intrinsieke beloningssysteem is echter nog een verbeterpuntje. Daarna zwakte het overwicht wat af en kon de thuisploeg zich er beter onderuit voetballen. Een uitbraak door het centrum met Tijn en Sid werd afgestopt door de uitstekende aanvoerder, waarna een snelle diepe bal voor een 1 tegen 1 situatie zorgde. Raf was kansloos op een goede passeerbeweging. Met nog 5 minuten te spelen zorgde dit voor een juichstemming bij Beuningen.

Er was echter te vroeg gejuicht, omdat A.W.C. zich herpakte en weer kort op de tegenstander zat. Lars werd in het centrum bereikt en met een mooie beweging en een loepzuiver schot, wist hij de doelman te passeren. Daarna was het alleen nog maar groenwit wat de klok sloeg. Met meer vertrouwen binnen het hele team, kon Tijn uitstekende wedstrijd eindelijk bekronen. Met 2 goede goals, waarbij hij uiterst rustig bleef, werd de eindstand op 2-5 bepaald. Een dikke pluim voor het hele team, dat na de 2-2 niet bij de pakken neer ging zitten, maar door bleef gaan voor het maximale resultaat. Maar ook de complimenten voor de tegenstander. Voor de eerste keer op een groot veld… meer dan prima. Daarnaast had de scheidsrechter hetzelfde hoge niveau als de wedstrijd. Hij heeft foutloos gefloten! Nu maar hopen dat er een fout zit in het programma van de KNVB, want op voetbal.nl staat dat de eerstvolgende wedstrijd pas 14 maart lijkt te zijn. Never a dull moment voor wedstrijdzaken 😉

Aanwezig: Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos©, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma, Raf Rutten (O11-1), Sid Heintzbergen, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijs Janssen, Tijn Kopsen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jayden Linders, Maurits Minderhoud

SponsorVisie Responsive iframe Example